• Start
 • Articole
 • Resurse
 • SUPORT DE CURS

  Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

  Echilibru și vindecare

  Principiile pe care ne bazăm:
  Putem să devenim mai echilibraţi emoţional şi mental prin echilibrarea energiei. Echilibrarea energie duce şi la o sănătate fizică mai bună şi ne conferă o protecţie mai bună faţă de influenţele dăunătoare din mediu (vânt, radiaţii, poluare) şi cele provenite de la persoane stresate, rău intenţionate, etc. În Qigong şi Medicina Chineză, echilibrul dintre organele interne conduce la echilibrarea emoţiilor. De asemenea, energia curge de la un organ la altul prin meridiane, deci este important de asemenea să deschidem meridianele prin tehnicile menţionate pentru ca energia să circule liber. Echilibrând chakrele, reglăm toate aspectele vieţii noastre interioare şi exterioare cum ar fi finanţele sau relaţiile cu alţi oameni. Iar dacă ai o problemă concretă de sănătate, este important şi poţi să o rezolvi total sau măcar parţial prin ceea ce predau eu la curs.

  Metoda de practică:
  Avem câte o tehnică principală şi alte sfaturi suplimentare pentru fiecare aspect:
  – organe (tehnica Surâsului Interior)
  – meridiane (Secvenţa Paravanului de Jad)
  – chakre (sunetele sacre numtie Bija Mantras)
  În acest articol aveţi schema celor 5 elemente.
  Pentru Secvenţa Paravanului de Jad aveţi aici punctele. În plus, aveţi aici mudra degetelor de oţel.
  Sunetele pentru chakre sunt LAM, VAM, RAM, YAM, HAM, AUM şi pentru chakra 7 contemplăm liniştea.

  Modul concret de execuţie trebuie să îl facem faţă în faţă. La pagina Resurse sunt 7 articole scrise de mine despre organele interne, meridiane şi chakre. Întrucât tehnicile menţionate durează puţin, îţi recomand să le foloseşti zilnic pe toate măcar pentru o perioadă.

  Îţi propun ca prim obiectiv să integrezi în programul zilnic măcar UNA din tehnicile de echilibrare. În plus, e necesar să o faci cu uşurinţă şi fără să apară nerăbdarea sau dubiul în privinţa felului în care îţi iese. Ar trebui să simţi o stare de echilibru mai mare decât înainte pe tot parcursul zilei, nu doar atunci când exersezi.

  INSPIRAŢIE
  Îţi recomand să citeşti cartea Primul Pas scrisă de maestrul meu, Risvan Rusu. Acolo vei găsi inclusiv tehnica pentru echilibrarea chakrelor şi soluţii la multe probleme şi auto-sabotaje de natură fizică, emoţională şi mentală. Tot maestrul meu a recomandat o carte foarte bună despre folosirea principiilor taoiste în diferite situaţii de viaţă, care mie mi-a plăcut extrem de mult: Puterea lui Tao de Lou Marrinoff. Este genul de carte care te poate transforma prin simpla ei citire.

  Despre organele interne pe scurt
  Aceste slide-uri sunt ca să vă ajute! Ca să fie simplu şi clar!
  Ele sunt niste informaţii incomplete, se pot scrie cărţi întregi despre organe şi cele cinci elemente, gândiţi-vă că un medic chinez studiază 10-20 de ani. Aceste slide-uri sunt doar o scurtă re recapitulare, mai ales pentru cei care tocmai au făcut sesiunea despre organe dar nu şi-au notat! Uitându-vă doar aici, aţi putea trage concluzia greşită legată de vindecarea unei afecţiuni concrete. Vă sugerez să vă propuneţi să învăţaţi tot legat de organele interne şi metoda de practică, nu doar trei vorbe. Când veți ști mai multe, va părea mai simplu.


  Avem acum un FORUM privat doar pentru noi:

  Prin comentarii putem discuta despre practica voastră și ce provocări și soluții întâmpinați.

  Mențiune importantă: La suportul de curs au acces doar cei care au studiat cu mine. DAR, dacă vă preocupă intimitatea, trebuie să știți că NU am luat măsuri excepționale de securitate ca să nu poată găsi nimeni aceste articole. TOTUȘI, în mod normal trebuie să cunoști link-ul către suportul de curs ca să ajungi la el, altfel nu ai cum prin mijloace obișnuite.

  Sky above, Qi within