Cum te ajută creșterea energiei să te vindeci - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum te ajută creșterea energiei să te vindeci

Pentru că spuneai când te-ai abonat că acum te interesează mai mult vindecarea decât orice altceva, am să îți scriu despre energie concentrandu-ma pe cum te ajută să te vindeci.

Dacă ai fi vrut să citești despre TOATE beneficiile energiei pe care li le-am trimis celorlalți, găsești și acel articol aici 😉

Creșterea energiei susține sănătatea în felul următor:

Hai să explorăm mai atent unele aspecte:

Rinichii sunt bateria energetică a organismului conform Medicinei Chineze. Ei susțin energetic întregul corp. La încălzire, noi facem un exercițiu în care rotim trunchiul, și pumnii lovesc ușor zona dintre cei doi rinichi în spate, stimulând-o. Undeva acolo se află punctul numit Poarta Vieții (Ming Men), punctul prin care rinichii fac schimb de energie cu întregul corp. Întrucât rinichii trebuie să susțină toate celelalte organe, de obicei ei au mai puțină energie decât ar trebui. Pe lângă asta, ei sunt slăbiți și pentru că:

În general, întregul mod de viață al omului modern, de la felul în care vede lumea, până la felul în care vede FIECARE lucru, presupune o atitudine contrară sănătății rinichilor. De exemplu, faptul că nu poți să stai pur și simplu în liniște să contempli un peisaj, ci trebuie mereu să FACI ceva, să scoți telefonul, să pui o melodie, să te gândești la ceva, să te duci undeva – acest tip de comportament este opusul comportamentului care duce la sănătatea rinichilor.

Stai liniștit – nici eu nu stau foarte des să contemplu. Când mă plimb printr-un parc, dacă vreau, pot să îmi opresc mintea și să mă uit doar la peisaj. Dar nu totdeauna o fac. Practica mea personală presupune mai ales meditația în care lucrez cu o mantră, iar acest lucru, deși este foarte benefic, presupune totuși activitate, nu INactivitate.

DAR, știu anumite trucuri prin care să vindec rinichii.

Și asta vreau să știi și tu:

Acum să trecem la partea de imunitate

Imunitatea este susținută de un tip de Qi numit energia de apărare sau Wei Qi. Se spune că ea stă undeva la nivelul pieptului și noaptea se retrage în interiorul corpului, în organele interne, ca să le protejeze. Dar energia de apărare este și ea susținută de nivelul general de energie pe care tu îl ai. Dacă ai mai puțină energie, și energia de apărare Wei Qi va fi mai puțină.

Energia de apărare la rândul ei te ajută să fii mai puțin vulnerabil la factorii patogeni din exterior (frig excesiv, căldură excesivă, boli, radiații) și în acest fel, îți conservi energia pe care o ai deja, și nu o pierzi din cauza acestor factori exteriori.

Energia și regenerarea

Creșterea energiei ajută procesele de regenerare. Acesta e principalul motiv pentru care este important să ai și energie, chiar dacă practici alte tehnici de natură spirituală.

Regenerându-te mai repede, te odihnești mai bine în mai puține ore, și apoi ai mai multă energie să practici tehnici spirituale.

Chiar dacă reușești prin alte tehnici să elimini cauzele bolilor și să declanșezi un proces de regenerare sănătoasă, corectă a corpului fizic, ai nevoie de energie ca să te regenerezi mai repede. Și de o nutriție sănătoasă, care la rândul ei susține energia.

Acum ai o idee mai bună despre legătura dintre câtă energie ai și sănătate, potrivit Qigong-ului și Medicinei Chineze.

Acum, ține cont că este important și dacă energia circulă natural, sau stagnează unde nu trebuie. De aceea, creșterea energiei este numai jumătate din ecuație. Este important și echilibrul, despre care vorbim în următorul e-mail.

O să vezi de ce creșterea energiei NU te ajută cu următoarele lucruri:

Aș putea spune că, pentru sănătate, este mai important echilibrul, decât creșterea energiei.

Dar eu îți propun să le faci pe ambele.

Cu condiția să nu ignori ceea ce îți spun despre echilibru.

Avatajul, când studiezi cu mine, este că multe tehnici pe care le facem – de fapt majoritatea – îți aduc și energie, și echilibru. Cum ar fi Wuji Gong.

În orice caz, ca să înțelegi mai bine de ce facem aceste tehnici, te invit să citești următorul e-mail care va veni.

Până atunci, spor în practică!

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria:
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x