Cum luăm decizii folosind armonia organelor interne - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum luăm decizii folosind armonia organelor interne

Cei care urmează calea naturală (Tao) urmăresc să ia decizii inspirate în mod spontan, fără deliberări interminabile. O decizie potrivită apare în mod spontan fie din înţelepciunea acumulată, fie intuitiv, într-o stare de linişte. Acest principiu necesită foarte multă răbdare şi meditaţie pentru a fi înţeles corect! Mai departe am să explic acest principiu pornind de la înţelepciunea medicinei chineze şi de la cunoaşterea lor despre organele interne şi emoţii.

Înţelepciunea are legătură cu rinichii conform medicinei chineze. Starea de linişte în care ne putem auzi intuiţia ţine tot de rinichi. A lua o decizie spontană, dar şi inspirată, e o caracteristică a ficatului. A gândi şi a analiza ţine de minte, care atunci când este agitată supra-stimulează inima*, iar analiza bine-rău ţine de plămâni.

Potrivit curgerii naturale a energiei prin cele 5 organe interne, putem lua o decizie fiind în armonie doar dacă ea apare spontan. Dacă ne gândim prea mult şi ne încordăm pentru a lua o decizie, chiar dacă alegem corect, vom crea frustrare, dezechilibru şi probleme în aplicarea decizez. De aceea e important să deciden dintr-o stare de linişte (rinichi, apa). Apoi acţionăm spontan (ficat, lemn) şi apoi o ducem la îndeplinire (inimă, foc). După aceea începem să ne interiorizăm şi să vedem ce naiba am făcut (splină, pământ), după care analizăm dacă a fost bine sau rău (plămâni, metal). La final, medităm asupra a ceea ce am făcut şi experienţa acumulată se transformă în înţelepciune reală (rinichi, apă). Data viitoare, acţiunea care va apărea spontan la nivelul ficatului va fi una mai înţeleaptă, dar tot spontan vom acţiona, fără să stăm să ne gândim 2 ore.

Înţelepciunea reală este cea care ne face să acţionăm de fiecare dată înţelept. Dacă ştii ce ar trebui să faci, dar ai multe momente în care nu ţii cont de ceea ce ştii, atunci înseamnă că nu ştii cu adevărat. Dacă ştii că nu e bine să bei trei cafele pe zi şi nici nu vrei să o faci, dar ai zile în care nu te poţi abţine, atunci înseamnă că nu ai înţeles cu adevărat. Nu e vorba de faptul că nu te poţi abţine, ci e vorba că de fapt, încă nu ai înţeles. Tu crezi că ai înţeles, dar de fapt ai înţeles doar mental. La nivelul rinichilor, trebuie să înţelegi mai profund de atât, dacă vrei să poţi pune în aplicare respectiva idee sau respectivul principiu.

* Ca o mică paranteză, în Qigong se spune că “spiritul originar (suveranul) care sălăşluia în inimă este detronat de către minte în copilărie, şi acum spiritul originar se găseşte ziua în ochi (lumina ochilor) iar noaptea se retrage în ficat”. Deci tot inima este suveranul, ca şi în şamanism, dar ca inima să fie cu adevărat un suveran trebuie să liniştim mintea şi să fim într-o stare de armonie interioară. Altfel, inima (şi excesul de energie de la nivelul inimii) va corespunde unei minţi agitate, iar rinichii vor corespunde unei stări de linişte în care apare înţelepciunea.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Decizii, Energie
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x