Este intr-adevar bine sa bei apa alcalina? Ce spun maestii terapeuti - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Este intr-adevar bine sa bei apa alcalina? Ce spun maestii terapeuti

Ai auzit poate ca este bine sa bei apa alcalina dar apoi ai intalnit si opinii care contrazic acest lucru sau care spun ca ar trebui sa bem o apa cu un ph neutru.

Ca specialist in vindecare (dar nu in medicina), vreau sa iti aduc la cunostina ce spun cei mai buni maestri terapeuti sau experti in anti ageing pe care eu ii cunosc si cu care am avut norocul sa lucrez.

Pe scurt, atunci cand esti bolnav(a) este bine sa bei apa alcalina dar atunci cand esti sanatos, unii spun ca ar trebui sa bem apa neutra sau doar usor alcalina si altii ca tot apa alcalina este benefica pentru ca patrunde mai usor prin membrana celulara.

In primul rand, e bine sa stii de ce se recomanda apa alcalina, si aici sunt (printre altele) 2 motive:
1. Ca sa mentii un ph normal al corpului, avand in vedere ca sunt multe alimente acide care inclina acest ph prea mult in directia aciditatii (fata de cum este normal)
2. Un expert in anti ageing cu care am studiat spune ca apa, daca nu este alcalina, nu trece usor prin membrana celulara care este polarizata pozitiv.

Iti pot trimite daca vrei un document mai detaliat pe tema asa. Cert este ca exista un parametru masurabil al corpului numit “gradul de hidratare” si, daca vei urma una dintre abordari, vei putea vedea pe pielea ta cat de bine hidrateaza apa pe care o consumi.

Parerea mea este ca, avand in vedere ca putini suntem sanatosi 100% si ca sunt multi factori care ne acidifica, ar fi ideal sa bei macar dimineata apa alcalina. Mai ales ca acest lucru te ajuta sa tii si postul intermitent, daca alegi sa o faci (adica sa faci pauza de minim 16 ore, in unele zile, de la ultima masa de seara pana cand mananci dimineata).

Si in rest apa poate sa fie neutra, dar sa nu fie acida.

Personal ca sa fac apa alcalina folosesc produsul H-500 de la Coral Club care face 3 lucruri:
– ionizeaza apa, H venind de la hidrogen si 500 de la potentialul antioxidant dobandit (ORP sau oxidation reduction potential, care este -500
– structureaza apa, facand-o mai organizata, mai benefica vietii
– o face alcalina, acest lucru din nou putandu-se masura cu un ph-metru.

Il folosesc de ani de zile, aproape zilnic cu mici exceptii si uneori iau 2 pe zi. Cand nu iau seara, ma scol mai obosit decat atunci cand o iau, deci efectul este foarte clar si perceptibil.

Poti citi mai multe aici despre apa vie si parametrii ei.

Daca vrei sa iei, momentan, apa alcalina din cormert, gaseste apa Aqua Via la Mega Image, care este si in sticle fara BPA (cel putin asa scrie). Si exista si anumite companii care iti aduc apa acasa (precum La Fantana) si unele din ele e posibil sa aiba o apa cu un ph putin spre alcalin, chiar daca mai mic de 8.

Problema este daca ele vin in plastic care contine si BPA. Si indiferent in ce fel de plastic vin, problema este ca va fi tot apa moarta, pentru ca a stagnat mult timp. Asa ca e nevoie sa o faci din nou apa vie prin diferite metode.

Daca ai intrebari te incurajez sa iei legatura cu mine si iti pot explica ce stiu.

Niciodata nu te voi indruma catre o solutie din care castig eu bani daca nu consider ca este cu adevarat o solutie benefica si avantajoasa. Si nu iti voi recomanda o solutie foarte scumpa doar pentru ca am eu un comision de acolo, cand stiu ca exista o alternativa mult mai ieftina.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Fizic

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail