This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
BaZi iti arata de ce nu reusesti sa te organizezi
Dezorganizarea are anumite CAUZE, iar daca nu stii cauza, e greu sa te organizezi mai bine doar chinuindu-te sa faci acest lucru. De cate ori nu ai spus pana acum “de maine o sa fiu mai organizat(a) la capitolul X” sau “de maine nu o sa mai pierd timpul cu cutare lucru”? In acest articol voi explica ce ne arata o analiza profesionala BaZi despre CAUZELE care duc la o capacitate de organizare mai buna si care sunt cauzele imprasiteirii.
Analiza BaZi ne arata care tendinte sunt predominante in viata unei persoane. Unii vor permanent sa invete, cum sunt si eu: am invatat 6 limbi straine dintre care 3 fluent, cant la flaut, am invatat programare web si cum sa memorez numere foarte rapid. Altii doresc in mod natural sa munceasca foarte mult si sa casatige bani. Altii, cum au un pic de bani, ii investesc in ei insisi (cursuri, etc.). Pentru fiecare persoana, exista anumite tendinte care se manifesta foarte puternic, altele – mai slab. Ei bine, daca tendinta de a incepe lucruri noi este deosebit de puternica, dar tendinta care ar trebui sa controleze acest lucru este foarte slaba, persoana nu se poate abtine de la a incepe multe lucruri noi, care nu ii permit sa mai termine lucrurile principale pe care si le-a stabilit. Analiza este mult mai detaliata ai are in vedere printre altele:
Hai sa le luam pe rand. Dar inainte de asta, te intrebi poate cu ce te ajuta sa vezi in harta BaZi aceste lucruri, pe care le stii oricum.
Deseori, poti rezolva mult mai usor o problema cand stii cauza ei reala.
Daca cineva ar uita aragazul deschis si s-ar umple camera de gaz, ce este mai usor – sa opresti gazul, sau sa incerci sa aerisesti camera lasand gazul deschis?
Cand vezi ca o problema cu care te lupti apare in harta natala, iti dai seama ca sunt tendinte fundamentale care iti ghideaza viata si ca, daca vrei sa le controlezi, trebuie sa te echilibrezi energetic (prin actiune, prin meditatie, prin acupunctura sau Feng Shui) sau pur si simplu sa gasesti un alt mod in care sa obtii ceea ce vrei care sa iti fie mult mai natural. La fiecare capitol voi explica si solutiile pe care consider ca le putem aplica pentru a rezolva problema.
Tendinta de a face foarte multe lucruri diferite si a nu le termina
In harta ta e posibil sa apara faptul ca tinzi sa incepi foarte multe lucruri de-odata. Aceasta tendinta te poate pune deseori in situatia in care nu mai ai timp sa termini lucrurile cu adevarat importante, proiecte profesionale sau sa te pregatesti pentru un examen. Ideea este ca acest tendinte sunt naturale (pentru tine) si ele pot reprezenta un avantaj in anumite situatii. De exemplu, tendinta de a incepe prea multe lucruri te poate ajuta sa dobandesti multe deprinderi noi, pe care, daca esti intelept, le poti folosi intr-un fel care sa aiba legatura cu profesia ta principala si astfel, sa devii mai bun in domeniul tau. Sau poți conduce un proiect care prin natura lui necesită să începi foarte multe acțiuni diferite, proiect pe care nu oricine ar fi în stare să-l gestioneze din această cauză. Nu oricine poate face atat de multe lucruri, unii oameni se pregatesc foarte mult înainte să facă ceva și le e foarte greu să ia o decizie și să treacă la acțiune. DAR, trebuie sa ai grija sa nu incepi atat de multe lucruri incat sa nu reusesti sa le termini si sa te enervezi si mai tare, si sa nu ratezi, din cauza asta, ceva foarte important. Cum? Aici intervine finetea. De aceea, uneori e mai usor sa te echilibrezi energetic astfel incat si viata sa fie mai echilibrata, decat sa incerci sa iti dai seama ce se intampla si sa te duci la tot felul de sesiuni de coaching, time management, etc.
Sau, o solutie care tine de comportament ar fi sa gasesti un mod in care toate lucrurile pe care le faci ca hobby sa se lege intre ele si sa te ajute in profesia ta. Eu, de exemplu, imi provoc mintea in mai multe feluri diferite: invatand limbi straine, invatand programare si invatand sa cant la flaut, dar toate acestea ma ajuta sa invat mai rapid decat altii in general, si ca urmare, ma fac un profesor mai bun. Pot sa ii invat si pe altii cum sa accelereze procesul de invatare prin trucurile pe care le invat. De asemenea, daca nu ai copii mici, ai putea incerca sa te organizezi asa fel incat sa te culci la 10, si atunci vei putea dormi cu 2 ore mai putin, sa fii mai odihnit(a) si sa faci dimineata o parte din lucrurile pe care altfel nu aveai timp sa le faci
Agitatia si tendinta de a ne epuiza facand multe lucruri
Agitatia si tendinta de a ne grabi, de a gandi excesiv, tine de elementul foc. Cand cineva are foarte mult foc in harta sa natala, tinde sa faca foarte multe lucruri, dar la un moment dat se epuizeaza. In perioadele in care si ANUL exercita o influenta suplimentara, intensificand focul, acea persoana poate sa aiba atat de multa energie incat sa se blocheze, si sa se simta obosita, sa nu mai poata sa faca nimic. Prea mult Yang (principiul activ) se transforma in Yin (principiul pasiv). Mai pe romaneste, uneori vrei sa faci atat de multe lucruri incat nu mai faci nimic.
Din nou tin sa subliniez – fiecare stie foarte bine aceste lucruri si fara o analiza BaZi, dar problema este ca mereu incercam sa ne schimbam in moduri care nu au cum sa functioneze. Cand intelegi problemele pe care le ai prin BaZi, intelegi ca
nu prea ai cum sa fii diferit daca faci tot ceea ce ai facut pana acum, trebuie sa schimbi strategia.
Oricat te-ai incorda, nu o sa reusesti sa te abtii sa faci multe lucruri, si daca te incordezi prea tare, vei acumula tensiuni care te pot predispune la obiceiuri autodistructive. Prin BaZi, poti afla de exemplu ca, daca tu ai nevoie de apa pentru a te echilibra, inseamna ca iti sunt favorabile calatoriile. Poate tu oricum vroiai sa vizitezi niste locuri si atunci te duci si tu de 2 ori pe luna pana intr-un alt oras – poate la Sighisoara sau la Sarmisegetuza, si in felul asta te mai potolesti (in retul timpului, cand esti in orasul tau).
Cand intelegi ca o problema tine de un anumit element, se pot face mult mai multe conexiuni, pentru ca fiecare element poate fi asociat in acelasi timp cu o parte a corpului, o persoana, un gen de situatii, un gen de locuri, un tip de job, un anumit rol in cadrul companiei, etc. Chiar si o persoana care se intelege pe sine deosebit de bine, cu greu poate ajunge la concluziile care intr-o harta BaZi se vad din primele cateva secunde, si astfel apare claritatea.
Capacitatea de a impune limite si usurinta in autocontrol
Nu toata lumea reuseste la fel de usor sa impuna limite celorlalti. Unii oameni, daca incearca sa colaboreze cu cineva si acea persoana isi bate joc, pot sa ii spuna ca nu si-a facut treaba si sa lamureasca lucrurile, sau sa inceteze brusc colaborarea cu acea persoana. Pentru altii, pare aproape imposibil sa ii spuna unui prieten “Bai, nu ti-ai facut treaba!”. Din cauza aceasta, pentru unele persoane este mai avantajos (sau mai usor) sa aiba un business pe cont propriu, decat sa faca un business in parteneriat, impreuna cu prietenii, pentru ca nu vor reusi sa impuna limite.
Elementul care tine de a impune limite deseori tine si de capaitatea de autocontrol. Atunci cand ai aceasta influenta in harta, iti este mult mai usor sa te controlezi si sa te organizezi. Chiar daca nu o ai, atunci cand treci prin perioade de 10 ani in care aceasta influenta se manifesta, sau prin anumit ani sau luni, brusc incepi sa fii mult mai organizat.
Daca vrei sa fii mereu mai organizat, o solutie ar fi ca in acele perioade sa iti dezvolti niste strategii atat de bune, incat si in perioadele urmatoare sa le poti folosi cu usurinta, chiar daca esti mai dezorganizat din fire.
In concluzie, BaZi te poate ajuta sa vezi in cu totul alta lumina problema lipsei de organizare si, dupa parerea mea, din claritate vin si solutiile. In plus, intotdeauna avem la dispozitie si aliati cum ar fi nutritia, acupunctura, presopunctura, care ne ajuta sa ne echilibram meridianele. Astfel devenim mai putin susceptibili la influentele exterioare. Daca vrei sa lucrezi si cu energia, atunci posibilitatile de echilibrare sunt chiar mai multe.
Dacă BaZi ți-a stârnit interesul:
> Intra si pe grupul de Facebook
> Poti vedea primele lectii din cursul meu online daca te abonezi la newsletter-ul dedicat
> Sustinandu-ma pe Patreon poti descarca mai multe lectii din curs precum si cateva lectii de Feng Shui, plus alte resurse pentru cultivarea energiei si echilibrului