Hidratarea şi Apa Vie
Apa te ajută atât să aduni energia mai rapid, cât și să o păstrezi în corp.
Cu cat invat mai multe despre nutritie, cu atat mai putin imi vine sa dau sfaturi.
Totusi, apa a fost si va ramane mereu unul din cei mai puternici aliati care ma ajuta pe mine sa ma simt in forma, cu toate tehnicile si metodele pe care le cunosc.
Hidratarea optimă cu apă vie de cea mai bună calitate este cel mai important lucru pentru sanatate si pentru a putea acumula energie. Acest lucru l-am constatat si il aplicam constant in practica atat eu, cat si cei mai buni profesori pe care i-am intalnit. Este sfatul pe care il dau foarte des cei mai eficienti terapeuti pe care i-am cunoscut, in orice afectiune.
Importanța apei și cum te ajută să eviți nenumărate boli
Scopul acestui articol este să-ți arate cum poți folosi apa ca să fii mai sănătos, ce fel de apă să bei și cum să o asimilezi mai bine. Faptul că recomand și anumite suplimente, asta este pe plan secundar!
Poți să obții foarte multe și prin schimbarea anumitor obiceiuri legate de apă.
Apa transporta toti nutrientii, deci indiferent cat de buna e hrana pe care o mancam, e nevoie sa fim hidratati ca nutrientii sa isi poata face treaba. Apa ne ajuta sa ne mentinem elastice pielea si vasele de sange. Tot ea sustine creierul, sanatatea articulatiilor, rinichii (care in Medicina Chineza se stie ca sustin sanatatea oaselor) si ficatul (care sustine sanatatea ligamentelor).
De când mă ştiu am avut periodic dureri de ceafă şi în partea superioară a spatelui, corelate şi cu inflamaţii ale măselelor de minte pe care dentistul a spus că nu-mi recomandă să le scot – de când am început să beau apă suficientă am constatat că durerea şi inflamaţia dispar, însă apar la loc imediat ce încep să neglijez apa. Şi asta indiferent ce tehnici energetice fac şi ce suplimente consum.
Apa ne ajută de asemenea să asimilăm un procent mai mare din suplementele pe care le folosim. Există suplimente foarte şmechere şi care costă enorm, dar dacă nu bei apă, nu absorbi decât cam 1% dintr-un astfel de produs.
Tot apa este cea care ne permite sa putem acumula energie! Practic de peste 10 ani Qigong, Taiji si Reiki si am avut multi profesori buni. Dar abia după câțiva ani de studiu am aflat importanța apei. Dacă nu ai apa in tine, energia nu intră şi mai ales, nu rămâne în corp.
De ce nu ne vine sa bem apa?
Multa lume spune ca nu bea apa pentru ca nu simte nevoia. Problema este ca, atunci cand corpul este deshidratat peste o anumita limita, creierul nu mai trannsmite corect senzatia de sete. Uneori ti se pare ca nu ai nevoie de apă, alteori ti-e pofta de cafea sau ţi-e foame. Corpul ştie că dacă bei cafea (care deshidratează puternic), ţi se va face sete şi măcar aşa, vei bea apă. Bine-nţeles că efectul va fi zero, dar aşa se întâmplă când suntem deshidrataţi – totul o ia razna în organism. Iar majoritatea oamenilor sunt foarte deshidrataţi. Dacă simţi nevoia să mănânci şi încă nu ai băut apă, evident ca nu iti mai vine sa bei, şi nici nu e recomandat să bei apă imediat după masă, pentru că vei compromite digestia. Smecheria este sa te abii sa mananci pana cand nu ai baut măcar un pahar de apa, dupa care sa stai un pic (ideal ar fi 20 de minute, dar uneori eu stau doar 10-15) si apoi sa mananci.
Oamenilor li se pare ciudat sa te fortezi sa bei apa daca nu ti-e sete. Totusi, vreau sa accentuez faptul ca nu e nevoie sa ne fortam sa facem ceva. Dacă reîncepeţi să beţi apă, corpul vostru va începe să transmită corect senzaţia de sete, ca să vă informeze când aveţi nevoie de apă. Puteţi incepe prin a bea un pahar mare dimineaţa (eu beau două pahare de 250ml), sau chiar 750ml. E adevărat că, dacă apa nu e de calitate, nu prea îţi vine s-o bei. Dacă nu folosiţi nicio metodă de tratare a ei, măcar mulţumiţi-i şi binecuvântaţi-o, astfel încât să o încărcaţi cu stări de recunoştinţă şi iubire din interiorul vostru (eventual din centrul inimii). Sau mai puteţi pune o frunzuliţă verde (cum ar fi busuioc sau mentă), ca să o faceţi un pic mai vie.
Cand si cum e bine sa bem apa?
Ideal este sa bem zilnic minimum 2 – 2,5 litri de apa, dar depinde de greutatea fiecaruia.
In primul rand nu vom pastra apa in recipiente de plastic, decat daca acestea sunt fara PVC (BPA-free), cum sunt sticlele pentru drumetii de munte (Nalgene) si cele pentru prepararea hranei bebelusilor.
Hidratarea imediat dupa trezire
Cel mai bine este sa bem imediat dupa trezire. Jumatate de litru de apa, sau chiar un litru. Intrucat noaptea nu am mancat nimic, corpul este pregatit sa primeasca si sa asimileze apa cu eficienta maxima. Acest lucru trezeste organele interne si pregateste corpul pentru digestia primei mese.
Inainte sa bem apa de dimineata, e bine sa ne clatim gura si sa ne curatam limba cu o lingurita de plastic sau de ceramica, dupa care sa folosim o apa de gura naturală, care nu distruge bacteriile bune. Sau putem să ne spălăm pe dinţi. Pasta de dinti nu trebuie sa contina fluor sau aluminiu! Mai ales cei care au o istorie de Alzhaimer în familie. Exista pasta de dinti 100% nedăunătoare Bio Repair, şi pastă fără fluor Paradontax (cea roşie, simpla), sau cele naturale de la plafaruri, cu argila, salvie si alte minunatii, dar atenţie că argila e posibil să conţină aluminiu – aproape toate tipurile de argilă).
Apa si digestia
Pentru o digestie optima, e recomandat sa bem cu 20-30 de minute inaintea fiecarei mese, un pahar mare de apa. Ideal ar fi tot jumatate de litru. Acest lucru pregateste sangele pentru digestie. In caz contrar, corpul va extrage apa din organele interne pentru a imbogati sangele. Acesta este si unul din motivele pentru care, la analizele de sange, de obicei nu se vede cat de deshidratat este corpul intrucat sangele este prioritar si el isi va lua apa din organele interne.
Pentru ca apa sa nu interfereze cu sucurile digestive, este important sa bem apa abia la 2 ore dupa o masa consistenta. Daca am mancat doar niste fructe, desigur ca timpul de digestie este mai mic.
Pentru ca apa sa se asimileze in mod optim, ajuta daca putem sa stam linistiti un pic. Asa ca mai ales dimineata, dupa ce bem apa, putem sa facem o meditatie sau sa mai stam 15 minute in pat, observandu-ne corpul.
Ce caracteristici are apa vie, pe langa compozitia chimica echilibrata?
Apa vie este apa de la cele mai bune izvoare. Nu de la orice izvor, desigur. Există şi izvoare unde apa este prea dură, prea încărcată de minerale, într-o proporţie ne-echilibrată, care poate forţa rinichii. Dar ce facem dacă trăim la oraș și nu prea avem izvoare? Putem face destul de multe dacă avem informaţiile corecte. Daca nu avem acces la un izvor special, putem transforma apa de la robinet sau apa plata in apa structurată.
Chiar și fără bani poți face ceva. Se spune că și o frunzulita de menta sau de busuioc pusa in apa poate sa ii redea o parte din vitalitate, dar rezultatele pot fi mai puternice daca folosim tot ceea ce eu voi prezenta în acest articol.
In primul rand, e important să cunoaştem parametrii apei.
Metodele prin care putem aduce apa la parametrii optimi, sunt la alegerea fiecaruia!
Apa vie are urmatoarele caracteristici:
1. Compozitia chimica echilibrata
Din punct de vedere chimic apa trebuie sa aiba un continut cat mai redus de clor, fluor si alti compusi despre care toata lumea stie ca sunt toxici. De asemenea, trebuie impiedicata dezvoltarea bacteriilor, de aceea nu trebuie tinuta la soare. De asemenea, trebuie evitat sa o tinem in recipiente de plastic, pentru ca o serie de compusi toxici pot intra in reactie chimica cu apa, mai ales daca recipientul este tinut la soare. De asemenea, apa filtata cu un filtru care elimina clorul trebuie consumata in aceeasi zi, caci altfel bacateriile se pot dezvolta peste noapte. Daca o tinem si cu chipsuri de shungit este altceva, dar voi explica mai tarziu acest lucru.
2. Structura
Structura tuturor lucrurilor vii are legatura cu tiparul universal al creatiei (Floarea Vietii) si cu spirala. Apa in natura circula serpuit, de aceea apa de izvor este struturata, mai ales ca strabate si o serie de straturi ale solului, multe continand minereuri magnetice. Evident ca nu toate izvoarele sunt de calitate dar majoritatea, din zonele nepoluate, sunt.
Ceea ce știu de la profesorii cu care am studiat este că apa vie este apa structurată.
Pe de altă parte, am întâlnit și opinia potrivit căreia apa luată de la un izvor rămâne apă vie timp de 24 de ore, și apa structurată nu ar fi neapărat același lucru.
3. Ph-ul
Apa este bine sa aiba un Ph mai mult alcalin. Ph-ul neutru este 7. Deci cu cat Ph-ul creste, cu atat apa este mai alcalina. In functie de moment si de ce vrem sa urmarim, avem nevoie de apa cu diferite Ph-uri. Exista apa alcalina care se foloseste permanent si apa puternic alcalina care se poate folosi in cure care tin o anumita durata, ca tratament in diferite afectiuni sau pentru curatare si regenerare.
Sunt ferm convins în urma discuției cu mai mulți terapeuți că noi, în condițiile în care trăim în zilele noastre, avem nevoie de apă alcalină.
Ține minte că scopul nu este să facem corpul mai alcalin decât trebuie! Scopul este să-i dăm ce are nevoie ca să mențină Ph-ul care este normal, sănătos.
Dar având atâția factori care îl fac mai acid, avem nevoie de apă alcalină, nu neutră. Există o apă care se găsește la magazinele de tip Plafar – Perla Moldovei, de exemplu. Dezavantajul este că vine în bidoane de plastic. Dar poate îi convingem să ofere și o altă variantă.
4. Ionizarea şi potenţialul antioxidant
Apa trebuie sa fie ionizata negativ pentru a nu se respinge cu membrana pozitiva a celulelor. La fel ca si in cazul urmatorului parametru (tensiunea de suprafata), ne intereseaza ca apa pe care o bem chiar sa ne hidrateze, nu doar sa o bem si sa iasa pe partea ailalta!
Potentialul antioxidant al apei de calitate este mare. Apa de calitate (naturala sau preparata prin metodele de mai jos) poate sa aiba un potential antioxidant echivalent cu 10 000 de pahare de suc de portocale. De aceea, desi metodele prezentate mai jos se bazeaza, in general, pe folosirea unor produse, eu zic ca merita investigat, intrucat beneficiile sunt mari. Iar majoritatea dintre noi nu avem posibilitatea sa mergem in fiecare saptamana sa caram apa de la un izvor de cea mai buna calitate.
5. Tensiunea la suprafaţă
Tensiunea la suprafata arata cat de “uda” este apa, cat de usor poate ea sa patrunda in celule si tesuturi. Daca umpleti un pahar la maximum, o sa vedeti ca in partea de sus, apa va avea o forma curbata, ca o cupola, fara a se varsa din pahar. Cum poate apa sa stea aparent suspendata in aer? Poate, datorita tensiunii la suprafara care impiedica acel milimetru de apa care formeaza “bolta” se se prelinga pe marginile paharului. Aceeasi tensiune la suprafata poate sa impiedice apa sa intre prin “porii” fini ai membranei celulare.
Cum putem prepara apa vie?
In primul rand e nevoie sa folosim un filtru pentru apa de la robinet, sau sa alegem ca apa “de baza” o apa plata pe care noi am ales-o ca fiind cea mai de incredere si mai de calitate. Eu stiu ca apa Devin si Bucovina sunt destul de ok, după unele surse chiar uşor alcaline. Totuşi, dacă vin la bidon de plastic, nu sunt ok pentru că materialul va intra în reacţie cu apa. Exista si o apa alcalina care se vinde la plafaruri.
O metodă foarte avantajoasă pentru a face apa alcalină este argila activă, dar atenţie că e posibil să conţină aluminiu. Este foarte ieftină şi ţine foarte mult. Alternativ, poate fi folosit praful coralier Coral Mine. Eu am înlocuit un timp Coral Mine (recomandat de profesorii mei) cu argilă, dar când am aflat de posibilitatea sî conţină aluminiu, am revenit la Coral Mine, care în plus, are mult calciu şi magneziu, plus alte 88 de minerale într-o proporţie echilibrată.
Apoi, cea mai avantajoasa metoda pe care o stiu pentru structurarea, purificarea şi îmbogăţirea apei este folosirea chipsurilor de Shungit. Este vorba de un material extraordinar care se gaseste numai intr-o zozna din Rusia si care se pare ca este un fragment de meteorit. In orice caz, structura lui este bazata pe carbon, structurat sub forma de fulerene. Shungit-ul este magnetic si creaza intotdeauna un camp de protectie electromagnetica, ecranandu-ne de radiatii. Pus in apa, acest mineral reduce concentratia tuturor compusilor nocivi pentru sanatatea omului si imbogateste apa cu elemente benefice santatii. In plus, Shungit-ul structureaza apa, acest lucru fiind unul din cele mai importante aspecte ale apei vii. Chipsurile de Shungit vin in pachete de 300 de grame, cantitate suficienta pentru un recipient de 3 litri de apa. Este evident ca acel recipient va fi din sticla sau alt material non-reactiv. Chipsurile pot fi folosite cel putin 6 luni, iar o data pe luna trebuie tinute la soare. Puteti comanda de la shungitmagazin.ro, cu reducere daca veniţi la recomandarea mea, iar o cutie de 300g costă 40 de lei (50 la preţ întreg). 100g purifică în mod optim 1 litru de apă, deci puteţi avcea 2 sticle de sticlă de un litru, de exemplu, sau 3 sticle, dintre care una să o daţi părinţilor sau altor persoane dragi, împreună cu 100g de shungit, ca să folosească şi ei.
Voi continua acum cu metode care nu costa aproape nimic, dupa care voi trece la metodele bazate pe produsele unei firme recomandată de profesorii şi terapeuţii cei mai buni cu care am studiat eu. Astfel, fiecare poata alege in functie de posibilitatile financiare, dar si de increderea sau dubiile referitoare la bunele intentii ale acestei firme.
Pentru a reda apei o structura benefica vietii, putem pune si o frunzulita de menta sau busuioc. Apa care circula prin conducte drepte devina apa moarta. Apa in natura circula intotdeauna in spirala. Spirala este forma curgerii energiei in acest Univers. De aceea, chiar si trecerea apei dintr-un pahar in altul de foarte multe ori ar putea sa-i redea intr-o anumita masura viata. Putem incerca sa folosim simbolurile Riki sau sa puntem o reprezentare a Florii Vietii in dreptul vasului cu apa. O alta metoda ar fi folosirea unui cristal sau piatra semi-pretioasa in apropierea recipientului cu apa.
De asemenea, muzica s-a demonstrat ca are efecte asupra structurii apei, asa ca putem folosi boluri tibetane, gong-ul sau inregistrari ale acestora, precum si muzica terapeutica sau clasica (dar una linistita, cum ar fi un Mozart sau Bach de exemplu).
Pentru ionizarea apei, fara a folosi niciun produs, putem cel putin sa evitam pierderea ionilor negativi. Asa ca vom evita fierberea (sau chiar incalzirea) apei in recipiente de metal. Nu vom amestecarea in pahar sau in cana cu lingurite de metal. Chiar si atunci cand preparam ceai, cacao sau orz, putem sa fierbem apa in recipiente de ceramica sau de teracota. Acest sfat este important mai ales pentru ca, nestiind acest lucru, am putea fi tentati sa incalzim apa atunci cand este prea rece, intr-un recipient oarecare. E adevarat ca apa rece nu este usor de procesat pentru organism, iar iarna, chiar si apa tinuta in camera este cam rece dimineata. Actiunea logica ar fi sa incalzim apa inainte de a o bea dimineata, fara sa ne gandim ca acest lucru poate devitaliza apa. Ce putem face in schimb este sa tinem sticlele cu apa langa calorifer, sau sa incalzim apa intr-un ibric sau oala de ceramica.
Prepararea apei vii folosind produse care necesita un pic de efort financiar
Folosind produse, putem reda structura apei folosind cele trei produse mentionate mai jos. Dispozitivele de protectie energetica precum Torser-ul pot de asemenea sa imbuntateasca proprietatile apei si alimentelor langa care sunt tinute.
Pentru Ph, putem alege o apa care este deja cat de cat alcalina, sau putem folosi un produs precum praful de coral Coral Mine de la Coral Club. La fel, pentru ionizarea apei, daca nu avem un filtru performant care ionizeaza apa, putem folosi Microhidrina (sau H500). Pentru a micsoara tensiunea la suprafara a apei, facand-o mai “uda” astfel incat sa patrunda mai usor in celule, putem folosi Hydracel. Din pacate, pentru ionizare si reducerea tensiunii la suprafata, nu stiu sa va recomand alte metode decat folosirea produselor de la Coral Club. Important e sa intelegem importanta ionizarii si a modificarii tensiunii la suprafara, astfel incat sa putem gasi o metoda (asta sau alta) pentru a face acest lucru. Tot Microhidrina sporeste enorm potentialul antioxidant al apei.
In concluzie, mai ales pentru modificarea tensiunii la suprafata si pentru amplificarea potentialului antioxidant, nu cunosc inca alte metode in afara de acestea, cu exceptia unor filtre performante si extrem de scumpe (peste 1000 de euro). Asa ca mai jos am inclus si modul de a comanda produsele Coral Club.
Eu nu spun că, după ce studiaţi bine de tot aceste produse, ar trebui să le luaţi. Categoric vă spun să NU le luaţi FĂRĂ a vă documenta bine. Dar vă recomand să citiţi despre ele şi să luaţi o decizie informată, ca să nu rataţi şansa de a folosi (dacă doriţi) aceste produse ale căror beneficii sunt, după părerea mea şi a profesorilor mei, enorme.
Daca doriti, puteti comanda de aici,
va apărea automat codul meu, 3305449.
Astfel puteti comanda la un pret de membru si, sustinandu-ma pe mine, ii veti sustine si pe profesorii care m-au invatat cel mai mult despre cresterea energiei si anti-ageing.
Pentru detalii despre fiecare produs în parte am să mai scriu pe site-ul meu Holis.ro – vezi aici paginile despre vitalitate și curățarea organismului și cele despre H-500 și Coral Mine vor apărea în curând. Voi vorbi și despre alte metode alternative, cum ar fi argila, despre beneficile apei si modul in care aceasta ne poate reda sanatatea, vitalitatea si tineretea.