Mantrele şi practica lor pentru vindecare şi transformare

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Mantrele şi practica lor pentru vindecare şi transformare

Mantrele te ajută să obții rezultate pe care nu ai putea să le obții prin propria ta putere, fără să te antrenezi încă zeci de ani în mod perseverent.

Am decis să creez această pagină întrucât, de când studiez practicile energetice, nu am întâlnit profesor, practicant puternic sau terapeut care să nu aibă şi o practică legată de conectarea cu un anumit câmp al bunătăţii prin intermediul unor astfel de ajutoare. Vă recomand să fiţi atenţi la pronunţia corectă a mantrelor. Studiaţi un pic cum se pronunţă fiecare silabă aşa cum este transcrisă în litere europene.

Citat din Cele 12 Legăminte ale lui Buddha al Medicinei

1. “At a future time when I have attained unsurpassable, ultimate, and perfectly complete enlightenment, having come to full awakening, then may the light of my body make brilliant, stable, and especially radiant the realms of this universe that are numberless, immeasurable, and beyond any count. May all sentient beings be adorned with the thirty-two marks and eighty characteristics of a great, noble being. Thus may all beings become just as I am.” So he prayed.

Cele două mantre care nu necesită iniţiere
Este important să ştii că majoritatea mantrelor sunt mult mai puternice dacă primeşti iniţierea de la un maestru, întrucât el a practicat sute de ore pentru ceilalţi şi ştie cum să o ofere. La mine, de exemplu, sesiunea în care vorbim despre mantre este gratuită şi doresc să ajut pe oricine doreşte să înveţe. Apoi, mai mulţi călugări budişti vin deseori în Bucureşti şi în România să predea, iar deseori cursurile sunt pe bază de donaţie. Vestea şi mai bună este că există şi câteva mantre care nu necesită iniţiere, printre care sunt cele de mai jos.

Om Mani Padme Hung este mantra lui Chenrezig (care se consideră a fi aceeaşi entitate ca şi Kwan Yin) şi ne ajută să se facă voia Cerului în cei mai blând mod posibil. Atât unul din maeştrii mei de Qigong, cât şi Tom Kenyon în meditaţia taoistă de vindecare a celor 5 organe, The Golden Orb, apelează la Kwan Yin. În China, formula de adresare este Namo Guan Shi Yin Pusa (unde Pusa înseamnă Bodhisattva).

Om Ah Hung Benza Guru Pema Siddhi Hung: Mantra lui Padmasambhava (Guru Rimpoche) ne ajută să primim ghidaj şi să ne găsim îndrumătorii potriviţi. Este o mantră care nu necesită neapărat iniţiere:

Mantra lui Buddha al Medicinei ajută în vindecarea suferinţelor fizice şi nu numai. Această versiune este cântată de maestrul iluminat Jin Boddhi (Di Yu Ming), unul din maeştrii lui Cezar Culda. Mantra este:
TAYATA OM BEKANDZE
BEKANDZE MAHA BEKANDZE
RANDZA SAMUNGATE SOHA
Întrucât maestrul meu nu recomandă folosirea acestei mantre fără iniţiere, vă propun să o ascultaţi într-o stare de receptivitate, cântată de călugări tibetanei sau de maestrul Di Yu Ming. O idee ar fi ca voi să folosiţi varianta în chineză pentru chemarea lui Buddha al Medicinei, care este o formulă de adresare plină de respect şi nu ştiu dacă este similară cu o mantră, în sensul de a necesita iniţiere: Nanmo Tung Fang Liu Li Yao Shifo. Nanmo este formula de a saluta cu respect pe cineva.

Om Ah Ra Pa Tsa Na Dhih: Pentru a folosi puterea înţelept, sau pentru a trăi în pace şi armonie, avem nevoie şi de înţelepciune. Mantra lui Manjusri ajută în acest sens:

Om Ami Dewa Hri este mantra lui Buddha Amithaba, care potrivit celor auzite de mine la o prezentare susţinută de un Lama, ajută la îndepărtarea entităţilor parazite şi poate susţine pe cineva care este foarte bolnav, readucându-i speranţa. Amithaba nu este un Buddha care a trăit ca fiinţă umană, este un Buddha Celest. Unul din maeştrii de Qigong cu care am studiat făcea deseori referire la posibilitatea de a primi ajutor intrând în rezonanţă cu el, în China formula de adresare fiind Namo Amito Fo (unde Fo înseamnă Buddha).

Câteva precizări importante:
1. O altă metodă de conectare la câmpul bunătăţii este practica Wuji Gong.
2. Ştiaţi că şi învăţători care promovau tehnica “fără tehnică” totuşi erau de acord cu repetarea mantrelor? Eu am fost surprins să văd acest interviu cu Ramana despre japa (rostirea mantrelor).

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail