Curs online - posturile statice pentru acumularea energiei - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Curs online – posturile statice pentru acumularea energiei

Poți învăța aceste poziții de asemenea:
– în 2 ședințe individuale
– participând la o singură exersare de grup

În cursurile mele (fizice sau online) înveți nu doar CE să practici, ci și cum să reușești să ai rezultate, să ai răbdare, să îți vină să practici și ce să faci dacă nu funcționează!

Despre pozițiile statice din Qigong pentru acumularea energiei

Aceste posturi statice din Qigong sunt similare cu asanele din Yoga, dar în picioare. Ele se numesc “giuang-uri”, scris ZHUANG. Înseamnă stâlp sau țăruș.

Ai văzut poate prin filme cu arte marțiale sau în poze poziția îmbrățișării copacului sau cea în care stăm ca și un copac.

Ele ne ajută să ne creștem energia pur și simplu stând.

După mine, ele au avantajul că sunt foarte puternice și funcționează chiar dacă îți mai fuge gândul la altceva (deși evident că ideal este să avem o stare de liniște).

Ele pot lucra și pe unul dintre organele interne, în funcție de poziția mâinilor. Avem “zhuang”-ul pentru plămâni, “zhuang”-ul pentru rinichi, etc. Reține că se pronunță “giuang” 🙂

Cu ce te ajută (care este rolul lor)?

Aceste posturi sunt foarte bune pentru creșterea energiei.

Asta te ajută în 2 feluri:
– ca să crești energia unui organ care este slăbit până la nivelul la care el are suficientă energie ca să fie sănătos, evitând însă să creezi un exces.
– ca să îți crești energia mult peste nivelul unui om normal, ca să ai o rezervă de energie la nevoie, să fii mai în formă toată ziua și să trăiești mai mult.

Creșterea energiei se face având grijă să stochezi excesul de energie într-un mod care nu creează probleme.

Toate pozițiile în care stai cu genunchii îndoiți ajută în același timp și rinichii, indiferent dacă poziția este cea pentru plămâni etc.

Felul în care ținem mâinile ajută și la circulația energiei pe anumite meridiane, dar aceste poziții nu sunt neapărat pentru vindecarea tuturor problemelor care au legătură cu un organ, ci pentru creșterea energiei lui. Există alte tehnici care se fac în paralel, pentru deblocarea energiei stagnante și altele care se fac pentru vindecarea unor afecțiuni.

Ele sunt în același timp un diagnostic și un tratament.

Dacă:
– ți-e greu să stai în picioare – înseamnă că rinichii nu au suficientă energie, dar poți crește energia lor stând
– te dor brațele, înseamnă că splina nu funcționează cum trebuie (aici recomandarea fiind să faci și alte exerciții în care miști brațele și piciorele)
– nu poți să respiri când stai în acea poziție, înseamnă că plămânii ar trebui ajutați puțin, și poziția pentru plămâni te poate ajuta în acest sens
– ai mintea foarte agitată sau îți bate inima mai tare, înseamnă că poate ai un exces de energie la nivelul inimii și este bine să întărești energia rinichilor, pentru a o echilibra
– nu simți energia sau ea se blochează în anumite locuri, provocând dureri – înseamnă că ficatul nu funcționează ideal și te-ar putea ajuta poziția pentru ficat sau alte exerciții dinamice

Ce înveți în cursul online?

Esența cursului constă în 3 poziții:
Zhuang-ul pentru plămâni
Zhuang-ul pentru rinichi
Zhuang-ul special sau extra-ordinar pentru Timus

O să explic pe scurt și alte poziții, care nu au făcut parte din practica mea principală:
– cea pentru ficat
– cea pentru inimă
– cea pentru împământare
– o poziția mai ușoară unde aducem energia direct în abdomenul inferior

Voi mai vorbi și despre:
o postură foarte benefică din Yoga în care îți crești vitalitatea, dar de data aceasta stând jos
tehncia de aspirare a energiei vitale fără o poziție anume, prin intenție
lucruri care te ajută să aduni energie și să te asiguri că poți reuși

Și o altă parte importantă a cursului va fi despre:
– cum să stai mai ușor
– cum să ai răbdare să stai
– cum să îți vină să practici
– ce să faci dacă nu simți energia
– ce să faci dacă ești prea obosit(ă) și simți că nu funcționează
– cum să amplifici efectul practicii
– alegerea locului, momentului și direcției
– unelte care te pot ajuta

De exemplu am creat un video de 17 minute și ceva în care te plimb printr-un peisaj spectaculos din Sarti, Grecia și îți vorbesc despre alegerea locului și momentului pentru practicile de acumulare a energiei, precum și despre ionii negativi și ionizatoare.

Deci ca să simlific, esența cursului online sunt cele 3 poziții și cum să faci ca să ai cu adevărat rezultate dacă vrei să-ți crești energia prin ele.

Cursul este gândit așa fel încât să îți dea informațiile de care ai nevoie ca să nu renunți așa cu se întâmplă în majoritatea cazurilor din cauză că nu-ți vine, pare greu sau nu merge 😉

Există și clipuri cu răspunsuri la întrebări frecvente și este posibil chiar să fac mai multe clipuri suplimentare dacă primesc întrebări care consider că ar trebui să primească răspuns în curs. Dacă te înscrii, e posibil chiar să fac un clip video doar ca să îți răspund ție, dacă întrebarea este mai specifică și nu cred că este necesar să o includ în curs.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail