Recomandările săptămânii pentru sănătate şi echilibru (2)
Aici sunt câteva trucuri care mi-au dat mie energie şi echilibru săptămâna asta.
În fiecare săptămână trimit un astfel de mini-articol prin newsletter.
Odată cu informaţia, trimit prin aceste mesaje şi inspiraţie.
Vă încurajez să le trimiteţi şi altor prieteni.
1) Cum să faci un antrenament foarte eficient în 5 minute. Pierdem zeci de minute la televizor, frunzărind pe Facebook, căutând una-alta sau gândindu-ne la prostii. Dar câteodată sunt uimit de cât se poate face în doar 5 minute de antrenament, sau în 15 minute de Qigong. Vă recomand un antrenament foarte simplu pentru picioare pe care eu, după ce l-am făcut, simţeam cum îmi tremură picioarele la coborârea scărilor. Şi asta în condiţiile în care urc zi de zi până la etajul 3 câte 2 trepte, merg pe munte, stau în poziţii de Qigong cu genunchii îndoiţi aproape o oră pe zi. Videoclipul îl găsiţi aici.
2) Vă recomand o băutură energizantă care poate înlocui cafeaua (dacă vreţi, nu dă nimeni cu parul :D). Ceaiul meu preferat cu care încep ziua este ceaiul Pu-Erh cu o linguriţă de unt de cocos. Ceaiul Pu-Erh este o varietate de ceai negru îmbătrânit în pământ. Are un gust mai pământiu, dar el nu este foarte intens (nasol, după unii) decât dacă este de calitate superioară. Cele la pliculeţ (Sonnentor sau varietatea de la magazinele DM) sunt bune dar gustul este destul de normal. Ce are special este efectul, care este energizant, dar şi echilibrant. Este cunoscut în Medicina Chineză ca întărind rinichii. De asemenea, e unul din aliaţii principali în curele de slăbire. Inspirat de conceptul de “Bulletproof Coffee” (cafea cu unt), întotdeauna adaug şi unt de cocos la ceai, sau chiar unt sau ulei de floarea soarelui presat la rece, dacă n-am altceva. Uleiul de cocos dă multă energie şi ajută mult ficatul de dimineaţa, după cum recomandă şi cei de la Sportaholic.ro.
3) Vreţi să ştiţi cum să nu mai obosiţi când mergeţi cu autobuzul prin oraş, sau cu trenul? Este foarte simplu. Sunteţi pregătiţi? Ciuliţi bine urechile, căci acuma spun! Secretul este… să stai cu spatele drept. Dacă stai drept şi nu te sprijini de spătar, energia rinichilor urcă mai uşor către creier şi te ajută să rămâi alert şi să gândeşti clar, dar în acelaşi timp energia Cerului şi a Pământului curge mai uşor prin sistemul tău energetic şi te menţine în formă, chiar dacă zbori 10 ore cu avionul şi apoi trebuie să ţii o conferinţă imediat cum ai ajuns. Acesta este un truc pe care l-am învăţat de la un lama tibetan şi l-am ţinut minte până azi dintr-un motiv foarte simplu: pentru că am ascultat.
4) Am descoperit această muzică celtică, foarte bună ca fundal sonor pentru a lucra sau a face diferite treburi care trebuiau făcute de mult. Merge şi pentru învăţat sau chiar pentru meditaţie. Unele sunt mai agitate, altele chiar liniştite, de relaxare. Mie îmi inspiră energie, mister, magie şi mă motivează să trec la acţiune: Most Powerful & Beautiful Celtic Music.
5) Aptitudinea pe care ma focusez acum cel mai mult este a face un singur lucru de-odata. Despre beneficiile acestui mod de a actiona (single-tasking) au scris foarte multi autori. Opusul acestui lucru, multi-tasking-ul (trecerea foarte rapida de la o activitate la alta sau incercarea de a face mai multe lucruri de-odata), ma oboseste si nu sunt singurul care simte ca este un obicei extrem de daunator. Unele studii pe care le-am citit spun ca persoanele care fac multi-tasking foarte des devin mai slabe la multi-tasking decat cei care fac asta numai cand sunt fortati de imprejurari. Dacă vă gândiţi la single-tasking ca la modul de comportament al vechilor samurai, poate vă este mai uşor să vedeţi acest lucru ca pe ceva bun. Sau gândiţi-vă la eleganţa ceremoniei ceaiului. Îmi aduc aminte de o frază din trailerul pentru Starcraft: Ghost: “The spirit of the warrior is to strike in a single moment.” Te invit să iei o pauză de la alimentarea inamicului numărul 1 al concentrării, echilibrului, inspiraţiei şi sănătăţii: multitasking-ul, şi să te antrenezi în a face câte un lucru de-odată. Două ponturi: Observă ce anume îţi distrage atenţia. Şi observă mai ales observă nevoia (emoţională) care te face să cedezi atenţia ta acelui factor care-ţi distrage atenţia. Dacă tocmai făceai antrenament şi-ţi vine ideea “ia să văd, mi-a răspuns cineva pe Facebook?”, care nevoie emoţională te obligă să te duci imediat să vezi ce a spus cealaltă persoană, renunţând la eleganţa de a termina un antenament fără întreruperi?
Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni
