Recomandările săptămânii pentru sănătate şi echilibru (1)

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Recomandările săptămânii pentru sănătate şi echilibru (1)

Am început să scriu o serie de articole scurte cu trucuri, cărţi, muzici şi alimente care mi-au dat mie energie şi echilibru în săptămâna respectivă. De fiecare dată când descopăr ceva nou şi foarte valoros, de obicei adaug la pagina resurse, dar fac pariu că 99% din oamenii care ar fi avut mare nevoie de ele (în opinia lor), nu le-au găsit acolo când ar fi fost important. De aceea am decis să le scot periodic în faţă printr-un astfel de mini-articol.

Va fi câte unul în fiecare săptămână. Doar unul va fi postat pe site, celelalte trei fiind trimise doar celor care se abonează la newsletter (aveți link-ul în dreapta). Fiind abonați mă ajutați și puteți să faceți și-o faptă bună. Poate la un moment dat eu postez despre un grup de vindecare și cunoașteți o persoană care ar avea mare nevoie chiar atunci. Dacă sunteți abonați, veți afla la timp despre acel grup de vindecare și puteți să ajutați cealaltă persoană.

1. Turmericul – un foarte puternic anti-inflamator care ajută şi creierul
Acesta nu este doar un alt super-aliment cum v-aţi obişnuit poate. Există multe super-alimente precum: spirulina, pudra de orz verde, pudra de grau verde, maca şi altele. Dar niciunul nu vă ajută să scăpaţi de o durere de măsea de minte care altefel v-ar fi trimis la dentist. Turmericul este un super-anti-inflamator natural care pe mine m-a ajutat foarte mult. Inflamaţia este o cauză majoră a problemelor de sănătate la mulţi oameni, dar uneori nu este suficient de deranjantă ca să ne atragă atenţia. De asemenea, inflamaţie există şi la nivelul creierului. Turmericul, numit şi Curcuma, ne poate ajuta să ne menţinem mintea mai ageră. Neurologul David Perlmutter, care are un site despre sănătatea creirului şi a scris cartea Neuroştiinţa Iluminării împreună cu antropologul şaman Alberto Villoldo, recomandă şi pune mare accent pe importanţa acestui condiment. Cum îl folosesc eu? Iau o linguriţă normală sau cu vârf, într-un pahar mic de apă. Amestec cu o linguriţă de ceramică şi îl dau pe gât. Există şi comprimate dar este mult mai ieftin aşa. Nu trebuie să staţi să-i simţiţi gustul, îl puteţi lua ca pe medicament.

2. Liniștea vindecă și aduce claritate
Toată săptămâna asta am reflectat la ideea de liniște și am practicat liniștea. Acesta este un citat dintr-una din cărțile cele mai puternice pentru a da cititorului motivația de a practica ce este important.

“Silence is always fruitful.” ~ The Opening of the Way de Isha Shwaller de Libicz

Ce înseamnă că liniștea aduce întotdeauna roade? Ideea din carte și experiența mea arată că de fiecare dată când petreci timp în liniște, descoperi lucruri noi și te schimbi în bine în mod miraculos. Asta se întâmplă chiar dacă, pe moment, ai impresia că ai stat degeaba în liniște sau că nu ai reușit să te liniștești cu adevărat. Uneori putem sta 5 minute să medităm și putem fi nemulțumiți de măsura în care am reușit să fim prezenți. Dar chiar și atunci, “silence is always fruitful” – practicați și vă veți convinge.

3. Unul din profesorii mei ne învață gratis cum să ne vindecăm
Terapeutul de la care am învățat cel mai mult despre nutriție, autor al site-ului thespirithub.ro, oferă în dar cea mai importantă tehnică pe care o folosește pentru a ajuta oamenii să se vindece de cele mai grave afecțiuni, întrucât ideea este că omul se vindecă singur. Tehnica presupune doar observarea senzațiilor din corp, dar o să vedeți că dacă faceți acest lucru corect, apare o senzație incredibilă de energie și vibrație în tot corpul, dincolo de tot ce ați experimentat până acum. Citind articolul scris cu cuvintele lui aveți sanse să prindeți partea subtilă și să vă iasă cu succes tehnica. Apoi puteți să-i învățați și pe cei dragi și să-i ajutați să se vindece. Aici găsiți tehnica pe site-ul lui, care se va deschide într-un tab separat.

4. Evitarea frustrării atunci când nu practicăm
Recent mi-am propus să practic în fiecare seară anumite tehnici de vindecare și echilibrare. Pentru că asta e meseria mea, practic zilnic mai mult decât și-ar propune mulți într-o săptămână, dar nici eu nu practicam acum 2 ani ca acum. Ideea este că dacă ne propune puțin, avem mult mai multe șanse să realizăm ceea ce ne-am propus. Eu recomand elevilor mei să-și propună un singur lucru pe care să-l facă 5 minute pe zi. Chiar dacă ei îmi spun că vor face totul, eu le recomand să nu-și propună 2 sau 3 lucruri la început, ci doar unul singur. Dar nu despre asta vroiam să vă spun acum, ci ce să faceți dacă nici măcar ce v-ați propus n-aveți timp să faceți. Șmecheria pe care am aplicat-o eu este inventarea unui plan de backup care să atingă același rezultat. De exemplu, în fiecare zi vreau să fac o tehnică de vindecare a întregului corp care durează cam 16 minute. Dacă nu am timp sau vin târziu din oraș, pot face o variantă mult mai scurtă de vindecare care presupune doar menținerea palmelor în zona abdomenului de exemplu, sau pot folosi un simbol din Reiki sau Karuna pentru a curăța fiecare chakră printr-o vizualizare specială.

În plus, acest lucru se poate face și în autobuz. Să știți că am avut mai mulți profesori care recomandă la modul cel mai serios să practicăm și în autobuz sau tramvai dacă nu avem timp suficient altfel.

5. Trei melodii care conectează la cea mai înaltă vibrație
Am învățat recent de la unul din maeștrii mei o tehnică ce presupune conectarea cu anumite forțe prin pronunțarea numelor divine. Căutând un fundal adecvat am pus la un loc aceste trei melodii care-mi plac foarte mult. Le-am ascultat și la cursul de All-Love cu Patrick Zeigler, ele având o vibrație foarte mare. Noi numim vibrație calitatea energiei. Adică ele au darul de a ne ridica nivelul din punct de vedere al calității energiei, sau frecvența la care vibrează energia noastră. În plus, ele conectează la unele din cele mai iubitoare și gata să ne ajute conștiințe la care putem apela.
Ave Maria – www.youtube.com/watch?v=R4Z-CtCxS1Y
Domine Fil Unigenite – www.youtube.com/watch?v=E2nRcf5wYks
Aramaic Lord’s Prayer – www.youtube.com/watch?v=YCXEr0Srcns

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Acţiune şi strategii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail