Despre tehnicile avansate + ce înseamnă un nivel avansat în practică - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Despre tehnicile avansate + ce înseamnă un nivel avansat în practică

Tehnicile avansate sunt de fapt mai simple, dar efectele sunt mai puternice sau mai globale.
Ceea ce le face avansate este faptul că începătorii nu cred în ele, tocmai pentru că par prea simple.
Ele mai sunt avansate şi pentru că este foarte dificil să le afli chiar dacă sunt scrise în 1000 de cărţi.
Astăzi avem multe informaţii, dar tocmai de aceea este foarte dificul să ştii ce să alegi.

Tehnicile avansate sunt simplu de executat, dar explicaţiile din spatele lor sunt complexe.
Practic, un profesor îţi poate vorbi zile întregi despre puterea unei astfel de tehnici simple.
Este important să ştii de ce tehnica funcţionează, pentru că altfel nu îţi vine să o faci.
Dar dacă avem încredere, putem să începem să aplicăm tehnica îndată ce am primit-o.

Aşadar, problema cu tehnicile avansate este să le recunoşti şi să le accepţi. Deseori nu întâlneşti cartea sau omul care să îţi comunice o informaţie tocmai pentru că nu eşti deschis către acel lucru. De exemplu, poţi să dispreţuieşti pe cineva pentru că “ia prea mulţi bani” şi să nu ştii că, de fapt, el te-ar primi şi gratis dacă i-ai scrise, şi când spun că poţi fi primit, vorbesc din experienţa mea şi a unor oamein apropiaţi. La partea cu dispreţul, nu pot să vorbesc din experienţă pentru că niciodată nu am judecat un profesor pentru cum îşi organizează cursurile. Tocmai de aceea, poate, am avut deseori norocul să fiu ajutat foarte mult.

Există tehnici prin care se pot obține rezultate mai ușor decât prin celelalte

Dificultatea este să ştim care informaţie e valoroasă şi care e mai puţin eficientă. Două informaţii pot să pară similare din punct de vedere intelectual, dar una dintre ele îţi poate permite să nu mai oboseşti chiar dacă munceşti 10 ore în cotinuu, de exemplu, iar cealaltă informaţie să nu aibă aproape niciun efect. Există tehnici care pot vindeca aproape orice afecţiune dacă sunt făcute de trei ori pe zi. Una dintre ele este de exemplu activarea canalului central al corpului (cel pe care sunt chakrele), iar eu predau unul dintre modurile de a face acest lucru. Dar mai există şi un mod de a respira care în timp poate vindeca toate afecţiunile. Privitul în soare sau Sungazing-ul de asemenea are efecte vindecătoare foarte puternice. Hai să vedem care sunt tehnicile concrete pe care le predau, descrise mai jos.

Formarea Cinabrului şi centrul din abdomenul inferior (Dantien)

Avansarea în practica Qigong presupune pe lângă obţinerea echilibrului, creşterea energiei din abdomenul inferior astfel încât să îţi poţi crea o rezervă de energie şi aceasta să nu se mai piardă de pe o zi pe alta. Practic, aşa cum sângele este pompat de către inimă şi circulă prin vasele sanguine, la fel şi energia are anumiţi centri unde se depozitează şi de unde pleacă spre restul corpului. Principalul nostru rezervor de energie este considerat în practicile Qigong ca fiind Dantien-ul, centrul din abdomenul inferior. Mai precis, Xia Dantien, adică Dantien-ul inferior, căci mai există unul la nivelul pieptului şi unul la nielul capului. Organele noastre interne sunt de asemenea depozite de energie, mai ales rinichii. Dar Dantien-ul este ceva special în sensul că aici se poate stoca o cantiate uriaşă de energie Qi fără ca ea să creeze probleme. În organele interne nu trebuie să existe un exces, dar în Dantien da.

Principalul aspect avansat al practicii Qigong este formarea Cinabrului. Cinabrul este descris ca fiind o sferă de energie aflată în abdomenul inferior, însă de fapt este mult mai mult decât atât. El reprezintă cristalizarea
(1) energiei
(2) esenţei şi
(3) spiritului
sau Qi, Jing şi Shen pentru a forma aşa-numitul embrion nemuritor. Într-un fel, este similar cu ideea de a avea în acelaşi timp apă, gheaţă şi vapori. Pentru ca toate să poată să coexiste în acelaşi timp, este nevoie de un efort special. Mai multe în articolul dedicat despre Cinabru.

Zhuang-ul special pentru Timus
Dintre posturile statice de Qigong, Zhuang-ul special pentru timus este o poziţie extra-ordinară (nu doar ca denumire, ci ca putere) şi acest lucru vi-l spun din practică şi din ceea ce ştiu de la profesorii care mi-au arătat această tehnică. Ea ajută la întărirea imunităţii şi ne dă foarte multă energie şi ajută la deschiderea centrului inimii.

Există mai multe poziţii statice pentru diferite organe. Ele sunt similare între ele.
Avantajul principal al Zhuang-ului pentru Timus este că, alternând această poziţie cu o alta obişnuită, te simţi de două ori mai bine şi aduni de două ori mai multă energie decât dacă ai face, să zicem, zhuang-ul pentru plămâni urmat de zhuang-ul pentru rinichi.

Aceasta este o tehincă avansată dar eu nu o predau numai la avansaţi, ci tuturor celor cu care lucrez. Problema este că nu multă lume este pregătită să o aprecieze când este oferită atât de uşor. Profesorii mei spuneau că ei au plătit câte 1000 de euro fiecare numai pentru această tehnică şi tot nu au dat mult.

Mantrele şi conectarea la câmpul Bunătăţii

În ultima vreme am început să abordez cu mulți dintre elevii mei începători și avansați practica unor mantre care ne ajută foarte mult în purificare şi chiar în vindecare, cum este mantra lui Buddha al Medicinei.
Aici este un articol pe această temă şi mai multe resurse.
Doresc de mult să mă întâlnesc cu elevii să facem nişte grupuri gratuite de practică, să exersăm împreună şi să practicăm şi mantrele, dar nu am cu cine încă. Poate în curând.

Activarea canalului central

Acesta este una din tehnicile care, practicată de 3 ori pe zi, poate vindeca aproape orice afecţiune, inclusiv orice formă de cancer. Metoda pe care o predau eu, primită de la maestrul meu, este descrisă şi într-o carte pe care ţi-o pot împrumuta dacă vrei sau o poţi cumpăra dacă vrei s-o ai. El a spus că este dovedită ştiinţific şi că are efecte foarte puternice în afecţiunea menţionată. Avantajul este că te ajută să ai mai multă energie, să dispară fricile şi face ca pe parcursul zilei, cu fiecare respiraţie, să aduci mult mai multă energie în corpul tău.

Tehnica de focalizare veche de peste 7000 de ani

Una din cele mai vechi tehnici de focalizare, care ajută în dezvoltarea atenţiei şi în aplicarea oricăror tehnici care necesită emisia unui anumit tip de energie sau informaţie din al treilea ochi. Efectele şi motivul pentru care are această putere sunt dificil de descris în acest articol. Te invit să o discutăm împreună. Practic, pot spune că indiferent ce şi cu cine ai studiat până acum, odată ce îţi arăt această tehnică, ea va deveni cea mai puternică tehnică pe care o deţii din acel moment.

Pe lângă energie vitală (Qi), mai există şi elementele!
Lucrul cu elementele ne ajută foarte mult în vindecare şi echilibrare pe toate planurile.
În Medicina Chineză şi în Qigong, elementele (apă, lemn, foc, pământ, metal) nu sunt ceva ce poţi inspira şi introduce în tine, ele sunt ceva metaforic şi foarte util în ştiinţele lor (Feng Shui, BaZi). Ele reprezintă fazele transformării energiei în timp şi spaţiu!
Dar în partea hindusă şi în Hermetism, se vorbeşte de elementele universale (foc, apă, aer, pământ şi Akasha) care există peste tot în univers şi ele formează inclusiv manifestările lor fizice (apele de pe planeta noastră, focul, corpurile noastre). Echilibrul elementelor reprezintă echilibrul sufletului nostru şi condiţi pentru alte lucruri mult mai avansate şi minunate.

Vă recomand să citiţi cartea pe care am tradus-o pentru maestrul meu, Iniţiere în Hermetism, ca să înţelegeţi un pic cum sunt abordate aceste lucruri într-una din cele mai vechi ştiinţe, Hermetismul – ştiinţa care te învaţă să îţi antrenezi în paralel corpul fizic, sufletul şi spiritul pentru a îţi împlini potenţialul divin. Da, există o uriaşă diferenţă între suflet şi spirit, explicată foarte clar în această carte.

Tehnici de vindecare şi evoluţie spirituală: Reiki şi Karuna

De asemenea, eu predau şi studiez de peste 3 ani alături de maestrul meu, Risvan Rusu, mai multe sisteme de vindecare diferite de Qigong, care oferă mult mai multe posibilităţi:

Reiki înseamnă energie divină (Ki este echivalentul lui Qi, iar Rei înseamnă Divinitate). Sistemul te învaţă cum să lucrezi cu o energie echilibrată, inteligentă (spre deosebire de cea din Qigong, pe care tu o controlezi) şi te ajută să lucrezi asupra multor afecţiuni pe care nu ştii cum să le abordezi altfel. Prin această tehnică, nu trebuie să ştii, căci lucrurile se întâmplă de la sine. De asemenea, vei putea ajuta alte persoane, vei putea lucra asupra altora de la distanţă dacă îţi cer ajutorul şi vei putea transmite această tehnică la rândul tău mai departe.

Karuna înseamnă comapsiune şi este un sistem mai puternic decât Reiki, care ne permite deja să tratăm (pentru noi şi pentru alţii) afecţiuni mai dificile sau infecţii, lucrui pe care nu am fi putut să le facem prin Reiki. Sistemul Karuna este patronat de Bodhisattva al Compasiunii Kwan Yin şi îţi dă acces mai uşor la energiile angelice care sunt menite să ne ajută să ne vindecăm şi care ne susţin în multe tipuri diferite de situaţii. Ca şi la Reiki, vei putea transmtie foarte uşor această tehnică mai departe după ce îţi arăt cum.

+ Mai există multe tehnici avansate pe care nu le descriu pe larg aici pentru că eu le predau ca parte a cursurilor obişnuite despre lucrul cu energia şi corpul. De exemplu, când lucrăm individual, chiar de la prima şedinţă, dacă nu ai tu multe alte întrebări, te pot învăţa sunetele sacre ale chakrelor (pe lângă multe alte tehnici de Qigong şi noţiuni despre nutriţie, creşterea energiei, respiraţie, etc.).
+ Tehnica de lucru cu cele 3 dantien-uri sau focare (nu mă refer la contemplarea menţionată mai sus, când vorbeam despre Cinabru) este o tehnică scurtă, dar foarte puternică ce permite curăţarea corpului de impurităţi şi ne poate ajuta chiar să scăpăm de o răceală printr-o singură execuţie a tehnicii.
+ Există o tehnică rapidă de echilibrare mentală şi emoţională care foloseşte 5 puncte de presopunctură apăsate într-un anumit fel (care face să nu mai fie necesară aplicarea unei forţe mari) şi într-o anumită ordine, de un anumit număr de ori.
+ Iar poate cea mai importantă tehnică pe care o vei învăţa chiar de la prima sesiune este Wuji Gong, seria de mişcări numită şi Qigong-ul Vidului Primordial, care seamănă cu Tai Chi-ul şi este creată de fondatorul acestuia special pentru sănătate şi evoluţie spirituală. Efectele ei sunt mai puternice decât la Tai Chi şi tehnica poate fi învăţată mult mai uşor. Marele ei avantaj este că funcţionează şi când nu prea te poţi concentra sau eşti obosit şi că nu are contraindicaţii, putând fi practicată de oricine, în orice afecţiune, oferind în acelaşi timp energie, vindecare şi linişte.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Inspiraţie şi spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul:
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x