Care sunt soluţiile unei probleme de sănătate apărută în harta ta BaZi?

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Care sunt soluţiile unei probleme de sănătate apărută în harta ta BaZi?

Bazându-se pe aceleaşi principii ca şi Medicina Tradiţională Chineză şi Qigong, BaZi este o ramură a astrologiei chineze care te ajută să te înţelegi mai bine şi să previi sau să soluţionezi dezechilibre legate de sănătate, relaţii sau carieră înainte să apară. Multă lume însă este împotriva astrolgiei şi consideră că, dacă ştii despre o problemă apărută în hartă, acest lucru te va infuenţa negativ. Eu predau elevilor mei felul în care se pot raporta pozitiv la orice problemă şi cum pot să acţioneze într-un mod optim și care să funcționeze. În acest articol vreau să vorbesc despre cum ne ajută să aflăm despre o potenţială problemă de sănătate prin Bazi. Am să explic de ce, după părerea mea, faptul că afli un lucru te poate ajuta să acţionezi mult mai eficient.

Ca o paranteză, eu sunt profesor de Qigong, Reiki şi tehnici de meditaţie şi vindecare provenite din India, în special pratica mantrelor şi Laya Yoga. Studiez de 9 ani aceste arte de vindecare, dar numai de 2 ani am început să studiez cum îi pot ajuta pe cei care nu practică (prin astrologia chineză BaZi, Feng Shui şi arta selectării datelor), şi doresc să clarific câteva lucruri legate de BaZi printr-o serie de articole precum acesta.

Cum ne arată harta natală BaZi o posibilă problemă de sănătate?
Într-o hartă BaZi vedem diferite elemente (codificări arhaice pentru diferite tipuri de Chi).
De exemplu, aşa-zisul “animal” Iepure reprezintă de fapt o energie sau Chi de tip Lemn. Lemnul nu are legătură neapărat cu lemnul din natură, ci cu caracteristicile lemnului, reprezentând de fapt ideea de “creştere”, o energie în creştere. Aşa-zisele animale zodiacale, care sunt numite în BaZi “ramurile pământeşti”, chiar nu au legătură cu caracteristicile animelelor respective, ci reprezintă o codificare pentru mai multe tipuri de Chi.
Între aceste tipuri de energii pot apărea conflicte:
– în harta natală
– între un element din harta natală şi un anumit an
– între un element din harta natală şi o perioadă de 10 ani din viaţa persoanei.

1. Conflictele din hartă
Un astfel de conflict poate să afecteze un anumit element din harta ta natală.
Fiecare element din hartă este asociat şi cu o parte a corpului, de exemplu vezica biliară sau rinichii.
Văzând care sunt conflictele din hartă, poţi vedea care organe sunt mai susceptibile unei afecţiuni.

2. Influenţa suplimentară a anului şi a lunii
Fiecare an vine la rândul lui cu o anumită influenţă. 2017 este numit Anul Cocoşului de Foc, dar de fapt este un an de metal, întrucât este mult mai puternic Chi-ul reprezentat de Cocoş (“ramura pământească”), dar acestea sunt nişte aspecte tehnice. Ideea este următoarea:
Să zicem că, pentru o persoană, elmentul “Tigru” (un Qi de Lemn) este prezent în harta natală şi intră în conflict cu un alt element care reprezintă un anumit organ din corp. Deci avem o dată Tigru în harta natală.
În anul în care este de asemenea prezentă energia Tigrului, acest conflict se va amplifica. Deci în acel an, persoana trebuie să aibă deosebit de mare grijă la acel organ – o să vedem imediat cum.
În fiecare an, de asemenea, fiecare lună corespunde unui animal. Deci, când în anul de Tigru vine şi LUNA de Tigru, persoana trebuie să aibă şi mai multă grijă.

3. Problema “trebuie” să se manifeste şi în casă
În general, dacă o problemă apărută în harta natală nu se manifestă şi în casă (în Feng Shui), ea va fi diminuată. Problema este că, din moment ce BaZi-ul funcţionează, este clar că noi ne alegem inconştient locuinţe în care să se regăsească problemele din harta natală (ştiu, este spooky). Problema este să ai acces la cunoaştere, căci dacă ai pe cienva care să te ajute cu Feng Shui-ul sau dacă înveţi singur, atunci poţi să schimbi lucrurile.
Fiecare persoană are o anumită trigramă personală.
Aceasta, culmea, se poate determina ţinând cont NUMAI de anul naşterii, nu contează ora şi luna. Decât în sensul că, dacă eşti născut înainte de 3-4 februarie, trebuie să foloseşti anul anterior pentru calcul.
Vă spun şi formula, dar vă rog să o verificaţi şi cu alte surse:

Calculul trigramei personale
Se adună cifrele anului naşterii. Dacă rezultă un număr din două cifre, se adună din nou.
La acest număr, pentru femei se adaugă 4. Pentru bărbaţi, numărul se scade din 11.
Dacă rezultă din nou un număr din două cifre, se adună din nou cifrele.
Dacă trigrama rezultată este 5, pentru femei se foloseşte în schimb trigrama 8, iar pentru bărbaţi 2.

Această trigramă arată care zonă din casă te reprezintă pe tine.
În cazul în care acea zonă din casă este afectată într-un mod negativ, persoana care va fi cea mai afectată vei fi TU. Alte zone pot reprezenta tatăl sau capul familiei, copiii, etc.
Dacă în zona care te reprezintă pe tine este iarăşi un conflict, o stea negativă sau apare acolo o formaţiune exterioară care generează Sha Chi (energie distructivă), de exemplu o macara, un stâlp, un furnal care se vede cu ochiul liber de la geam, atunci este o problemă în plus. Vom vorbi în alt articol despre ce poţi face în acest caz, cum ar fi, să nu stai în zona aceea din casă. Dacă acea zonă (care te reprezintă pe tine) mai reprezintă şi organul despre care am vorbit anterior, atunci este clar că trebuie să faci ceva foarte puternic ca să contracarezi problema. Hai să vedem acum ce poţi să faci:

1. Qigong: poţi să practici Qigong pentru a-ţi întări sănătatea tuturor organelor în acelaşi timp şi poţi să faci tehnici specifice pentru organul respectiv. Poţi de asemenea să masezi punctele asociate cu meridianele implicate. Eu predau o tehnică simplă numită “mudra degetelor de oţel” în care fiecare deget este asociat unui anumit organ şi print-o manevră simplă se pot stimula benefic meridianele care corespund organului respectiv. Această tehnică am învăţat-o chiar de la maestrul de BaZi a consultantului de la care învăţ eu BaZi. Poţi să afli cum se întăreşte sănătatea acelui organ prin nutriţie şi ce tipuri de comportament îi fac bine, de exemplu, mişcarea sau repausul, a fi spontan sau a sta mai mult în linişte, etc.

Ideea principală este că faptul că ştii depsre o problemă şi faptul că ea chiar apare în harta BaZi, te va face să practici cu mult mai multă disciplină, uşurinţă, plăcere şi bucurie o tehnică de Qigong.

2. Acupunctură: una din explicaţiile pentru felul în care suntem influenţaţi de astre este că ele ne influenţează prin intermediul meridianelor. Acupunctura lucrează cu meridianele, deci este clar că te poate ajuta să previi manifestarea problemelor din harta BaZi, cu condiţia ca acupunctorul să fie cu adevărat bun. Ideal ar fi să ştie şi el BaZi. Sunt mai mulţi acupuncturişti care învaţă acum BaZi de la consultantul de la care învăţ şi eu aşa că, cel puţin în Bucureşti, veţi avea la cine să mergeţi. Multă lume a avut o experienţă negativă cu acupunctura, în sensul că nu s-a rezolvat nimic. Dacă o problemă apare în harta natală şi se vede clar că durează un an, ea nu se va rezolva în numai 10 şedinţe de acupunctură (dar se poate ameliora). Poate ar fi fost mult mai rău dacă nu făceai acupunctură, dar tu nu vei fi convins(ă), pentru că nu ai văzut o îmbunătăţire vizibilă.

3. Să lucrezi la nivel cauzal, dincolo de BaZi şi Feng Shui
În Qigong noi învăţăm faptul că orice problemă are o cauză. În general, medicul te ajută să rezolvi efectul (sau te ajută să rezolvi şi cauza, dar cauza din corp, din sistemul de meridiane). Qigong-ul te ajută să rezolvi însă cauza pentru care a apărut problema în sistemul de meridiane, care apoi a dus la o problemă fizică. În afară de Qigong, există tehnici chiar şi mai puternice care te pot ajuta să rezolvi probleme foarte grave. Inclusiv maestrul care a adus cea mai bogată cunoaştere legată de BaZi şi Feng Shui în România, când mergeam eu la el ne-a predat tehnici spirituale, eu nu am învăţat de la el Feng Shui şi BaZi, ci tehnici prin care putem rezolva problemele de sănătate acţionând la nivel cauzal şi la nivel energetic. Oricine vrea să înveţe aceste lucruri de la mine este ajutat în principiu în mod necondiţionat. De asemenea, organizez grupuri de practică gratuite pentru vindecarea unor afecţiuni grave, dar acum nu prea mai am cu cine să le organizez – oamenii uneori sunt cam leneşi şi nu cred în aceste lucruri.

Şi acum remediul tradiţional: Feng Shui-ul
Remediul pentru problemele din harta BaZi este în mod tradiţional Feng Shui-ul. Se poate spune că BaZi este diagnosticul şi Feng Shui este tratamentul.

Aici cel mai important este să ţii cont pentru început de direcţiile favorabile. Şi să eviţi stelele negative ale anuui. Pentru mai mult, însă, este nevoie să lucrezi cu un consultat profesionist (şi nu sunt eu acela, încă). Eu te pot ajuta să lucrezi altfel, prin tehnici energetice, dar şi un consultant Feng Shui te-ar putea ajuta mult dacă ţi-ar face expertiza casei şi ţi-ar indica apoi remedii specifice pentru tine şi casa ta, ţinând cont şi de influenţele anului. Eu îţi pot spune momentan doar influenţele anului şi direcţiile tale favorabile.

Dacă BaZi ți-a stârnit interesul:

> Intra si pe grupul de Facebook

> Poti vedea primele lectii din cursul meu online daca te abonezi la newsletter-ul dedicat

> Sustinandu-ma pe Patreon poti descarca mai multe lectii din curs precum si cateva lectii de Feng Shui, plus alte resurse pentru cultivarea energiei si echilibrului

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Fizic, Metafizica Chineză
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail