5 idei despre învăţarea unei practici energetice - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

5 idei despre învăţarea unei practici energetice

[carousel-horizontal-posts-content-slider]

În viziunea mea, iată ce trebuie să ştii ca să analizezi cu inima ceea ce simţi în timpul cursului:

Parantezele
– Fiecare curs are un subiect principal, cum ar fi organele interne.
– Eu dau şi multe informaţii suplimentare care nu ţin de subiectul principal.
– Vi le spun ca să vă ajut şi pentru că uneori sunt şi elevi avansaţi.
Dacă vreţi să le ţineţi minte este esenţial să le notaţi, iar dacă aveţi întrebări despre paranteze, este bine să le păstraţi pentru e-mail sau până după ce terminăm cu subiectul principal.

Utilitatea
Ca să faci progrese este suficient să stai în linişte. Sau să inspiri energie şi apoi să-ţi observi corpul. De aceea, s-ar putea să nu ai nevoie să ştii toate informaţiile în momentul acesta. Dar valoarea majorităţii tehnicilor este pentru atunci când practica nu merge bine sau când ai o problemă. Poate vei fi obosit, vei dori să te vindeci de o anumită afecţiune sau să ajuţi o altă persoană. Poate vei avea o perioadă când vei fi foarte ocupat. Multe tehnici te ajută tocmai în acele momente, ca să nu te opreşti din practică. Mai multe aici.

Observarea
Cheia în Qigong este să practici în fiecare moment prin faptul că îţi observi corpul fizic. Deci noi practicăm şi în timp ce eu vorbesc. În primul rând, dacă nu te interesează o anumită parte a cursului este important să ştii că în acel moment noi practicăm, iar observându-ţi corpul poţi să cultivi liniştea sau poţi să inspiri energie şi să o trimiţi în organele interne în timp ce asculţi. Apoi, a asculta pe altcineva deschide şi echilibrează chakra gâtului. Nu doar a vorbi, ci şi a asculta echilibrează chakra gâtului. În plus, eu emit energie prin voce în timp ce vorbesc şi de asemenea, înaintea cursului eu pregătesc şi încarc spaţiul de exersare cu o anumită energie, care lucrează pe toată durata lui.

Înţelegerea
Adevărata înţelegere înseamnă că poţi să aplici şi îţi vine să aplici un anumit lucru care îţi este util. Ea nu are loc la nivel mental. Poţi să înţelegi foarte bine un lucru. Poţi chiar să ţii un curs despre asta şi să-i înveţi pe alţii sau să scrii o carte. Dar atâta timp cât nu poţi să-l aplici, înseamnă că nu ai înţeles complet, din punctul de vedere al Medicinei Chineze. Îţi recomand să tratezi orice lucru care nu îţi iese ca şi cum nu l-ai fi înţeles şi să asculţi mereu ca şi cum ai auzi pentru prima oară acel lucru. Procedând în acest fel, în curând vei putea să aplici.

Deschiderea
Practica se bazează pe deschidere. Ca să te simţi bine prin practică, este nevoie să te deschizi întâi către ceea ce este în prezent. Pot să iasă la suprafaţă pentru a fi eliberate: stresul, emoţii negative, tensiuni la nivelul corpului. De aceea, este important să vrei să descoperi ceea ce este bun şi acest lucru este valabil şi pentru condiţiile exterioare (poate este gălăgie, poate ceilalţi pun prea multe întrebări, poate cineva este agitat şi simţi că agitaţia lui te afectează şi pe tine). Observând aceste lucruri, învăţăm cum să le depăşim. Cu cât ne deschidem mai uşor către ce este bun, cu atât mai repede ne simţim bine. Deci este important să nu doreşti ca lucrurile să fie totdeauna exact într-un anumit fel. Altfel, chiar dacă vei găsi condiţiile ideale pentru tine (un curs aproape de casă, cu o sală foarte frumoasă, etc.), ideea este că oricum practica nu va funcţiona bine dacă nu te deschizi.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail