Zhuang-ul special pentru Timus - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Zhuang-ul special pentru Timus

În Qigong există o serie de poziţii statice în picioare care ajută la acumularea energiei în corp. Ele sunt numite zhuang-uri (pronunţat giuang), ceea ce înseamnă stâlp. Ele seamănă cu asanele din Yoga. Avantajul acestor zhuang-uri este că funcţionează foarte bine şi fără o stare impecabilă de linişte, concentrare, relaxare (deşi acestea reprezintă un avantaj). Poţi să aduni energie şi stând pe scaun sau în staţia de autobuz, dar starea interioară necesară ca să îţi iasă necesită uneori ani de zile pentru a fi înţeleasă şi cultivată. În schimb, când stai în zhuang, poţi acumula energie chiar dacă stai de vorbă cu cineva.

Există mai multe zhuang-uri în care stăm cu genunchii îndoiţi – câte unul pentru fiecare organ, unul pentru Dantien şi unul pentru emiterea energiei, de exemplu. Toate sunt similare şi toate întăresc şi rinichii, indiferent pe care alt organ lucrează cu precădere. Zhuang-ul pentru Timus însă este unul cu totul special, este un zhuang extra-ordinar. Este cea mai puternică poziţie de acumulare a energiei din tot ce am întâlnit în ultimii 8 ani de când predau.

Profesorii mei au plătit fiecare câte 1000 de euro ca să înveţe doar această poziţie şi nu considerau că au dat mult. De aceea, este o poziţie potrivită pentru cei care îşi doresc cu adevărat să înveţe despre corp şi despre energie şi care doresc să practice. Poziţia întăreşte Timusul şi imunitatea, ne dă energie şi este foarte potrivită pentru a fi făcută la răsărit sau la apus privind în acelaşi timp în soare (sungazing), deşi poate fi făcută la orice oră.

Care este avantajul de a şti şi această poziţie: dacă faci de exemplu două zhuang-uri diferite, să zicem 5 minute pentru plămâni şi 5 minute pentru rinichi, este cam acelaşi lucru cu a sta 10 minute în zhuang-ul pentru plămâni – diferenţa este mică. În schimb, atunci când combini zhuang-ul pentru Timus cu un alt zhuang, personal simt că efectul este dublu, precum şi plăcerea de a practica şi prin urmare şi uşurinţa de a te motiva să practici.

Poti invata aceasta pozitie participand la oricare dintre exersarile de grup.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Energie

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail