Redu tensiunea în mod natural - despre multiplele roluri ale POTASIULUI în corp - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Redu tensiunea în mod natural – despre multiplele roluri ale POTASIULUI în corp

Potasiul este un mineral deseori subestimat, dar el este cel mai abundent mineral din corp (recomandarile generale pentru aportul de potasiu în dietă fiind în jur de 2500-3400 mg. pe zi). Printre altele, el susține activitatea musculară, sistemul nervos și ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Dacă sodiul (în exces) crește tensiunea, potasiul ajută la micșorarea sau normalizarea ei. Așadar, ceea ce este important de fapt este raportul dintre potasiu și sodiu și nu excluderea sodiului din alimentație (ceea ce poate duce la mari probleme).

Este foarte important să te documentezi despre potasiu pentru că, necesarul fiind atât de mare, este destul de dificil să ai un aport suficient dacă nu prea mănânci legume. Și chiar dacă mănânci, dar doar puțin și doar în unele zile.

El se găsește în abundență în:
– cartofi și cartofi dulci
– banane
– legume (dacă mănânci mai multe porții mari)
– semințe și nuci diverse
– fasole
– avocado.

Am creat și un tabel cu nutrienți care se găsește pe contul meu de Patreon, din care îți pot oferi gratuit fila despre potasiu, dacă îmi scrii un mail în care îmi spui câte din simptomele deficienței de potasiu constați la tine.

Ține minte – dacă am lucra împreună, te pot ajuta să-ți crești energia și să te echilibrezi foarte mult chiar dacă nu ai practica (tehnici energetice), prin sfaturile legate de nutriție și stilul de viață. Acesta va fi un mod de a vedea ce îți pot oferi și în același timp, de a regla un aspect important al dietei tale.

Din alimentele menționate mai sus, e bine să știi că:

2 banane îți pot oferi aproape o treime din necesarul de potasiu zilnic. Totuși, nu îți recomand neapărat să mănânci banane pentru că îngrașă. Unii nutriționiști (care au foarte mult succes cu clienții lor) spun că nu e bine să mâncăm fructe dulci (dacă suntem sedentari), dar alții, inclusiv doctorul meu naturopat, spun că fructele naturale nu fac rău. Totuși, fructele dulci ne pot îngrășa ușor dacă nu facem mișcare, iar bananele sunt unul din fructele cu cele mai multe calorii.

Un avocado din nou îți dă o mare parte din potasiul necesar și are multe alte beneficii, având și mult magneziu, etc. Totuși, la fel, dacă mănânci zilnic un avocado întreg, e posibil să te îngrași.

De aceea, probabil cea mai bună abordare ar fi să mănânci zilnic multe legume, adică mai multe porții diferite – broccoli, varză de bruxelles, conopidă, salată de crudități, etc.

Ai grijă să nu introduci prea brusc o cantitate uriașă de legume dacă nu ești obișnuit(ă) să consumi fibre, petru că s-ar putea să te trimită la WC. Dar obișnuiește-te treptat să consumi legume și crește ușor cantitatea, pentru că legumele menționate au multiple beneficii pentru săntate și îți vor asigura și necesarul de potasiu.

Dacă vrei, poți să încerci și un produs numit Pentokan de la Coral Club. Ca să fiu cât mai deschis – eu nu îl consum, dar tocmai de aceea ți-am vorbit întâi de legume. Însă dacă nu reușești deloc să te organizezi și să ai o dietă variată, atunci pe tine ar putea să te ajute. Eu folosesc zilnic un singur produs de la Coral Club, care mă ajută mult să am energie, și anume H-500 (care face apa alcalină și ionizată). Dar din moment ce nu iau suplimente cu potasiu de la nicio firmă, îți pot recomanda doar de la ei, cu care colaborez, mai ales că înscriindu-te poți să obții produsele de la ei la prețuri din ce în ce mai mici dacă recomanzi și altora, iar eu te pot îndruma cu resurse. Te poți înscrie și tu folosind codul meu de membru.

Dacă nu, începe prin a consuma varză de bruxelles și broccoli. Și îți recomand să citești despre cum să faci broccoli mai ușor de digerat folosind semințele de muștar.

Ai grijă de asemenea că, dacă rinichii nu funcționează bine și nu elimină eficient excesul de potasiu, poate fi o problemă. Ar fi bine să discuți cu medicul tău. Dar din câte știu eu, este dificil chiar să te apropii de jumătate din necesarul zilnic, cu atât mai puțin să depășești cantiatea zilnică recomandată.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Fizic
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x