• Start
 • Articole
 • Resurse
 • SUPORT DE CURS

  Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

  Cărți

  Îţi recomand să citeşti în primul rând cartea Magul din Java şi continuarea ei, Nei Kung – despre un maestru al alchimiei interne care face tratamente în insula Java şi care a ajuns la un nivel aproape inimaginabil de putere prin lucrul cu energia. El este un nemuritor şi din acea carte veţi înţelege cât de departe poate ajunge practica Qigong, totul explicat foarte clar de un inginer grec pe nume Kosta Danaos care s-a dus să studieze cu el, care acum este profesor de arte marţiale.

  Cartea Călătorie la Ixtlan îţi va arăta ce înseamnă disciplina, liniştea interioară şi determinarea unui luptător care nu caută să învingă pe nimeni din exterior, ci numai slăbiciunile sale, rutinele care secătuiesc omul obişnuit de energie, auto-compătimirea şi parazitul care ne face orbi faţă de propria noastră natură interioară.Ştiţi deja că unii din cei mai puternici profesori care m-au învăţat să accesez starea de linişte şi să lucrez cu energia naturii sunt şamani.

  Filmul Peaceful Warrior. Există şi o carte cu acelaşi nume, prima carte de dezvoltare personală pe care am citit-o eu, EVER! Dacă nu ar fi existat, poate că nu aş fi fost instructor de Qigong azi.
  Ea este urmată de o alta, Calea Sacră a Luptătorului Paşnic.
  Iar în ultima, The Journeys of Socrates, autorul (Dan Millman, un atlet de renume care şi la 70 de ani poate să stea în mâini, cum arată într-o conferinţă TED), povesteşte despre maestrul lui şi cum a ajuns el atât de tare luptându-se cu criminali prin Rusia.

  Demonstraţii autentice de măiestrie (sau Kung Fu) în Qigong
  Există un site extrem de bine documentat despre Qigong în română, yijinjing.ro. Autorii sunt elevii unui maestru extrem de puternic din China, care are o şcoală gratuită, dar în care nu este primit oricine. Ei nu predau dar oferă informaţii şi cunoaştere. Maestrul lor, Dr. Jiang Feng a fost un medic chinez specializat în tratamentul cancerului, inclusiv prin emisie de Chi. Aveţi aici trei demonstraţii:
  Emisia de Chi care poate arde o foaie de hârtie (sau o tumora)
  Folosirea Chi-ului pentru a sparge pietre
  Ridicarea unor bucăţele de hârtie cu ajutorul câmpului generat de palme

  Țineți minte totuși că prin Wuji Gong, voi puteți obține foarte ușor rezultate bune fără a practica genul de alchimie internă pe care îl practicau ei, și fără a fi necesar să fiți echilibrați ÎNAINTE de a începe practica.

  Avem acum un FORUM privat doar pentru noi:

  Prin comentarii putem discuta despre practica voastră și ce provocări și soluții întâmpinați.

  Mențiune importantă: La suportul de curs au acces doar cei care au studiat cu mine. DAR, dacă vă preocupă intimitatea, trebuie să știți că NU am luat măsuri excepționale de securitate ca să nu poată găsi nimeni aceste articole. TOTUȘI, în mod normal trebuie să cunoști link-ul către suportul de curs ca să ajungi la el, altfel nu ai cum prin mijloace obișnuite.

  Sky above, Qi within