Metafizica Chineză - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Metafizica Chineză

Intre Cer si Pamant este Omul

Te-ai întrebat vreodată dacă faci ceea ce trebuie? Dacă ai putea să ai mai mult succes făcând altceva? Dacă este sau nu momentul să faci următorul pas? Cum ar fi să ai o metodă prin care să știi care acțiuni au mai multe șanse de succes și în ce moment poți obține rezultate maxime?

Instrumentele din Metafizica Chineză nu îți spun ce să faci, dar îți arată ce se poate întâmpla dacă alegi o anumită cale. Ele nu îți arată care este “destinul” tău, dar îți dau informații suplimentare pe care le poți folosi ca să îți construiești destinul.

Instrumente precise ca să te orientezi într-o lume complexă

Când viața e atât de complexă, cum poate Metafizica Chineză să prevadă ce se poate întâmpla?

Metafizica Chineză studiază de mii de ani ritmurile naturii. Aceste ritmuri se regăsesc la toate nivelurile. De la mișcarea astrelor pe cer până la funcționarea organelor tale interne în fiecare oră a fiecărei zile. Ele se regăsesc atât în fenomenele naturale, cât și în fiecare activitate pe care ți-o poți imagina: o negociere, construcția unei case, lansarea unui site web. Totul este influențat de energie.

Metafizica chineză se bazează pe niște principii fundamentale precum Yin și Yang (pasiv și activ) și cele 5 elemente. Cele 5 elemente nu sunt altceva decât posibile permutații între Yin și Yang. De exemplu, când energia ajunge la un maxim, acest lucru se numește “Foc”. Dar în practică înseamnă că:

Metalul înseamnă că energia începe să se retragă, înseamnă a impune limite. Sau că:

Metafizica îți arată aceste lucruri mult mai clar decât reușești (de obicei) să le înțelegi în mod normal. Chiar dacă te cunoști foarte bine pe tine însuți și chiar dacă apelezi la consultanți de marketing sau de alt tip, care să te ajute să anticipezi ce se va întâmpla. Pentru că ei vor face acest lucru doar prin metode mentale, care nu țin cont de dinamica energiei. Când nu cunoști aceste lucruri, ești luat prin surprindere.

Cum ar fi dacă ai începe un business într-un an în care ai multă energie și ești foarte pasionat de acel business, dacă în următorul an vei dori să ai mai mult timp liber și vei închide business-ul? Costurile închiderii s-ar putea să nu justifice costurile înființării și funcționării firmei pe parcursul primului an.

Așa cum un om de afaceri ține cont de piață și de anumiți indicatori economici, la fel și tu poți ține cont de ritmurile naturii. Astfel, poți înțelege cum vei tinde să te manifești tu, dar și ceilalți, cu care vei lucra.

Eu de exemplu sunt profesor de Qigong, deci mă studiez pe mine însumi de peste 10 ani de zile, sunt consiliere pentru dezvoltare personală și NLP Master, dar totuși analiza BaZi mi-a arătat lucruri pe care nu le înțelegeam despre mine. Și mi le-a arătat cu o claritate atât de mare, încât am reușit inclusiv să mă schimb, prin simplul fapt că am înțeles.

Fii omul potrivit, la locul potrivit, făcând acțiunea potrivită la momentul potrivit

Artele metafizicii chineze îți arată cum să fii în armoniei cu tine și cei din jur astfel:

Astrologia chineză BaZi

te ajută să te cunoști mai bine și să anticipezi cum, unde și când vei reuși mai ușor. Te ajută de asemenea să îi înțelegi pe ceilalți, să previi conflictele și să alegi parteneri și colaboratori care au interese comune și doresc să te ajute – care nu îți vor crea probleme neașteptate.

Feng Shui

sau analiza locuinței și mediului îți arată cum să echilibrezi energia casei tale, să atragi influențe pozitive în casa și în firma ta sau să diminuezi posibilitatea de a fi afectat de anumite influnețe negative.

Artele selectării datelor

îți arată (mai precis decât astrologia chineză BaZi) exact în ce zi și la ce oră să pornești o anumită activitate ca să amplifici șansele de succes așa cum o fac marile companii precum Apple, care cunoasc foarte bine eficiența acestor metode.

Mai există și alte arte, cum ar fi:

Arta citirii feței, Mian Xiang, care îți arată lucruri despre persoana din fața ta chiar dacă nu știi data nașterii.

Și arta execuției strategice care era folosită înainte de generali în bătălii, iar acum de oameni de afaceri în negocieri. Această artă te ajută să reușești chiar și la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit, schimbând lucrurile în favoarea ta.

Cum se aplică aceste arte împreună? Oare un consultant trebuie să le știe pe toate?

Ele pot fi folosite atât împreună cât și separat. Analiza BaZi, cum spunea, te ajută să te cunoști mai bine pe tine însuți. Nu neapărat să schimbi felul în care ești. Dar te ajută să te înțelegi. Avantajul este că îți aduce atât de multă claritate, încât vei avea mai multă liniște, îi vei înțelege pe cei din jur și vei putea face lucrurile care merg mai ușor.

Feng Shui te ajută să diminuezi multe din problemele care se văd în harta BaZi. De asemenea, te ajută să fii mult mai sănătos, prin folosirea direcțiilor favorabile și alegerea unei case favorabile. Chiar dacă îți deschizi o firmă într-un moment nepotrivit, te poate ajuta să ai mai mult succes decât dacă nu aplici Feng Shui.

Alegerea unei date favorabile te ajută să ai mai mult succes într-o acțiune punctuală. Este avantajos să faci lucrurile care îți merg bine în mod natural, dar indiferent ce alegi să faci, o dată favorabilă te poate ajuta sau poate preveni conflictele (apărute uneori din cauză că ceilalți sunt agitați). Chiar dacă faci totul perfect, pentru că te cunoști pe tine și te pregătești zi de zi ca să fii eficient, nu vrei să organizezi un eveniment într-o zi în care toți ceilalți vor fi prost dispuși, neatenți și puși pe ceartă.

Un consultant BaZi nu trebuie să știe Feng Shui neapărat. Dar un consultant Feng Shui trebuie să aibă cunoștințe de BaZi mai ales dacă îți recomandă să faci anumite activări în casă. Iar un consultant în selectarea datelor chiar trebuie să știe și BaZi.

Afla cu ce te ajută fiecare artă în parte:

Astrologia Chineza BaZi

Îți arată care sunt atu-urile tale, ce anume te predispune către un anumit tip de comportament și atitudine și cum sutn influențate interacțiunile tale cu diferite tipuri de persoane. Îți artă de asemenea motivul real pentru care uneori nu reușești să faci ceea ce ți-ai propus. Află mai multe.

Feng Shui Traditional

Îți arată cum să îți îmbunătățești starea de sănătate, echilibrul emoțional și relațiile. În anumite spații se pot face activări speciale pentru abundență sau cel puțin se pot diminua influențele negative. Poți afla unde şi pe ce direcţie te poţi odihni mai bine sau să ai mai multă autoritate, echilibru sau luniște. Află mai multe.

Arta Selectarii Datelor

Prin BaZi poți afla în ce perioadă să începi anumite activități importante pentru ca lucruruile să meargă mai bine. Apelând la un consultant specialist în selectarea datelor, poți mări chiar mai mult șansele de succes, cât și să eviți neînțelegerile și problemele neașteptate cauzate de tine (prin neatenție) sau de alții. Află mai multe.

ARTICOLE care explorează în detaliu anumite aspecte din metafizica chineză:

1) Vezi articolele publicate pe NeiQiGong.
2) Pe site-ul meu Holis.ro voi scrie mai multe articole despre BaZi și Feng Shui.

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail