Are rost să vin la Qigong dacă am făcut Reiki? - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Are rost să vin la Qigong dacă am făcut Reiki?

Qigong și Reiki se pot îmbina foarte bine împreună. Dacă ai făcut Reiki, principala diferență pe care s-ar putea să o simți când faci Qigong este că energia este mai densă, mai palpabilă. Asta nu înseamnă că este mai bună, dar este mai aproape de planul fizic.

Această energie, odată absorbită din univers, poate să refacă corpul și să îl ajute să se vindece. Eu practic zilnic și Reiki. Ce pot să îți spun este că timp de mulți ani, eu nu am simțit energia Reiki (deși cei cărora le făceam ocazional terapie simțeau). În schimb, la Qigong simțeam foarte clar cum mă încarcam cu această energie. După un timp, la Qigong am ajuns să simt energia chiar și cum curge prin palme și prin brațe, în timp ce la Reiki tot nu simțeam nimic. La Reiki am început să simt energia abia după ce am refăcut inițierea cu maestra de la care învăț acum.

În ceea ce privește Qigong, să știi că de fapt înseamnă “lucrul cu energia”. Aspirarea energiei vitale nu este o practică ce ține numai de Qigong. Este o practică utilă pentru orice persoană care vrea să fie mai în formă și să se odihnească mai repede.

Apoi, dacă vii la cursurile mele nu înveți numai Qigong. Tehnicile pe care le fac, cum sunt sunetele chakrelor, te pot ajuta să te cureți înaintea începerii autotratamentului Reiki sau să te protejezi înaintea unui tratament efectuat altei persoane.

Recomandarea mea ar fi să înveți toate lucrurile importante despre energie

Reiki te ajută atunci când vrei să te vindeci, să te liniștești, să adormi și are avantajul că poate fi practicat și în timp ce călătorești sau te uiți la un film, când faci altceva. Poți să meditezi și în același timp să ții palmele pe tine și să te vindeci.

Aspirarea energiei vitale (prin Qigong, prin respirație, etc.) are avantajul că te energizează foarte rapid. Practicată în aer liber, mai ales la munte, sau când aerul este umed după o ploaie, este deosebit de plăcută și simți cum te încarci foarte rapid.

Lucrul cu elementele te ajută să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, fiind una din practicile fundamentale. De exemplu, prin Reiki nu știu dacă poți să te încălzești iarna, dacă e frig. Dar prin lucrul cu elementul foc, da.

Practica mantrelor te ajută să rezolvi probleme dificil de rezolvat altfel și să rezolvi cauzele problemelor.

Sunetele chakrelor te ajută să echilibrezi, să deschizi și să energizezi chakrele în modul ideal. Și atunci și Reiki poate să îți meargă mai bine.

Dacă te ajută, am scris și acest mini-manual ca inspiraţie pentru cele două persoane cărora le-am făcut iniţierea. El este creat ca să ajute persoanele începătoare să înveţe simbolurile, să lucreze şi să se ţină de treabă. Nu simt nevoia să mai actualizez acest manual căci este destul de mare, dar între timp am mai aflat și alte lucruri pe care primii maești cu care am studiat nu mi le-au spus.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Energie

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail