Cursuri Qigong în București și exersări săptămânale

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cursuri și exersări săptămânale Qigong în București

Cursurile de Qigong intensive îți permit să înveți într-o singură zi suficient ca să practici pe cont propriu și să obții rezultate bune. Dacă vrei să exersezi împreună cu noi, sunt si exersări săptămînale in mai multe zile si locuri, care te ajută să îți fixezi tehnicile și să îți construiești obiceiul de a practica. Mulți oameni merg la cursuri și nu reușeșc să se țină de practica pe care și-au ales-o. Avantajul aici este că înveți tehnici care te ajută în acest sens, datorită faptului că:

Exersări MARTIE 2023 în diferite parcuri și la clinica de osteopatie

Sâmbăta aceasta te invit la un nou curs despre creșterea energiei și echilibrarea ei prin mișcare, respirație, poziție și intenție – vom face din nou multă mișcare, astfel încât să stimulăm în același timp și circulația sângelui și a limfei, nu doar a Chi-ului. Găsești mai jos descrierea. Acest curs va trebui confirmat în ziua […]

Vezi continuarea

Curs joi, 11 mai, ora 19: lucrul cu energia prin 5 modalități diferite: mișcare, nemișcare, poziție, respirație și intenție

Acesta este un curs unde vom face mai multe tehnici esențiale din Qigong si nu numai. Voi avea si multe exersari unde poti relua multe din aceste practici ca sa te obisnuiesti cu ele si sa le poti integra in programul tau de practic pe cele cu care rezonezi. Vom lucra cu energia în 5 […]

Vezi continuarea

Invata Wuji Gong si participa la exersari de luni pana vineri

Wuji Gong este una din cele mai puternice forme de Qigong, dar si printre cele mai usor de practicat cand esti incepator. De ce? Datorita faptului ca nu trebuie sa ai o anumita stare ca sa functioneze. Este suficient sa faci miscarile, si magia se intampla. Numit si “Qigong-ul Vidului Primordial”, Wuji Gong este seria […]

Vezi continuarea

Exerari zilnice (L-V) pentru cei care urmeaza cursul online de Wuji Gong

Organizez săptămânal exersări în care antrenăm corpul, energia și mintea. Dacă vrei să faci mișcare, dar nu vrei să mergi neapărat la sală, și vrei să îți crești în același timp energia și vitalitatea, aceste grupuri sunt pentru tine. Practicam mai multe tehnici, unele care pot fi invatate din mers, pentru ca sunt usoare. Poti […]

Vezi continuarea

E ușor să alegi cu ce să începi:

Dacă vrei să înveți, alege unul dintre cursuri sau sesiunile individuale.
Dacă vrei doar să practici, vino la exersări. La fel dacă ai mai studiat înainte.

În ambele variante vei învăța atât tehnici fundamentale din Qigong și Yoga, cât și cum să ai continuitate în practică și să-ți fie ușor. Diferența este că la cursuri înțelegi mai bine practica, ceea ce duce la disciplină, în timp ce la exersări te obișnuiești cu practica și obții rezultate, dar nu este timp pentru explicații.

Alege una din variantele de mai sus și dă click pe titlu ca să afli mai multe detalii. Indiferent ce variantă alegi, dacă te străduiești să obții rezultate sau să te vindeci, îmi poți cere ajutorul oricând pe mail sau la telefon.

În ziua de azi sunt puțini oameni atrași realmente către practicile care cultivă echilibrul interior și virtuțile. Dacă ești unul dintre ei, atunci eu îmi doresc să te ajut. Singurul mod în care poți să nu faci progrese este dacă nu îți pasă. Altfel, ai tot ce îți trebuie pentru a reuși, cu tehnicile pe care le facem aici și cu trucurile pe care le vei afla ca să te poți ține de practică.

Scrie-mi la dan@neiqong.ro sau suna-ma la nr. 0745 151 227 daca vrei sa incepi sau sa discutam mai multe.

De ce țin uneori cursuri intensive de o singură zi?

Principalul lucru care poate încetini sau chiar bloca progresul unui elev este introducerea unei pauze prea lungi între prima şi a doua sesiune de Qigong pentru că majoritatea elevilor majorităţii profesorilor pe care-i ştiu:

De aceea, aceste cursuri de Qigong intensive, unde înveți Wuji Gong sau alte tehnici esențiale, sunt o soluţie care asigură că fiecare pleacă acasă cu un minim necesar de informaţie pentru a putea practica eficient pe cont propriu, precum şi cu soluţii concrete, care sunt greu de găsit fără o lungă experienţă practică, pentru:

De ce şi pentru cine sunt necesare cursurile intensive?

Cei obişnuiţi cu cursuri de Qigong sau de Yoga săptămânale sunt uneori împotriva cursurilor de weekend. Cursurile de weekend sunt mai  Ei le consideră ineficiente și bănuiesc că cei care le organizează nu sunt bine intenționați. La cursurile săptămânale, deseori se exersează acelaşi lucru (ceea ce e foarte bine, dar nu este singura modalitate). Ka cursurile intensive, înveți mai multe lucrui ca să poți practica apoi singur. Nefiind profesori, cei care nu sunt de acord cu această modalitate nu se gândesc că există mulţi elevi care nu sunt dispuşi sau nu pot să ajungă în fiecare săptămână la un curs. Unii au copii mici, stau departe, au un program care nu este constant la serviciu, etc.

Eu am avut perioade în care ofeream elevilor grupuri de exersare gratuite în fiecare zi, dar unii oameni preferă să vină doar o dată și să învețe mai mult, apoi să practice singuri acasă.

Un alt argument important este faptul că anumite lucruri nu pot fi învăţate într-o singură sesiune de 2 ore, dar pot fi învăţate în 3 sau 4 ore şi practicate apoi toată viaţa, cum ar fi Wuji Gong.

Principiile pe care se bazează practica Qigong şi ştiinţa spirituală din India

Bazându-se pe cunoaşterea Medicinei Tradiţionale Chineze despre corp şi pe înţelepciunea încă şi mai veche şi mai profundă a Indiei,
Qigong şi tehnicile energetice pe care le predau îţi arată cum să deplasezi energia prin mişcare, nemişcare, poziţie, intenţie şi respiraţie şi te ajută să fii din ce în ce mai bine pe toate planurile,

Avantejele modului în care eu îţi propun să lucrăm sunt că:

Qigong are la bază principiile Medicinei Chineze şi cunoaşterea lor despre meridiane, organele interne şi fazele transformării energiei. Este o cale a echilibrului şi a armoniei cu natura şi propriul corp. Qi înseamnă energie sau forţă vitală, iar Gong înseamnă muncă sau măiestrie. Tehnicile ne ajută să lucrăm cu energia folosind intenţia, stând în diferite poziţii statice, prin mişcări lente, prin respiraţie sau prin contemplare. Fluxul mărit de energie ne curăţă, ne echilibrează şi ne deschide meridianele. Pe măsură ce practicăm aceste tehnici, creşte automat şi accesul la energie.

Qigong înseamnă pentru mine conectarea cu Cerul şi cu Pământul şi fuzionarea energiilor acestora în interiorul Omului, care devine un canal, dar şi un receptor al acestor energii. Această conectare cu Cerul (sau cu Soarele) şi cu Pământul stă la baza majorităţii exerciţiilor de Qigong. Orice altceva nu este decât o tehnică pe care o facem la un anumit moment, pentru un anumit scop precis, pentru că avem nevoie de acel exerciţiu ca să restabilim curgerea naturală a energiei prin noi.

Acesta este mai mult decât un curs unde exersezi diferite mişcări fizice!
Este un curs unde afli cum să obţii rezultate.
Qigong nu înseamnă doar mişcarea corpului.
Qigong se referă la mişcarea internă a energiei prin:

Mişcare
Cel mai probabil tu vrei mişcare, pentru că stai 8 ore pe scaun la serviciu, sau simţi nevoia să faci mişcare în aer liber. Mişcarea fizică a corpului e un mod bun de a mişca energia (şi limfa), dar este doar unul din moduri. Pentru majoritatea mişcărilor energetice, trebuie să fii odihnit(ă) ca să simţi energia cum curge, de aceea în Qigong învăţăm să avem grijă şi de corp, ca să fim în formă, prin: hidratare, nutriţie, odihnă, remedii şi alimente care curăţă sângele şi limfa, împământare şi protecţia faţă de radiaţii.
Nemişcare
Aşa cum, când conduci maşina, uneori trebuie să ţii volanul nemişcat ca să mergi drept înainte, la fel şi pentru energie, dacă vrei ca energia să circule, uneori trebuie să stai nemişcat, adică să opreşti mişcarea exterioară a corpului fizic pentru a putea permite fluxului de energie din interior să circule liber. Dar primul lucru pe care trebuie să-l opreşti este mintea, şi toţi elevii mei pot învăţa foarte uşor cum să facă acest lucru într-o singură sesiune.
Poziţie
În Qigong, ca şi în Yoga, există poziţii statice (care pot fi la sol sau în picioare) care te ajută să lucrezi cu energia. Stând în anumite poziţii, energia internă este cea care se mişcă, ducând la anumite rezultate în funcţie de poziţie. De exemplu, există o poziţie pentru a întări sănătatea fiecărui organ.
Intenţie
Aproape toate tehnicile meditative se bazează pe intenţie. Poţi învăţa cum să îţi programezi corpul să se vindece şi poţi transforma fiecare acţiune (nu numai exerciţiile pe care le înveţi) într-o acţiune de putere, care să te ajute să fii din ce în ce mai bine cu fiecare clipă şi cu fiecare zi ce trece.
Respiraţie
Tehnicile de respiraţie funcţionează foarte bine chiar dacă eşti într-o stare mai proastă, pentru că îţi aduc foarte multă energie, echilibrează emoţiile şi ajută corpul fizic într-un mod mult mai direct (datorită aerului încărcat cu Qi sau Prana) pe care îl inspiri şi datorită oxigenării corpului şi creierului. Respiraţia nu are cum să nu funcţioneze. Aici vei învăţa tehnici sigure, care nu au nicio contraindicaţie, învăţate de mine de la medici, maeştri de Yoga şi specialişti în respiraţie.

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail