Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga
Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural
Wuji Gong este una din cele mai puternice forme de lucru cu energia sau Qigong.
Este creata de unul din cei mai puternici maestri care au existat vreodata, legendarul Chan San-Feng, care se spun ca a creat si Tai Chi-ul, o arta martiala foarte cunoscuta azi pentru efectele asupra sanatatii.
In Tai Chi, inveti sa deviezi energia adversarului si sa emiti energie prin impingeri, lovituri etc.
Azi sunt multe forme care se practica doar pentru sanatate si care functioneaza, dar in general sunt mult mai greu de invatat si nu toate sunt la fel de eficiente.
Wuji Gong a fost creat special pentru alchimia interna – aducem energia in interiorul nostru, ne transformam energia, si ne echilibram.
Forma a fost transmisa in secret, avand un liniaj foarte pur. Pentru ca nu era cunoscuta, nu au avut cum sa apara variante diferite si sa se piarda esenta.
A ajuns si la noi datorita unui maestru numit Zu Hui, care a murit in 1997. De la el a invatat un instructor din sistemul Universal Healing Tao, Michael Winn, iar eu am invatat Andrew Fretwell care a studiat cu el si a fondat o scoala internationala de Wuji Gong.
Miscarile sunt foarte usor de invatat – poti invata toata forma in cateva ore si apoi o ai pentru toata viata.
Aici voi da mai multe recomandari pentru a tine minte primele 4 miscari. Pana atunci, te invit sa imi spui daca simti ca ai nevoie de recomandari suplimentare sau daca ai retinut usor primele miscari.
Clipul de mai jos a fost creat ca incheiere pentru prima parte a cursului, pe vremea cand trimiteam prima jumatate din curs celor curiosi.
Iar apoi poti sa vezi capitolele care urmeaza, ca sa vezi cam cum este structurat cursul.
In plus este posibil sa mai adaug si alte clipuri video in functie de intrebarile primelor persoane care testeaza cursul.
Prin urmatoarele miscari ne vom conecta cu 3 surse de Qi importante.
Aceasta va fi ultima miscare pe directia Est, dupa care incepem sa ne intoarcem catre fiecare punct cardinal.
In Wuji Gong ne intoarcem in acelasi mod de fiecare data, mereu spre stanga la 90 de grade. E mult mai usor decat in Tai Chi sau alte arte martiale. Intorcandu-ne, vom ajunge cu fata catre fiecare din cele 4 puncte cardinale.
Aceasta este cea mai complexa miscare, care se face dupa ce te intorci la stanga.
Aici luam energia pamantului, o combinam cu energia cerului si o introducem prin crestetul capului, ghidand-o prin corp.
Aceasta e partea a doua, care e de fapt mai usoara decat prima, constand dintr-o singura miscare care se repeta in toate directiile si inca o manevra prin care condensam energia in abdomenul inferior. Ea se incheie cu aceeasi forma de incheiere ca si Secventa Pamantului.
Astfel o sa iti fie clar cum se leaga intre ele Secventa Pamantului si a Cerului.
Putem consacra intreaga practica unui scop. Cateva recomandari:
Consacru aceasta practica a formei Wuji Gong pentru:
– vindecarea mea in modul cel mai usor si placut pentru mine
– ca rinichii mei sa fie vindecati in modul cel mai usor si placut pentru mine si sa functioneze din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere
– ca eu sa-mi regasesc bucuria de a trai si pofta de viata
– vindecarea tuturor fricilor mele si a cauzelor lor
– ca eu sa fiu inspirat(a) in gasirea celor mai potrivite strategii pentru a-mi gasi timp pentru practica
Vei putea pune videoclipul sa se repete ca sa poti face de 4 ori, si auzindu-ma, vei putea tine pasul chiar si atunci cand esti cu spatele la ecran.
Michael Winn spune ca am putea considerea miscarile din Wuji Gong ca fiind doar jumatate din practica, meditatia de la sfarsit reprezentand partea a doua, cand lasam energia sa lucreze. Totusi, daca nu ai timp nu este nicio problema. Te pot invata mai tarziu cum sa te odihnesti atat de profund prin meditatie incat vei avea nevoie de mai putin somn, si atunci cu siguranta, daca o sa vrei, o sa ai si timp. Dar imediat dupa Wuji Gong ai putea sa-ti propui sa meditezi macar 1 minut, observandu-ti corpul.
Iti povestesc putin despre niste piese deosebite create de mine si despre cele create de un cercetator care studiaza de peste 23 de ani efectul ritmului asupra creierului. Le poti folosi la meditatia de la sfarsit (daca o faci).
Astfel poti sa treci prin ele rapid sa te asiguri ca ai retinut tot.
Iti arat un blocja din stilul de lupta Tai Chi, cu numele complet “Tai Chi Chuan”, adica “pumnul” sau “boxul” marii armonii intre Yin si Yang. Am invatat asta de la un medic militar care putea sa emita energie si sa te “arunce” putin cu un minim de efort.
Acest blocaj, numit mana norilor, sta la baza foarte multor apicatii practice din Tai Chi.
Motivul pentru care ti-l arat este ca te ajuta sa simti energia mai clar in palma si in degete si sa inveti sa te misti intr-un mod cat mai relaxat.
Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.
Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail