Cum vedem de ce nu funcționează o relație sau un parteneriat prin BaZi - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum vedem de ce nu funcționează o relație sau un parteneriat prin BaZi

Unul din cele mai frustrante lucruri în viață este atunci când încerci să ai o relație de parteneriat, de business sau de iubire cu cineva și, deși încerci în mod sincer să construiești ceva frumos împreună cu acea persoană, lucrurile ies prost. Poate ai încercat să lansezi un site de nutriție sau de imobiliare împreună cu doi prieteni buni, cu care ieșeai mereu în oraș și vă înțelegeați foarte bine, dar colaborarea la site a ieșit dezastruos. Poate ai încercat să ajuți o persoană gratis cu ceva cum ar fi un site, cerându-i în schimb doar să îți facă munca un pic mai ușoară și până la urmă ea s-a purtat într-un mod ciudat și ați ajuns să vă certați aparent fără motiv. Toate aceste probleme se datorează unor dinamici atât de subtile, încât nu reușești să-ți dai seama ce se întâmplă doar gândindu-te la situație. Ți se pare că nici unul din voi nu a greșit la început dar treptat, forțe misterioase au făcut ca lucrurile să se ducă de râpă.

Ei bine, pentru un practicant al astrologiei chineze BaZi, lucrurile nu sunt atât de misterioase precum par, totul fiind matematică și logică. Înțelegând dinamica tipurilor de energie care fac să se activeze anumite zone ale creierului mai mult decât altele sau care fac ca meridianele energetice să influențeze într-un anumit mod comportamentul omului, astrologia chineză BaZi îți poate arăta exact ce se întâmplă și de ce. Și îți poate arăta și exact când se vor intensifica sau se vor aplana lucrurile și, mai ales, îți poate arăta care sunt oamenii care te vor susține necondiționat și cu care, dacă vei colabora, nu vor apărea aceste probleme. Iată cum:

– o analiză BaZi poate revela dacă cele două persoane au un ritm compatibil sau dacă unul este foarte grăbit (HAI SĂ FACEM! HAI SĂ FACEM!) iar celălalt preferă să se pregătească cu atenție (Stai măi, să vedem întâi cum procedăm, nu te mai grăbi așa). Uneori este bine și dacă doi parteneri de afaceri, să zicem, au ritmuri un pic diferite, dar nu prea diferite, așa fel încât să existe armonie între ei și unul să îl stimuleze pe celălalt să se miște un pic mai repede, iar celălalt să îl ajute pe celălalt să nu facă prea mari prostii. Un exemplu care îmi vine în minte ar fi Dr. Lightman și partenera lui, Dr. Foster din serialul Lie to Me (ca exemplu de diferențe de personalitate, nu neapărat de ritm, care fac ca cei doi să se completeze reciproc)

– poți înțelege dacă celălalt este făcut în așa fel încât vede mai multe nuanțe în orice situație, sau dacă este un om care gândește mai degrabă în alb și negru. Dacă tu vezi întotdeauna nuanțele și celălalt nu te înțelege, oricât ai încerca să-i explici, acea persoană poate să te scoată din pepeni, cu atât mai mult cu cât tu ai senzația că i-ai explicat foarte clar și logic nuanțele tale

– poți vedea cum te vede el pe tine: ca pe un potențial partener romantic, sau poate ca pe un copil! Poate te vede ca pe un părinte sau ca pe un egal. Poate că nu este o idee bună să încerci să construiești o afacere împreună cu cineva care te percepe ca pe un copil, mai ales dacă, tot în harta lui, constați că este un om mai dominant din fire, iar tu ai dori să fiți egali în firmă. La fel, dacă tu îți dorești o relație de iubire cu o persoană dar ea te vede mai mult ca pe un frate, faptul că afli acest lucru te poate ajuta să te adaptezi și, eventual, să te străduiești mai mult să-i arăți că pe tine chiar te interesează mai mult decât o prietenie, în cazul în care nu cumva preferi să rămâneți doar prieteni și să cauți pe cineva mai compatibil

– într-o relație de iubire, ideal este ca un anumit element din hartă să se regăsească într-un anume loc foarte precis în harta celuilalt și, deseori, se poate vedea că așa stau lucrurile în cazul cuplurilor care sunt de foarte mult timp împreună și se înțeleg bine.

– când vrei să pornești un business, poți vedea dacă nu cumva persoana cealaltă în general preferă să fie angajată și dacă nu cumva trece printr-o perioadă de un an în care se manifestă puternic dorința de a avea propriul business – pentru că, după un an, când acea tendință nu se va mai manifesta, s-ar putea ca el să nu se mai implice atât de mult în firmă și să dați faliment.

– în mod similar, dacă iubitul sau iubita ta spune că este gata pentru o căsătorie, dar în general, în harta lui, se vede că toată viața el sau ea preferă să aibă mult timp liber pentru studii și să călătorească, s-ar putea ca dorința de a se stabili și a se căsători să se manifeste puternic doar într-o perioadă (cum spunem noi, un pilon al norocului) de 10 ani, și s-ar putea să fie în ultimii 2 ani din acel pilon, după care să urmeze o altă perioadă de 10 ani în care își va dori de 10 ori mai puternic decât înainte să aibă timp liber sau chiar să aibă o amantă, și atunci poate fi spre binele amândurora dacă mai așteptați puțin, încă 2 ani și câteva luni, să vedeți cum vă simțiți atunci.

– se poate vedea ce vrea cealaltă persoană legat de copii, legat de relația cu tine, legat de el însuși (aspirațiile personale cele mai profunde) și legat de carieră și job. Comparând aceste lucruri cu ce vrei tu, poți să-ți dai seama dacă vă doriți aceleași lucruri sau dacă nu cumva sunteți prea diferiți. În cazul în care celălalt nu are anumite caracteristici prezente în hartă s-ar putea să nu te înțeleagă deloc atunci când tu vrei să faci anumite lucruri (cum ar fi, să înveți astrologie sau să mergi des la munte) și acest lucru este foarte puțin probabil să se schimbe.

– nu în ultimul rând, poți vedea dacă tu ești o persoană care în general poate colabora ușor cu alții, să construiești o afecere în parteneriat, etc., sau dacă îți este mai favorabil să lucrezi pe cont propriu sau să ai propria firmă și să ai angajați sau să lucrezi tu într-o firmă mare. În cazul în care nu îți este favorabil să colaborezi, este recomandat să colaborezi numai cu persoanele care te vor ajuta necondiționat, și poți învăța cum să vezi singur(ă), având harta natală a celuilalt, dacă este o astfel de persoană pentru tine. Aceste persoane se numesc “nobili” sau oameni de ajutor (“noblemen”). Ca o paranteză, dacă vrei să calculezi harta BaZi a celuilalt, îți poți face cont gratuit pe bazi.masteryacademy.com și, având data nașterii, poți face harta acelei persoane; nu îți trebuie neapărat și ora nașterii, dar dacă nu ai ora nașterii (poate nu vrei să i-o ceri), atunci există posibilitatea ca acea persoană să fie un nobil pentru tine dar tu să nu vezi acest lucru în harta calculată fără ora nașterii. De asemenea, dacă nu îți este favorabil să desfășori proiecte colective, dar tu vrei neapărat, atunci poți alege un moment optim în care să aveți prima întâlnire în care să puneți lucrurile la cale, precum și o zi foarte bună în care să faceți public proiectul pentru prima dată. Poți vedea în ce perioadă parteneriatele vor merge un pic mai bine pentru tine și multe astfel de lucruri care să te ajute.

A ști aceste lucruri te poate ajuta atât în cazul în care vrei să insiști în a încerca să colaborezi cu acea persoană, putând să găsești modul ideal ca relația să fie cât mai armonioasă posibil, cât și în cazul în care vei prefera să renunți la acel parteneriat și să cauți pe altcineva cu care să colaborezi sau cu care să te implici într-o relație serioasă. În ambele cazuri, cunoașterea te face mai puternic(ă) și mai capabil(ă) să acționezi eficient și înțelept.

Dacă BaZi ți-a stârnit interesul:

> Intra si pe grupul de Facebook

> Poti vedea primele lectii din cursul meu online daca te abonezi la newsletter-ul dedicat

> Sustinandu-ma pe Patreon poti descarca mai multe lectii din curs precum si cateva lectii de Feng Shui, plus alte resurse pentru cultivarea energiei si echilibrului

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Acţiune şi strategii, Metafizica Chineză

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

1
0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x