This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Cum te ajută echilibrul să te vindeci mai rapid?
Dacă ai o problemă de sănătate, probabil că te preocupă cum să faci să se vindece, și nu neapărat cum se face Qigong, care e filozofia din spatele Qigong, etc. Și e normal.
Scopul acestui e-mail este mai ales să îți arată de ce, când practici o tehnică pentru echilibrare, te ajută în același timp și pentru problema specifică pe care o ai.
În plus, dacă vrei să vindeci de o problemă specifică, dar nu abordezi acest lucru încercând să vindeci ÎNTREGUL corp, s-ar putea:
- fie să te vindeci mai lent de acea problemă specifică
- fie să nu reușești deloc să o vindeci
- să reușești doar parțial
- sau vindecarea să fie doar temporară.
În mailul trecut ți-am arătat cum te ajută creșterea energiei.
Dar creșterea energiei te ajută numai din anumite puncte de vedere. Echilibrul te ajută să ai grijă și de celelalte. Energia întărește de exemplu sănătatea rinichilor. Dar ficatul, de obicei, este afectat de EXCESUL de energie, nu de lipsa ei. De aceea, acum vorbim despre echilibru ca să ne asigurăm că ne vindecăm în totalitate și în modul cel mai benefic.
Pentru că tu ai bifat că te preocupă mai mult vindecarea decât orice altceva, am scris acest e-mail strict din perspectiva vindecării. Dacă vrei să vezi și ce le-am scris celorlalți despre echilibru și emoții, decizii, etc., găsești și acel articol aici, la suportul de curs.
La ce te ajută să știi care sunt dezechilibrele?
Te ajută să îți vină să practici. Dar nu vreau să te gândești neapărat cum să rezolvi fiecare dezechilibru în parte. Având câteva tehnici care rezolvă TOATE dezechilibrele în același timp, o să îți vină să le faci, dacă știi care sunt dezechilibrele, și cât de greu ar fi să le iei pe fiecare la rând.
Care sunt tehnicile care rezolvă TOATE dezechilibrele în același timp?
Practic, apropae toate tehnicile pe care ți le predau eu au acest efect:
– statul într-un picior cu ochii închiși e deosebit de bun
– Wuji Gong vindecă și echilibrează întregul corp
– sunetele chakrelor vindecă și echilibrează zona corpului de la nivelul fiecărei chakre
– când practici meditația, lași corpul să se vindece, să se echilibreze și energia să curgă natural
– când practici o mantră pentru vindecarea ta, obții vindecarea CAUZELOR bolilor, care în timp duce la echilibrarea ENERGIEI, care în timp duce la vindecarea în corpul fizic în modul cel mai benefic.
Inclusiv scuturarea corpului, de la încălzire, rezolvă problema stagnării limfei, și prin urmare ajută întregul corp să se vindece. Dezechilibrul înseamnă că energia nu circulă, prin urmare, a o face să circule rezolvă dezechilibrul. Este adevărat că în anumite cazuri, nu este neapărat benefic să pui în mișcare energia dintr-un loc bolnav prea rapid, dar majoritatea tehnicilor pe care ți le predau eu nu doar mișcă energia, ci neutralizează informația negativă care a dus la dezechilibru și la boala.
Acum să trecem la dezechilibre:
1. Multe boli sunt cauzate de EXCESUL de energie, nu de LIPSA ei
Acesta e cel mai bun exemplu. Prea mult din ceva bun uneori strică. Dacă prea multă energie se blochează numai într-un anumit loc și nu circulă mai departe, apar probleme, cum ar fi:
- inflamațiile
- infecțiile
- tumorile
- chisturile.
De asemenea, fiecare organ are o deschidere la exterior, de exemplu ficatul guvernează ochii. Prea multă energie la nivelul ficatului face să apară o tensiune oculară prea mare = glaucom.
Fiecare organ guvernează și anumite emoții. De exemplu, ficatul, când are prea multă energie, apare furia.
Apoi, fiecare organ, când e sănătos generează un tip de comportament, când este dezechilibrat, un comportament negativ sau dăunător echilibrului. Pentru ficat, de exemplu, îți vine să începi prea multe lucruri și nu te poți abține, și asta îți consumă timpul și nu-ți mai permite să termini ce ai început.
În plus, făcând prea multe lucruri, te agiți în continuu și nici nu rezolvi niciunul, ceea ce duce la agitația inimii (ficatul, fiind elementul lemn, hrănește următorul organ, inima, care ține de foc). Faptul că energia se blochează la nivelul ficatului nu înseamnă că nu mai trece deloc energie mai departe, către inimă. Ci că nu trece în mod natural, de la bun început. Întâi se blochează, apoi trece într-un mod care nu este benefic. La nivelul inimii, excesul de energie dă insomnie și gândire excesivă.
Dezechilibrul între Yin și Yang
Energia Qi poate să fie pasivă sau activă, Yin sau Yang. Fiecare organ are și energie Yin, și Yang. Când vorbim de Yin-ul unui organ, acest lucru are legătură cu esența corporală, cu celulele (cât de viguros și de bine hrănit este acel organ), iar partea Yang ar reprezenta funcționarea lui – cât de harnic sau de leneș este, câtă energie are. Uneori, un organ poate să vrea să fie prea activ, având prea multă energie, dar să nu aibă resursele necesare și să se consume.
Regenerarea fizică a unui organ se poate face în 2 feluri: prin nutriție (și odihnă) și prin energie, adică energia poate să ajute la refacerea celulelor din punct de vedere fizic. Unele tehnici sunt mai potrivite decât altele pentru a produce mai rapid această regenerare fizică. Wuji Gong este foarte recomandat pentru asta.
Energia nu stă unde trebuie
Să îți dau un exemplu pe care l-a povestit unul din maeștrii de Qigong cu care am studiat. Noi avem energia de apărare, care dă și imunitatea. Se numește Wei Qi. Această energie, ziua stă la periferia corpului, ca niște soldați care patrulează granița unei țări și nu lasă inamicul să intre. Noaptea, energia de apărare se retrage în organele interne, ca să le protejeze.
DAR, dacă noi seara suntem agitați, dăm telefoane, scriem e-mailuri, ne uită la filme cu împușcături (stai liniștit, și eu mai fac asta), energia nostră (nu cea de apărare, energia în general) stă în partea superficială a corpului.
Noaptea, când energia de apărare se retrage în organele interne, restul energiei noastre rămâne pe din afară, și o pierdem. Este ca și cum unii din locuitorii unei țări au plecat să se distreze în afară și, când se întorc, grănicerii nu-i mai lasă să intre. De aceea, a evita să fii agitat seara e o metodă de a avea mai multă energie de la o zi la alta. OK, nu faci asta? Fă măcar Wuji Gong 🙂 Și învață cum să te relaxezi atunci când în final te pui în pat.
Informația dintr-o zonă nu lasă energia să se comporte normal
Asta e cauza majorității bolilor mai dificil de vindecat.
Iată cum apar bolile în general:
Există nivelul fizic, nivelul energetic și nivelul informațional.
O boală poate să fie cauzată direct de o acțiune fizică – alimentația, de exemplu. Faci o prostie (fizic) și te îmbolnăvești.
Poate să fie cauzată de un dezechilibru energetic. De exemplu, dacă rinichii au prea puțină energie, după un timp poate să apară o problemă fizică.
Deseori, dezechilibrul energetic este dat de felul în care noi gândim: dacă ți-e frică, asta afectează energia rinichilor. Și invers: în timp, rinichii având mai puțină energie, devine greu să nu îți fie frică.
Dar când vorbim de nivelul informațional, poate fi mai mult decât un simplu gând. O să vezi mai multe în mailul despre cauze.
Practic, cauza unei boli poate fi mai veche, rezultată în urma:
- faptului că ai gândit într-un fel o durată mai mare de timp
- acțiunilor cumulate anterior – da, este vorba despre karma.
Nu am cum să evit subiectul. Dacă vorbim de vindecare, dacă te interesează în special vindecarea, trebuie să îți ofer uneltele pe care mi le-au oferit și mie maeștrii terapeuți de la care am învățat, și să îți spun care sunt cauzele unora dintre boli, ca să alegi unelte pe măsură.
Să știi că și un naturopat poate să te ajute în vindecarea cauzei, prin remedii din plante. Dar și el te va încuraja de asemenea să vezi legătura dintre acțiunile tale și sănătate, și probabil îți va explica de ce e aproape imposibil să fii 100% sănătos dacă nu faci ceva, pentru că avem anumite predispoziții la boli preluate din trecut, cu care venim din naștere.
Apropo, dacă tu acum, în prezent, începi să te comporți ca un om din ce în ce mai echilibrat, mai înțelep, devii practic ca un iluminat, atunci poți să îndepărtezi cauzele bolilor și prin acțiuni fizice și prin lucrul cu energia și mintea. DAR, s-ar putea să dureze mai mult, și chiar trebuie să devii un maestru. Altfel, s-ar putea să fie mai ușor și mai rapid să folosești tehnici potrivite, care elimină cauzele bolilor.
În mod normal Qigong se practica atunci când erai sănătos
Poate te va lua prin surprindere, dar în mod normal nu este corect să practici Qigong ca să te vindeci. În unele școli, medicul chinez te ajută să te vindeci și să te echilibrezi cât mai bine din toate punctele de vedere, și abia apoi maestrul te învață și pe tine să faci Qigong.
De aceea mă bucur că eu nu fac DOAR Qigong, și că pot să-i învăț și pe elevii mei alte tehnici care ASIGURĂ că obținem echilibrul indiferent de starea din care pornim.
Eu știu 3 metode prin care poți fi pe deplin sănătos:
- Hatha Yoga
- Practica spirituală, dar depinde foarte mult CE practici și CUM
- lucrul cu un naturopat sau cu un medic chinez.
Eu la arăt elevilor mei cum putem combina acele mai importante poziții din Hatha Yoga cu practica spirituală (Laya Yoga), pentru a ne vindeca mai rapid.
Pentru toate acestea te poate ajuta Wuji Gong, dar eu îți recomand în special abordarea de care am spus mai sus, despre care sper să am ocazia să te învăț, cândva.
În mailul următor poți citi mai multe despre cum să ai spor în practica ta, indiferent ce tehnici alegi.
Mult succes!