Practicile pentru formarea cinabrului - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Practicile pentru formarea cinabrului

Avansarea în practica Qigong presupune pe lângă obţinerea echilibrului, creşterea energiei din abdomenul inferior astfel încât să îţi poţi crea o rezervă de energie şi aceasta să nu se mai piardă de pe o zi pe alta. Practic, aşa cum sângele este pompat de către inimă şi circulă prin vasele sanguine, la fel şi energia are anumiţi centri unde se depozitează şi de unde pleacă spre restul corpului. Principalul nostru rezervor de energie este considerat în practicile Qigong ca fiind Dantien-ul, centrul din abdomenul inferior. Mai precis, Xia Dantien, adică Dantien-ul inferior, căci mai există unul la nivelul pieptului şi unul la nielul capului. Organele noastre interne sunt de asemenea depozite de energie, mai ales rinichii. Dar Dantien-ul este ceva special în sensul că aici se poate stoca o cantiate uriaşă de energie Qi fără ca ea să creeze probleme. În organele interne nu trebuie să existe un exces, dar în Dantien da.

Principalul aspect avansat al practicii Qigong este formarea Cinabrului. Cinabrul este descris ca fiind o sferă de energie aflată în abdomenul inferior, însă de fapt este mult mai mult decât atât. El reprezintă cristalizarea
(1) energiei
(2) esenţei şi
(3) spiritului
sau Qi, Jing şi Shen pentru a forma aşa-numitul embrion nemuritor. Într-un fel, este similar cu ideea de a avea în acelaşi timp apă, gheaţă şi vapori. Pentru ca toate să poată să coexiste în acelaşi timp, este nevoie de un efort special.

Avantajele cultivării lui sunt multe: susţinerea energetică a rinichilor, a măduvei coloanei şi a creierului, o mai bună stare de atenţie, creşterea forţei gândului pentru a vă vindeca pe voi şi pe cei dragi, mai multă încredere şi optimism şi naturaleţea de a reacţiona pozitiv în faţa dificultăţilor. Avantajele practicii (chiar şi înaintea obţinerea rezultatelor) sunt similare, ajutându-ne de asemenea să avem o stare de linişte care este baza sănătăţii conform Medicinei Chineze.

Practicile în care se lucrează cu Dantien-ul ţin de domeniul Nei Gong, adică alchimia internă. Nei înseamnă intern. Practic, Qigong înseamnă lucrul cu energia în tot corpul, iar Neigong înseamnă lucrul cu energia în interiorul Dantien-ului. Mai multe despre asta puteţi citi în cartea Magul din Java scrisă de un inginer care a mers să studieze cu un nemuritor contemporan care (la momentul scrierii cărţii) tratează oameni cu ajutorul energiei Qi în insula Java şi este în acelaşi timp un om de afaceri foarte activ. Unul din profesorii mei mi-a spus că l-a întâlnit pe acest maestru. El este şi cel care m-a învăţat că nu toţi oamenii au Dantien-ul intact. Practic, aceasta este zona în care noi ar trebui să depozităm energia obţinută prin practică şi să o condensăm. Avantajul este că în aceste fel, ea nu se pierde de la o zi la alta. Altfel, ar fi ca şi cum ai munci zi de zi şi banii pe care îi câştigi i-ai cheltui pe toţi până seara sau ţi-ar fi furaţi de hoţi noaptea. Nu e o situaţie foarte plcută, nu-i aşa?

Practic, efortul necesar pentru formarea cinabrului este descris în trei moduri diferite:
– potrivit unuia din profesorii mei şi cărţii Magul din Java, este nevoie de o cantitate uriaşă de energie şi anumite manevre dificile pentru a trece de la nivelul 3 la nivelul 4, existând în toatal 72 de nivele, câte chakre există în corpul uman potrivit cărţii. Acolo se spune că singurul care a ajuns la un nivel mai înalt de 40 este fondatorul Tai Chi-ului, Chan San Feng, care ar fi ajuns chiar la nivelul 72, el fiind creatorul formei pe care o predau eu pentru sănătate, numită Wuji Gong. Această formă are mare legătură cu formarea embrionului nemuritor, aşa că vedeţi, practic eu de la prima lecţie, care e gratis, vă învăţ deja cea mai avansată tehnică posibilă din această perspectivă
– potrivit maestrului Cezar Culda, cu care am urmat de asemenea zeci de cursuri şi îl ascult aproape zilnic, pentru formarea Cinabrului este nevoie mai degrabă de o atenţie liniştită care să urmărească abdomenul inferior, pentru că în felul acesta Spiritul (prin atenţie) se combină cu energia care este în abdomenul inferior şi de asemenea cu esenţa de la nivelul corporal. Mai multe despre viziunea dânsului găsiţi în acest articol scris de el.
– potrivit viziunii celor din sistemul Universal Healing Tao şi a profesorului meu de Wuji Gong, este foarte importantă unirea într-un tot unificat a celor 5 tipuri de energie a organelor interne (numite Shen-uri), lucru care nu se poate întâmpla decât prin auto-observare, pentru a nu mai fi stăpâniţi de “agendele” individuale ale fiecărui Shen şi a lăsa Shen-ul sau Spiritul originar să preia conducerea.

Totuşi, indiferent de felul în care vedem formarea cinabrului, condiţiile pentru formarea lui sunt aceleaşi:
1. atenţia stabilă care urmăreşte abdomenul inferior cu răbdare
2. o cantitate mai mult sau mai puţin mare de energie (oricum, mai multă decât ai de obicei dacă eşti obosit)

Cum putem lucra la acest capitol?

În primul rând putem lucra individual. Apoi, putem lucra la unele dintre cursurile săptămânale. Fiecare curs al meu are o parte de bază, de la 18:30 la 20:00 şi o parte pentru cei care vor să înveţe şi lucruri avansate. La această parte vom aborda uneori şi Cinabrul. Dar mai important pentru tine ar fi, de fapt, să înveţi mai repede Wuji Gong. N-ai de ce să stai nici măcar o lună fără el, dacă te interesează acest tip de practici.

Wuji Gong – un ajutor în formarea cinabrului

Practica dinamică pe care o predau, Wuji Gong, poate fi un ajutor inestimabil pentru cineva care se străduieşte să-şi formeze cinabrul din 3 motive:
1. ne ajută să adunăm uşor multă energie chiar şi când suntem extrem de obosiţi;
2. ne ajută ca energia noastră să fie echilibrată şi liniştită, astfel încât să poată fi păstrată în abdomenul inferior;
3. a fost creat de maestrul care se spune că a ajuns la cel mai înalt nivel al alchimiei interne din toate timpurile: fondatorul Tai Chi-ului, Chan San-Feng, care a încărcat această tehnică prin puterea sa astfel încât cel care o practică să obţină anumite rezultate dificil de obţinut altfel.

Dacă vreţi să învăţaţi Wuji Gong, puteţi veni la oricare din cursurile săptămânale de luni şi vineri.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Energie

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail