Cum sa ai spor și să te asiguri că obții rezultate în practică - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum sa ai spor și să te asiguri că obții rezultate în practică

Când te antrenezi în lucrul cu energia, spre deosebire de alergare sau fitness, nu poți să vezi imediat rezultatele până când nu practici un timp. În plus, mai este nevoie și să practici corect, iar uneori durează până când te prinzi ce greșești și cum să practici mai bine. De exemplu, o greșeală ar putea fi faptul că nu te relaxezi suficient (deși tu ai impresia că o faci). Sau poate nu stai cu spatele suficient de drept.

Faptul că nu vezi rezultatele te poate descuraja – de aceea majoritatea elevilor majorității profesorilor nu fac aproape nimic acasă. Ca să îți vină să practici, e nevoie să te motiveze ceva. De aceea, aș vrea să îți arăt cum să obții rezultate pe care să le vezi și să le simți, cât mai curând, astfel încât să îți vină să practici.

Problema cea mai mare este că mulți oameni nu sunt 100% convinși că există energie și că se pot obține rezultate. Chiar dacă au venit la un curs.

Când este vorba de fitness, dacă faci flotări, în primul rând faci febră musculară, și în al doilea rând îți cresc mușchii. Poate nu obții rezultate extraordinare, dar cel puțin obții niște rezultate.

În plus, poți vedea alți oameni care au obținut rezultate mai mari, care au mușchi mult mai dezvoltați și care pot să ridice greutăți mult mai mari.

La un profesor de Qigong, nu poți vedea cât de multă energie Qi a acumulat în corp.

De aceea, mulți practicanți, chiar dacă nu obțin rezultate, nu pun întrebări profesorului lor. Nu caută să înțeleagă:

Și pentru că știu că cel mai probabil tu nu o să mă întrebi, îți spun eu direct de ce nu ai spor și ce poți să faci ca să vezi rezutlate mai repede.

ATENȚIE! Primind aceste informații doar în scris, într-o formă oarecum mai rece, mai impersonală, s-ar putea oricum să ai nevoie să discutăm un pic și față în față. Dar cel puțin vei știi despre ce anume putem discuta când ne întâlnim. Recomandarea mea este să încerci să aplici cu succes aceste recomandări. Dar în același timp, este foarte important să îți spun că unele lucruri, majoritatea oamenilor nu și le însușesc din materiale scrise, fie că sunt scrise de un maestru, de Dalai Lama sau de un vindecător care a tratat cazuri imposibile și care este în același timp și medic. Uneori, unele lucruri îți ies după ce le faci alături de cineva căruia îi iese acel lucru (poate fi și un prieten de-al tău care este doar un pic mai avansat, dar care este lângă tine și practică o dată cu tine).

În orice caz, eu sper să reușești să faci cât mai mult și mai ales, să știi că se poate chiar mai bine de atât. E normal să nu îți iasă totul din prima, așa cum nu poți să cânți o sonată la flaut după doar o lună de studiu, și nici măcar după un an de studiu în care faci meditații în fiecare săptămână cu un profeosr.

Avantajul este că în Qigong, poți să progresezi mult mai repede decât la un instrument (eu cânt la flaut de vreo 2 ani acum, în martie 2019, și fac meditații săptămânal cu un profesor, și tot am momente în care îmi sună ca naiba, sau am piese noi pe care trebuie să le exersez 2 luni ca să pot ține ritmul). În Qigong poți progresa mult mai repede decât dacă ai vrea să devii gimnast sau să înveți germana, rusa sau franceză. Și în plus, aici înveți ceva care te ajută în toate celelalte domenii în același timp (vei fi mai sănătos, vei avea memoria mai bună, vei lua decizii mai bune mai ușor, vei trăi viața mai intens, etc.).

Cum să fii eficient când încerci să-ți crești energia

În primul rând, îți recomand să bei apă. Apa te ajută atât să aduni energie mai repede, cât și să păstrezi energia acumulată în interiorul corpului. O să îți mai trimit lucruri interesante despre apă pe parcursul timpului. Inclusiv pentru sănătate, hidratarea este cel mai important lucru pe care îl poți face. Dacă scopul tău este să rămâi sănătos sau să te vindeci de o anumită afecțiune – te ajută mai mult să bei apă decât să faci Qigong, cel puțin până când ajungi la un nivel avansat în Qigong. Așa că îți recomand să le faci pe amândouă.

Apoi este important să practici când ești în formă. Este un mic paradox aici – ca să aduni energie, trebuie deja să ai energie. Pare ciudat nu? Ce faci dacă acum nu ai energie, dar vrei să începi să aduni?

Păi poți să progresezi, dar la început o să meargă mult mai încet decât după o lună – două – cinci. Tocmai de aceea îți recomand neapărat să bei suficientă apă de calitate și să ții cont de toate recomandările de aici, nu numai de o parte din ele.

Așadar, ca să aduni energie trebuie să ai energie. Pentru asta, e important să practici când te simți în formă – în general dimineața. E bine să nu îți fie nici foarte foame, dar nici să nu practici după ce ai mâncat, pentru că energia se va duce la digestie.

Cel mai benefic moment este la răsărit, dar și la apus este eficient. În general, se recomandă să practici în prima parte a zilei pentru creșterea energiei. După prânz se spune că practici degeaba. Nu e chiar așa. Dar e mai puțin eficient.

Apoi, cel mai benefic loc este pe pământ umed, într-un loc cât mai plin de energie. Mie cel mai puternic mi se pare la munte. Dar și la pădure sau măcar într-un parc din oraș este bine. Cei care stau în alte orașe decât București sunt în avantaj, pentru că este mai multă energie. Într-un oraș foarte poluat, plin de radiații, practica e mai puțin eficientă. De asemenea, după ploaie este mult mai puternic decât când este uscat.

Așadar, îți recomand să practici măcar uneori în parc, după ploaie – poți găsi un loc ferit de privirile oamenilor cu ușurință.

Îți recomand să nu ții telefonul mobil în buzunar. Iar când ești în casă, să îl ții în permanență la minimum 3 metri de tine.

Apoi, este important să începi mereu cu exercițiile de încălzire, care te ajută să îți deschizi meridianele și să aduni mai multă energie când practici.

De asemenea, dacă inspiri dintr-o sticluță cu ulei esențial, acest lucru te poate ajuta să îți deschizi meridianele, mai ales dacă ai băut cafea (care se spune că ar putea bloca meridianele într-o anumită măsură).

Cum poți reuși mai ușor să păstrezi energia de la o zi la alta

Cum spuneam, este important să bei apă ca să poți păstra energia. Nu cred că ai timp să te gândești la mai multe lucruri la momentul ăsta, este suficient să ții cont de acest sfat important.

Cum poți intra mai ușor în meditație

Când vrei să intri în meditație, îți recomand să îți aloci măcar 20-30 de minute. Dacă ai doar un sfert de oră, s-ar putea ca acest lucru să te streseze și să nu reușești, cu toate că de fapt ai fi putut.

Apoi, te poate ajuta (la început) să asculți o muzică ce induce o stare de relaxare, cum e muzica lui Tom Kenyon sau Byron Metcalf.

Mai sunt desigur și alte trucuri dar sunt atât de subtile, încât mi se pare mai eficient să le explic fiecăruia în persoană, ținând cont de ce îmi spune și adaptând informația la situația fiecăruia. Cu elevii mei mai vorbesc și la telefon lucrurile astea, sau comunicăm prin comentariile la suportul de curs, care are și rolul de forum.

Cum poți să te vindeci mai rapid și mai eficient

Primul remediu este – ai ghicit – să bei apă.

Apoi, există două moduri de a te vindeca mai rapid:

  1. Să progresezei în practică, pentru că atunci când faci Qigong, TU te vindeci, deci viteza vindecării depinde de felul în care TU practici. Deci tot ce am scris mai sus despre progresul în practică se aplică și ca să te vindeci mai rapid.
  2. Să aplici metode care NU DEPIND de modul în care tu practici (sau depind într-o măsură mult mai mică de felul în care execuți o tehnică, atâta timp cât o faci. Despre acestea îți pot spune ceva care să te ajute rapid.

Prima metodă de vindecare în care rezultatele NU depind de modul în care tu practici este să te aliniezi cu forțele vindecătoare ale planetei – să dormi cu capul spre direcția potrivită. Poți face acest lucru prin Feng Shui – o știință care, ca și Qigong, face parte din metafizica chineză.

A doua metodă ține de PRACTICĂ, dar presupune alegerea unor metode de practică în care NU te bazezi pe puterea ta. De exemplu, Wuji Gong. Atunci când practici Wuji Gong, obții rezultate mai mari decât cele pe care poți să le obții în momentul ăsta prin Qigong, datorită faptului că fondatorul Wuji Gong a încărcat această serie de mișcări într-un mod deosebit (el fiind practiantul care se spune că ar fi ajuns la cel mai înalt nivel în lucrul cu energia internă din toate locurile, din toate timpurile în istorie. Acum, or mai fi fost și alții despre care nu se știe, dar înțelegi ideea. Dacă tu ai ajunge la nivelul la care să poți să împingi un om fără să îl atingi cu energia ta, el ar fi ajuns la un nivel de cel puțin 25 de ori mai puternic. Dar de fapt, în alchimia internă, la fiecare nivel puterea crește mult mai mult, față de nivelul imediat anterior. Îți recomand cartea Magul din Java de Kosta Danaos.

Stai liniștit – noi la cursurile de Qigong nu asta facem. Nu încercăm să ajungem la nivele incredibile de putere. Doar practicăm tehnica lăsată în urmă de unul din acești oameni – seria de mișcări Wuji Gong, ca să ne vindecăm mai repede.

Un alt lucru pe care poți să îl faci este să folosești rugăciunea, dar aici este un mare mare skepsis pe care trebuie să ți-l spun față în față sau la telefon, ca să obții rezultate mai bune.

Și tot în aceeași idee, poți practica mantrele.

Mantrele sunt diferite de rugăciune în sensul că fiecare silabă are ȘI un efect DIRECT asupra corpului fizic sau asupra uneia dintre chakre. Este ca și cum te și vindeci și apelezi și la un ajutor exterior în același timp.

Unele mantre se adresează unui iluminat care a existat o dată. Așa cum mergi aici pe pământ la medici sau la diferiți terapeuți.

Alte mantre se adresează unui ASPECT AL DIVINITĂȚII, deci ele nu se adresează unei zeități (așa cum înțelegem noi ideea de zeitate), ci tot Divinității însăși, doar că se adresează unui anumit aspect (cel dădător de curaj, cel vindecător, cel care dă puterea de a depăși inerția, etc.). Așa cum un corp are mai multă părți, așa cum fiecare mână a ta are cinci degete, dar de fapt tot tu ești cel care acționează prin intermediul corpului tău, la fel și Divnitatea se manifestă în mai multe forme, care culmea, sunt de asemenea parte din tine, aici și acum.

Cum poți să te vindeci de boli care nu se pot vindeca prin exerciții obișnuite de Qigong

Care crezi că e primul pas? Ei bine, aici nu mai începem cu “să bei apă” 🙂 Aici este cu totul altceva. Afecțiunile mai dificile sunt cauzate de o INFORMAȚIE care generează acea boală și face ca energia să se comporte într-un mod care duce la apariția (și susținerea) acelei boli. Pentru a te vindeca, trebuie să cureți sau să transformi informația.

Aici se aplică tot ceea ce am vorbit la capitolul anterior, doar că aici devine și mai important ce am scris acolo. Ca să te vindeci mai repede, ai nevoie să ții cont de acele lucruri. Dar poate unii oameni nu se grăbesc, căci se simt totuși relativ bine și-așa.

Însă, atunci când ai o afecțiune mai dificilă care nu se vindecă prin metode obișnuite, atunci chiar trebuie să aplici o metodă potrivită, altfel s-ar putea să nu reușești nici măcare parțial.

Cum să progresezi mai repede în cultivarea unor calități (curaj, intuiție, claritate, voință etc.)

Lucrând cu elementele. Este important de știut că fiecare calitate sau virtute are nevoie și de un suport energetic, și aici intervine lucrul cu elementele așa cum sunt văzute în India (dar și în alchimia europeană, adică în Hermetism). De exemplu, curajul are nevoie de elementul Foc, la fel și voința. Este nevoie ca elementele să fie de asemeanea echilibrate – să nu fie nici prea mult, nici prea puțin din fiecare, și aici te pot învăța o tehnică foarte simplă, dar foarte importantă pe care puțini o practică astăzi. Îți pot recomanda și o carte pe care am tradus-o chiar eu – Inițiere în Hermetism de Franz Bardon. Întreabă-mă de ea când ne vedem.

Mai sunt și alte lucruri despre care putem vorbi. Dar esențial este să îți vină să le faci. Să ai răbdare.

De aceea, în mailul următor îți voi scrie despre cum să ai disciplină și să te ții ușor de treaba pe care ți-ai propus-o, fie că vrei să practici 10 minute pe zi, 20 sau o oră.

Până atunci, îți doresc să ai spor!

Dan

“Sky above, Qi within”

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria:
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x