Alchimia Internă - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Alchimia Internă

‘Seek freedom and you will be consumed by your desires.
Seek discipline and you will find your liberty.’
~ Frank Herbert – Chapterhouse Dune

Învaţă să păstrezi energia acumulată pentru ca rezultatele practicii să fie durabile!

Practicând un timp alchimia internă, vei reuşi să ai mai multă energie şi în zilele în care nu practici.
Practicând alchimia internă, vei avea un surplus de energie pentru perioadele grele şi provocările vieţii.
Practicând alchimia internă, poţi să te încălzeşti iarna şi să te bucuri de natură şi când e frig.
Astfel, îţi păstrezi rinichii sănătoşi, care în Medicina Chineză controlează auzul, genunchii şi oasele!

Informaţiile de care ai nevoie şi îndrumarea în privinţa alchimiei interne le poţi primi individual. Îţi pot răspunde la întrebări şi în afara cursului. Când eşti pregătit, mă întrebi. Sunt multe lucruri pe care pot să ţi le spun în această privinţă.
Obiectivul este să reuşeşti să păstrezi energia pe care ai adunat-o în Tantien.
Principiile pe care ne bazăm: energia poate fi păstrată dacă este echilibrată, dacă avem o stare de linişte şi dacă reuşim să o ducem în Tantien unde poate fi păstată în siguranţă. De acolo, ea este preluată de meridiane şi dusă acolo unde corpul are nevoie de ea.
Metoda de practică: tot ce ai de făcut este să contempli zona abdomenului inferior într-o stare de linişte, aşa cum ai învăţat la curs. Totuşi, este foarte important să îţi stabileşti clar în interior faptul că te vei angaja într-un proces care persupune doar a observa, deci nu este o acţiune obişnuită, ci mai degrabă o non-acţiune. Măsura în care înţelegi această afirmaţie determină succesul pe care îl vei avea în realizarea alchimiei interne (Nei Gong). De aceea, recomandarea mea este să practici şi să mă mai întrebi dacă ai neclarităţi.
Îţi propun ca prim obiectiv să începi să contempli energia timp de 5 minute pe zi fără să devii agitat sau nerăbdător. În acelaşi timp, ar fi normal să începi să simţi energia din abdomenul inferior, să te simţi mult mai în formă decât înainte, având o mai mare rezistenţă la efort şi, în acelaşi timp, să simţi că starea ta de linişte a crescut realmente şi este prezentă pe toată durata zilei.

INSPIRAŢIE:
Îţi recomand să te uiţi online la filmul Assasin’s Fist creat de Machinima, un film despre progresul în practică şi importanţa echilibrului atunci când cauţi puterea. De asemenea, recomand cartea The Opening of the Way de Isha Shwaller de Lubicz, o carte care îţi va creşte disciplina numai citind-o.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail