• Start
 • Articole
 • Resurse
 • SUPORT DE CURS

  Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

  Energie și liniște

  Lecţiile în care vorbim despre energie şi linişte au SCOPUL să te ajute:
  – să înveţi cum să îţi creşti energia vitală şi să nu mai oboseşti deloc
  – să cultivi starea de linişte şi energia ta să nu mai fugă spre exterior pierzându-se
  – să înveţi cum să aduni energie cu o viteză mai mare decât înainte
  – să înveţi ce alimente, locuri, obiecte, obiceiuri şi aitutudini duc la creşterea energiei

  De ce este importantă să practicăm pentru creşterea energiei? Pentru că astfel putem avea suficientă energie ca să ne susţină pe parcursul zilei şi să nu fim aproape niciodată obosiţi, ci plini de vitalitate. Dacă practici, toate organele tale interne vor fi susţinute şi şi vei avea o imunitate mai bună. Legat de imunitate, când ajungem împreună la o anumită tehnică, o să vezi că poţi să elimini o răceală printr-o singură execuţie a acelei tehnici, sau pot să te ajut eu ca să vezi că se poate şi să capeţi încredere.

  Când îţi creşti energia, e important să cultivi şi echilibrul. Dacă energia este agitată, nu putem s-o păstrăm, de aceea cultivăm în paralel energia şi liniştea. La început, dacă practica ta nu este prea eficientă sau practici rar, nu este o problemă să îţi creşti energia fără să ţii cont şi de partea de echilibru. Dar pe măsură ce energia ta creşte, va fi foarte important să pui accentul şi pe starea de linişte, altfel energia în exces te va împinge să faci prostii şi să o cheltuieşti.

  Tehnicile pe care le practicăm
  Dintre acestea, la început îţi recomand să te focusezi pe una singură.
  1) Wuji Gong: prin el îţi creşti energia obţinând în acelaşi timp o stare de linişte.
  Avantajul este că în acelaşi timp, se vindecă orice afecţiune şi Wuji Gong nu are contraindicaţii.
  2) Zhuang-urile: Prin poziţiile de întărire a fiecărui organ intern îţi creşti puternic energia şi îţi încarci organele cu energie.
  3) Prin meditaţie stabilizezi energia acumulată, dar mai aduni şi energie suplimentară. Acesta este modul în care poţi aduna energie prin NEMIŞCARE. De fapt, să ştii că indiferent ce tehnică practici, în timp ce fac acea tehnică ar trebui să fii în acelaşi timp în meditaţie. Dar pentru că la început e mai greu, tehnicile în care foloseşti în mod activ corpul şi respiraţia te ajută pentru că funcţionează şi dacă eşti mai agitat. În timp însă, trebuie să ajungem să putem face orice tehnică sau mişcare dintr-o stare de linişte. Liniştea dă putere oricărei intenţii. În Medicina Chineză, liniştea este principala cauză a sănătăţii. Ţine minte că în Qigong cultivăm şi CAUZELE sănătăţii, nu rezolvăm doar partea superficială. Este important să poţi şi să ştii cum să creezi cauzele lucrurilor pe care ţi le doreşti, care sunt doar efecte.

  + Imunitate – dacă ai răbdare o să îţi arăt şi poziţia specială pentru imunitate care este foarte puternică.
  + Respiraţie – respirând în ritmul 7-1-7-1 (respiraţia bioenergetică) îţi creşti puterea. Această respiraţie (respiraţia bioenergetică), la fel ca şi Wuji Gong, poate să vindece cam toate afecţiunile fizce.
  + Nutriţie – Ca să ai mai multă energie, e important să bei apă şi te pot ajuta mult suplimentele naturale cum ar fi uleiurile esenţiale, spirulina, pudra de grâu verde, untul de cocos etc. Mai multe la pagina despre nutriţie.

  Principiile datortă cărora tehnicile funcţionează:
  Chinezii spun că între Cer şi Pământ este Omul, care poate înmagazina în el energiile benefice din aceste două surse pentru a le fuziona, creându-şi corpul nemuritor de lumină. Până atunci, el va fi mult mai sănătos, mai echilibrat, mai atent şi, mai ales, va putea să-i ajute pe cei din jur prin energia sa debordanta. Medicina Chineză evidenţiază foarte clar cele trei tipuri de energie ale fiinţei umane: esenţa corporală (Jing), energia (Chi) şi spiritul (Shen). Cele trei pot fi comparate cu apa în cele trei stări (gheaţă, apă şi vapori). Dacă avem suficientă esenţă (dormin, mâncăm bine şi bem apă) şi suficientă energie (care provine şi din sursele anterioare, dar şi din practică şi meditaţie), atunci practica merge din ce în ce mai bine şi putem transforma energia în spirit (Shen), hrănind astfel energia spirituală. Shen-ul este şi cel care dă bucuria de a trăi. În acelaşi timp, putem reface esenţa (Jing), adică să întinerim şi să ne regenerăm corpul şi organele interne.

  CE AI DE FĂCUT?
  Recomand să alegi o tehnică, cea care te atrage cel mai mult şi să o faci în fiecare dimineaţă.
  Poţi alege Zhuang-ul, poţi alege Wuji Gong sau meditaţia. După ce ai făcut acea tehnică, poţi să le faci şi pe toate celelalte, dar întotdeauna aceea să fie prima. Aşa apare plăcerea de a practica.

  Avem acum un FORUM privat doar pentru noi:

  Prin comentarii putem discuta despre practica voastră și ce provocări și soluții întâmpinați.

  Mențiune importantă: La suportul de curs au acces doar cei care au studiat cu mine. DAR, dacă vă preocupă intimitatea, trebuie să știți că NU am luat măsuri excepționale de securitate ca să nu poată găsi nimeni aceste articole. TOTUȘI, în mod normal trebuie să cunoști link-ul către suportul de curs ca să ajungi la el, altfel nu ai cum prin mijloace obișnuite.

  Subscribe
  Notify of

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Sky above, Qi within

  0
  Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
  ()
  x