Stăpânește știința și tehnicile prin care poți să creezi cauzele care duc la îndeplinirea dorințelor tale - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Stăpânește știința și tehnicile prin care poți să creezi cauzele care duc la îndeplinirea dorințelor tale

Acest e-mail e mai lung dar sper să ai răbdare să-l citești dacă nu ai explorat subiectul deja.

Legat de cum putem crea cauzele unui lucru, încep cu un exemplu cu care toată lumea va fi probabil de acord: vindecarea fizică. În Medicina Chineză se știe că splina este afectată de îngrijorare. Și invers, când nu este echilibrată din alte motive (alimentație, etc.), apare îngrijorarea la nivel mental.

Deci să ne uităm momentan la cele 3 planuri:
În planul mental – te îngrijorezi
În planul energetic – energia splinei se dereglează
În planul fizic – apare o boală fizică la nivelul splinei

În general se întâmpă treptat. Dacă te îngrijorezi o zi, energia se perturbă un pic. Dacă te îngrijorezi constant, energia splinei se perturbă mai mult. După un timp, dezechilibrul energetic duce la o problemă fizică. Și dezechilibrul îndelungat duce la o boală mai gravă sau una cronică.

În momentul în care tu vrei să te vindeci, o poți face în mai multe moduri:

Fizic, poți să iei un remediu din plante sau să îți îmbunătățești nutriția.
Energetic, poți să faci Qigong. Sau poți merge la un terapeut energetic.
Mental, poți să gătești singur o soluție ca să scapi de îngrijorare sau poți să mergi la un coach, la un hipnotist sau la un specialist în NLP..

În cazul unei probleme de sănătate, dacă vrei să se vindece mai repede, deseori este avantajos să lucrezi la toate 3 nivelurile. Dacă nu te mai îngrijorezi, nu înseamnă că problema se va vindeca imediat, mai ales dacă a devenit cronică. Ca să se vindece mai repede, e bine să mergi și la un medic chinez, un medic specialsit în Ayurveda sau un naturopat. Și să faci și Qigong sau Yoga.

Așadar, de fiecare dată când vrei să obții ceva, ai 3 moduri în care poți acționa:
– prin actiune fizică
– prin actiune energetică
– prin actiune mentală (și aici sunt multe de discutat)

Sunt situații în care este suficient să acționezi fizic. De fapt, chiar și atunci când faci o tehnică spirituală pentru a atrage, de exemplu, o anumită oportunitate de colaborare sau un mentor, trebuie să faci ceva și fizic, ca să surprinzi oportunitatea. NU vorbim despre a NU acționa fizic. Ci despre a ne crea POSIBILITATEA de a putea acționa fizic. Pentru că sunt multe situații în care, dacă nu faci ceva să atragi circumstanțele favorabile, nu ai cum să acționezi, pentru că:

Nu știi CE să faci
Ca în exemplul cu vindecarea unui organ. Poate un medic naturopat știe cum poți fi 100% sănătos prin acțiuni FIZICE (iei anumtie remedii din plante), dar tu poate nu știi.

Rezultatul nu poate obține prin acțiune fizică
O boală poate avea cauze atât de profunde, încât foarte greu se poate vindeca prin metode medicale. OK, poate un naturopat știe cum. Dar îți dai seama că, inclusiv pentru a AFLA că există naturopați, trebuie să ai norocul să afli acest lucru. Uite că acum ai, ți-am spus eu. Chiar dacă afli că există, dacă nu AI CREAT cauzele vindecării, nu-ți vine să-l suni! Sau poți să sari tocmai paragraful în care scria despre el.

Durează prea mult
Să luăm acum alt alt exemplu – vrei să te muți într-o casă mai mare și n-ai bani. Ca să-i aduni muncind la jobul actual, durează mai mult decât îți convine. Ai putea face ceva pe lângă: să faci site-uri sau să dai meditații la engleză. Dar asta ar însemna și mai mult timp investit, în dauna relațiilor sau sănătății. În schimb, dacă circumstanțele tale s-ar schimba, ai putea să muncești mai puțin și să câștigi mai mult, sau ai putea să întâlnești pe cineva care are un apartament așa cum îți dorești, dar care nu vreau să îl închirieze unui străin, și ți-l închiriază ție pentru o sumă mult mai mică, pentru că are încredere în tine (și știe că o să-l lași să stea dacă vine, 3 zile pe an, de la New York, în vizită în România). Dar cum faci să găsești așa ceva prin acțiune fizică? Nici nu-ți vine să încerci. Dar poți crea cauzele prin anumite tehnici spirituale.

Cum funcționează crearea cauzelor?

Există 4 planuri, cel puțin în această discuție ne ajută să ne limităm la acestea. O SĂ SIMPLIFIC PUȚIN ca să fie mai clar, luați-l ca un model nu neapărat ca realitatea ultimă:

Planul cauzal – AICI sunt cauzele
Planul mental – aici sunt gândurile
Planul energetic – aici este energia
Planul fizic – aici acționezi fizic, te duci undeva, faci ceva, vorbești cu cineva

Există mai multe planuri ale existenței, dar momentan, prin acțiune în planul mental ne referim la orice acțiune care nu implică DOAR corpul fizic și energia. Poate fi un simplu gând, gen “sper să reușesc” sau “aoleu, da’ dacă nu reușesc”, sau poate fi un gând care ADUCE un ajutor spiritual, de exemplu “Binecuvântez această întâlnire ca succes deplin”.

Așadar, când te gândești la ceva, poate fi:

Când este un simplu gând, este foarte similar cu acțiunea fizică. Poate fi chiar mai puțin eficient! Dacă, în loc să faci ceva, doar te gândești că ai face, nu se întâmplă nimic. Dacă vizualizezi ceva ce îți dorești, dar nu vizualizezi cum trebuie, sau te sabotează dubiile, dacă ți-e frică, s-ar putea să fie mai puțin eficient decât dacă te-ai duce efectiv și ai face acel lucru.

Cum poți transforma un simplu gând într-o comandă pentru subconștient

Așadar sunt anumite situații în care nu ai cum să acționezi doar fizic, de exemplu, nu poți să te duci în interiorul ficatului și să începi să îl repari din interior. Dar poți să rostești în fiecare seară, de minim 40 de ori, “Ficatul meu e din ce în ce mai sănătos.”. Aceasta este o tehnică dată atât de un maestru al meu care era și medic psihiatru, cât și de unul din cei mai mari inițiați ai secolului trecut, Franz Bardon, în cartea pe care eu am re-tradus-o, Inițiere în Hermetism. O astfel de afirmație, rostită de minim 40 de ori în același fel, devine ca o comandă pentru subconștient – mai mult decât un simplu gând conștient.

Cum poți obține ceva prin vizualizare

Să mai luăm un exemplu. Când tu te gândești să faci un lucru, se întâmplă 2 lucruri:
1. La nivelul energetic, cânpul tău energetic se schimbă în funcție de modul în care te gândești. De exemplu, dacă pleci într-o acțiune prin care vrei să faci bani cu frica de a rămâne sărac, vei avea o anumită stare energetică, și aceasta va influența într-o anumită măsură rezultatul.
2. Tu vei acționa într-un anumit fel.

De asemenea, dacă tu vizualizezi ceva, asta este tot o acțiune mentală. Ea este o cauză, care va produce un efect în câmpul tău energetic și va duce la anumite acțiuni. Dar cum crezi că poți să creezi o cauză la nivelul CAUZAL, nu doar mental? Ei bine, trebuie să vizualizezi ACELAȘI LUCRU de mai multe ori la rând. NU în fiecare zi altceva.

Tocmai ți-am dat o super-tehnică.

Ai nevoie să lucrezi la nivel cauzal atunci când nu poți să obții un anumit lucru din cauza rezultatelor acumulate ale acțiunilor tale anterioare, a căror greutate este mult mai mare decât a acțiunilor pe care poți să le întreprinzi într-o singur viață. Și atunci, ai nevoie să “umbli” la nivelul cauzal. Printr-o tehnică potrivită, poti face asa fel încât să CREEZI o CAUZĂ în planul cauzal, sau să ȘTERGI CAUZELE unui lucru negativ.

Și acesta e rolul tehnicilor avansate.

Dincolo de vizualizare, există tehnici prin care poți obține ceea ce vrei mai rapid, și poți reuși chiar dacă nu știi exact ce anume să vizualizezi.

Metoda mea preferată sunt mantrele, despre care vei putea citi mai multe la suportul de curs și cu care sper să lucrăm împreună ca să-ți arăt cum să le faci cu ușurință.

Mult succes!

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria:
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x