Tehnici avansate care-ți simplifică treaba - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Tehnici avansate care-ți simplifică treaba

Dacă te interesează mai ales partea spirituală, îți scriu despre tehnicile avansate mai devreme decât celorlalți.

Aici îi voi spune câte ceva despre tehnicile avansate pe care le poți învăța de la mine, tehnici pe care eu le practic zi de zi.

Mai ales atunci când nu practici neapăprat zilnic și mult, cum fac călugării șaolin la templu, dacă ai serviciu, ai copii, ai momente când pleci în vacanță și nu practici nimic 7 zile, trăiești și într-un oraș poluat, atunci e foarte important să ai aceste unelte care te ajută.

Dacă ai o afecțiune mai greu de vindecat  (prin medicina occidentală, mă refer), îi recomand să acorzi o atenție deosebită acestui email, mai ales dacă nu ți se pare interesant. De ce? Pentru că dacă nu consideri că ceea ce scrie mai jos este important, înseamnă că s-ar putea să faci anumite greșeli inclusiv atunci când încerci să te vindeci prin tehnici obișnuite, cum ar fi exerciții fizice din Qigong sau din Yoga, greșeli care ar putea chiar să accentueze anumite probleme sau să le facă să dispară temporar, dar să revină mai târziu într-un moment în care corpul are mult mai puține resurse ca să le facă față. Aproape orice se poate vindeca, dar alege calea ușoară și aplică informațiile de mai jos.

Dacă studiezi de mai mult timp, probabil te-ai gândit la un moment dat:

Dar sunt prea multe tehnici! Când să le mai practic pe toate?…”

Tot aduni tehnici care rămân scrise undeva într-un carnețel, și nu le practici. Chiar dacă ai vrea, nu ai avea timp fizic într-o zi să le faci pe toate.

Ei bine, la mine nu se întâmplă asta. Eu predau doar anumite tehnici esențiale și foarte puternice, care sunt fundamentale. De fapt, la mine, cu cât știi mai mult, cu atât este mai ușor să practici.

Ca și în alte domenii, cu cât știi mai mult, cu atât poți munci mai puțin.

De ce eu predau aceste tehnici chiar de la început?

Tehnicile care pot fi explicate foarte ușor, chiar dacă sunt avansate, le predau de la bun început:

Wuji Gong – o serie de miscari creată de fondatorul Tai Chi-ului, care îți aduce energie, echilibru și o stare de pace interioară, și care este atât de scurt încât poate fi învățat într-un singur curs de 3 ore, sau 2-3 întâlniri de o oră. Ei bine, această serie de mișcări doar PARE o tehnică simplă, pentru că la început înveți mai ales mișcarea fizică, și seamănă cu o artă marțială sau cu un dans. Și mai pare simplu pentru că nu trebuie să ai o stare anume ca să funcționeze. Nu trebuie să fii extrem de relaxat sau de concentrat. Dar el ESTE una din cele mai avansate practici, creată de unul din cei mai avansați maeștrii din toate timpurile (cel puțin dacă ne referim strict la controlul energiei).

Sunetele chakrelor de asemenea sunt una din practicile fundamentale. Ele sunt mantre scurte dintr-o singură silabă, precum AUM, care te ajută fizic, emoțional și mental, lucrând asupra centrilor energetici principali. Așa cum o încuietoare are o cheie, și cel mai ușor mod de a o deschide este să ai cheia, la fel sunetele chakrelor sunt modalitatea ideală de deschidere, energizare și echilibrare a chakrelor.

Celelalte le predau:

Iată de ce cred că te-ar ajuta să le știi:

1. Ele sunt ușor de aplicat

Eu nu le numesc “avasante” pentru că ar fi grele. Ci pentru că în trecut, trebuia să fii avansat ca să ți se predea. De exemplu, seria de mișcări Wuji Gong care la mine de obicei este PRIMA LECȚIE, până în 1950 nu putea să o înveți nici dacă erai regele unei țări! Pentru că nu știai că există. Ea era transmisă numai în sânul familiei care a păstrat tradiția. Dar asta nu înseamnă că e grea – e mult mai ușoară decât Tai Chi-ul.

2. Ele elimină orice risc

În multe practici care includ doar corpul fizic și energia, există mai multe riscuri:
– prea multă energie te poate face agitat
– dacă ești agitat poți pierde energia acumnulată
– e posibil să te simți mai bine, dar să nu îți dai seama că anumite probleme persistă
– poți pierde progresul acumnulat dacă te oprești din practică
– tehnicile pot să funcționeze doar o perioadă, dar când ești bolnav să nu mai reșești să le faci
– felul în care lucrezi cu energia poate amplifica anumite probleme

Stai liniștit(ă), eu te învăț cum să te asiguri că aceste riscuri nu apar. Dar principalul mod în care te ajut să reușești să faci asta (să ELIMINI toate aceste riscuri) este faptul că îți predau și tehnici avansate, care pot rezolva toate problemele pe care tehnicile obișnuite pot să le omită.

Care sunt tehnicile avansate?

Le-am pus într-un articol special.

Mult succes!

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria:
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x