27 dec. Wu Xu | Open - către analiză
Ateliere Frame Drum și Laya Yoga

Picături de apă în peșteră

Un ambient sonor creat de Dan Mihăescu, profesor de Qigong, meditație și Laya Yoga
Dedesubt ai o serie de resurse deosebite care te ajuta sa te ții de ce ți-ai propus

Atenție dacă ești pe mobil! Fișierele sunt mari (aprox. 100mb). Aceste ambiente sonore nu sunt neaparat potrivite de ascultat pe strada. Insa la finalul paginii gasesti o serie de podcast-uri audio care te ajuta sa cultivi disciplina de a face ceea ce este important pentru tine.

Râu subteran și picături subtile

Mai multe picături

Doar picături

Despre acest ambient sonor

Un ambient relaxant cu râu subteran și picături de apă care cad într-un lac într-o peșteră. Pentru o experiență completă îți recomand să asculți pe un sistem stereo în care boxele sunt la o distanță suficient de mare sau la căști.
Prin inregistrarea unui sunet intr-un spatiu natural precum o pestera, sa poate face un fel de fotografie sonora a acelui spatiu, a modului in care sunetul se reflecta din pereti, si apoi se poate folosi acest model pentru a face ca un alt sunet sa se auda ca si cum ar avea loc acolo. Si tu ai putea sa vorbesti ca si cum ai vorbi din pestera, de exemplu.
Recunosc ca, desi am meditat de mai multe ori intr-o pestera cu samanii cu care studiam mai demult, nu am fost sa inregistrez aceste picaturi personal, dar am folosit ecoul unei pesteri reale si mai multe inregistrari ale unor picaturi de apa.

Exploreaza colectia de ambiente

Aboneaza-te la newsletter ca sa afli cand apare ceva nou. Vei primi de asemenea tehnica de relaxare si meditatie si vei vedea care sunt singurele 2 lucruri de care ai nevoie ca sa iti opresti mintea, chiar daca pana acum nu ai reusit, plus alte 4 exercitii foarte eficiente.

Despre autor

Sunt Dan Mihaescu si predau de peste 11 ani Qigong si meditatia. In ultimii ani, principala mea practica spiritala este Laya Yoga, adica Yoga sunetului si a vibratiei sonore. Laya inseamna ritm. De aceea nu ar trebui sa te surprinda faptul ca ma preocupa si ritmul in muzica, toba samanica (frame drum) si muzica in general. Iau de peste 2 ani lectii de flaut, cant de asemenea la Recorder (Blockflote) si Tin Whistle si invat tot ce pot despre inginerie audio, orchestratie si compozitie. Am și un canal de Youtube unde pun cover-uri de piese de film și compoziții proprii.

Ateliere de Frame Drum si Laya Yoga

Daca ai vrea sa inveti sa canti la toba samanica sau frame drum, te invit sa citesti despre aceste ateliere pe care vreau sa le organizez.

Unelte care te ajută să ai o zi mai ușoară

Resurse si inspiratie pentru drum

Dacă ambientul sonor de ajută atunci când meditezi, resursele de aici te ajută în restul zilei, ca lucrurile să meargă mai bine și în exterior. Indiferent dacă meditația ta a fost eficientă sau nu.

Analiza influențelor zilei

Ține cont că aceste informații nu sunt personalizate, ele având un grad de precizie mai redus.

Unele zile favorabile pot sa nu te ajute daca ele nu se combina cu harta ta. Iar paragraful unde menionez pentru cine este contraindicata fiecare zi se bazeaza doar pe unul din criteriile la care ma uit de obicei cand selectez date pentru cineva, putand exista multe alte interactiuni negative sau pozitive.

Momentan nu ai actualizez aceasa rubrica - voi incepe sa o mentin la zi atunci cand voi sti ca sunt persoane care urmaresc ambientele sonore!

Cum a fost ziua de 23 decembrie - Jia Wu - Destruction

O zi conflictuala, in care lucrurile merg prost, oamenii sunt mai nervosi sau mai neatenti (cu exceptia celor a caror hara natala are interactiuni pozitive cu aceasta zi). Se recomanda sa eviti aceasa zi pentru activitati importante. Daca totusi esti nevoit sa faci ceva important in aceasta zi, daca poti, alege o ora cat mai favorabila sau evita macar inervalele cele mai conflictuale.

IIntervalele 7-11 si 11-15 sunt foarte conflictuale.

Daca animalul anului sau lunii tale de nastere este Sobolanul, nu este indicat sa folosesti aceasta zi pentru activitati importante sau deosebit de importante, pentru ca poti fi mai conflictual, mai neatent sau sa vrei alte lucruri decat de obicei, luand decizii care sa nu reflecte ceea ce este important pentru tine in general. Animalele sunt codificari pentru unul sau mai multe tipuri de Qi la un loc. Daca esti obligat sa folosesti aceasta zi pentru a incepe ceva important, incearca cel putin sa eviti intervalele orare contraindicate sau pregateste-te MULT mai bine si fii MULT mai atent decat ai face-o de obicei.

Inspiratie pentru drum

Aici vor apărea resurse valoroase care să te ajute să cultivi disciplina de a face ce e important pentru tine. În loc să te gândești la grijile tale, pe drum poți asculta aceste discuții care să te inspire.

In podcast-ul din 12 decembrie, Tim Ferris a vorbit despre importanta de a te concentra pe cate un singur lucru cu un om de mare succes in real estate, Gary Keller, autorul podcast-ului Think Like a CEO. Despre cum sa reusesti sa te tii de lucrurile pe care ti le-ai propus, care sunt o prioritate pentru tine. Cum sa te asiguri ca nu ajungi sa pierzi timpul cu alte lucruri care par importante pe moment, si sa nu ajungi sa nu mai ai timp sa termini lucrul care era de fapt esential pentru tine.

“My life is better when I’m spontaneous after I’ve done my most important thing. Being spontaneous before that, that’s where it becomes a distraction and does me harm.” — Gary Keller

In podcast-ul #207 (audio, video), Jocko Willink, un fost comandant de Navy Seals, a vorbit cu unul din putinii oameni care au avut norocul de a supravietui dupa ce s-a aruncat pe o grenada pentru a-si salva prietenii. Jocko intotdeauna isi lasa invitatii sa vorbeasca pe larg si nu ii intrerupe, ceea ce face posibile niste interviuri extraordinare de 2-3 ore cu oameni care au foarte mult de spus. Iar in emisiunile in care raspunde el la intrebari sau analizeaza cate o carte, el are un mesaj foarte puternic despre cum sa iti asumi responsabilitatea astfel încât să rezolvi problemele în loc să dai vina pe altul, chair dacă era vina lui (conceptul se numește "Extreme Ownership"). Și mai vorbește mult despre leadership si cum sa gestionezi relatiile cu ceilalti pentru a colabora cat mai armonios. Cred cu tarie ca lucrurile ar merge mult mai bine in tara noastra daca mai multi oameni ar asculta podcast-ul lui. Daca seful tau ar asculta, viata ta la serviciu ar fi mult mai buna decat cea de acum. Dar si daca tu il asculti, poti sa il faci pe seful tau sa se schimbe in atitudinea fata de tine fara sa-si dea seama.

Cum să te asiguri că faci progrese

Meditatia presupune detasare si sa fii prezent in ceea ce faci. DAR, ca sa te asezi sa meditezi, este nevoie sa ai ceva care te motiveaza. Poate iti doresti sa obtii o sanatate excelenta, sa ii depasesti fricile sau chiar sa ai bunastarea necesara ca sa poti sa iti urmezi visele, cum ar fi sa invei sa canti la flaut, sa urmezi un hobby ca fotografia sau sa inveti Geng Shui, de exemplu.

Ce poti sa faci ca sa te asiguri ca faci progrese?

Iti recomand cu tarie sa tii un jurnal, dar iata care e trucul:

Trebuie sa urmaresti UN SUBIECT pentru o anumita perioada de timp. Pot sa mai fi si altele pe langa, dar in fiecare zi, ACELASI SUBIECT sa fie principalul lucru pe care il urmaresti. Si in timp o sa incepi sa iti dai seama de ce nu faci progrese si cum poti sa rezolvi problema, chiar daca pana acum ai mai incercat si nu ai reusit.