23 dec. Jia Wu | Destruction - către analiză
Ateliere Frame Drum și Laya Yoga

Agitație în București

Un ambient sonor creat de Dan Mihăescu, profesor de Qigong, meditație și Laya Yoga
Dedesubt ai o serie de resurse deosebite care te ajuta sa te ții de ce ți-ai propus

Atenție dacă ești pe mobil! Fișierele sunt mari (aprox. 100mb). Aceste ambiente sonore nu sunt neaparat potrivite de ascultat pe strada. Insa la finalul paginii gasesti o serie de podcast-uri audio care te ajuta sa cultivi disciplina de a face ceea ce este important pentru tine.

Despre acest ambient sonor

Vezi agitația din oraș cu alți ochi (sau urechi). Asculta sunetele și ușurează presiunea pusă pe ochii tăi.

Exploreaza colectia de ambiente

Aboneaza-te la newsletter ca sa afli cand apare ceva nou. Vei primi de asemenea tehnica de relaxare si meditatie si vei vedea care sunt singurele 2 lucruri de care ai nevoie ca sa iti opresti mintea, chiar daca pana acum nu ai reusit, plus alte 4 exercitii foarte eficiente.

Despre autor

Sunt Dan Mihaescu si predau de peste 11 ani Qigong si meditatia. In ultimii ani, principala mea practica spiritala este Laya Yoga, adica Yoga sunetului si a vibratiei sonore. Laya inseamna ritm. De aceea nu ar trebui sa te surprinda faptul ca ma preocupa si ritmul in muzica, toba samanica (frame drum) si muzica in general. Iau de peste 2 ani lectii de flaut, cant de asemenea la Recorder (Blockflote) si Tin Whistle si invat tot ce pot despre inginerie audio, orchestratie si compozitie. Am și un canal de Youtube unde pun cover-uri de piese de film și compoziții proprii.

Ateliere de Frame Drum si Laya Yoga

Daca ai vrea sa inveti sa canti la toba samanica sau frame drum, te invit sa citesti despre aceste ateliere pe care vreau sa le organizez.

Unelte care te ajută să ai o zi mai ușoară

Resurse si inspiratie pentru drum

Dacă ambientul sonor de ajută atunci când meditezi, resursele de aici te ajută în restul zilei, ca lucrurile să meargă mai bine și în exterior. Indiferent dacă meditația ta a fost eficientă sau nu.

Analiza influențelor zilei

Aici va aparea uneori analiza zilei din perspectiva astrologiei chineze si artei selecatarii datelor (ZeRi). Ține cont că aceste informații nu sunt personalizate, ele având un grad de precizie mai redus.

Inspiratie pentru drum (neactualizat in aceasta perioada)

Aici vor apărea resurse valoroase care să te ajute să cultivi disciplina de a face ce e important pentru tine. În loc să te gândești la grijile tale, pe drum poți asculta aceste discuții care să te inspire.

Recomand podcast-urile lui Jocko Willink, un fost comandant de Navy SEALS care a luptat în numeroase bătălii precum cea din Ramadi și care acum aplică în business lecțiile de leadership învățate, ține cursuri in companii si preda Jiu Jitsu. Jocko intotdeauna isi lasa invitatii sa vorbeasca pe larg si nu ii intrerupe, ceea ce face posibile niste interviuri extraordinare de 2-3 ore cu oameni care au foarte mult de spus. Iar in emisiunile in care raspunde el la intrebari sau analizeaza cate o carte, el are un mesaj foarte puternic despre cum sa iti asumi responsabilitatea astfel încât să rezolvi problemele în loc să dai vina pe altul, chair dacă era vina lui (conceptul se numește "Extreme Ownership"). Și mai vorbește mult despre leadership si cum sa gestionezi relatiile cu ceilalti pentru a colabora cat mai armonios. Cred cu tarie ca lucrurile ar merge mult mai bine in tara noastra daca mai multi oameni ar asculta podcast-ul lui. Daca seful tau ar asculta, viata ta la serviciu ar fi mult mai buna decat cea de acum. Dar si daca tu il asculti, poti sa il faci pe seful tau sa se schimbe in atitudinea fata de tine fara sa-si dea seama.

Cum să te asiguri că faci progrese

Meditatia presupune detasare si sa fii prezent in ceea ce faci. DAR, ca sa te asezi sa meditezi, este nevoie sa ai ceva care te motiveaza. Poate iti doresti sa obtii o sanatate excelenta, sa ii depasesti fricile sau chiar sa ai bunastarea necesara ca sa poti sa iti urmezi visele, cum ar fi sa invei sa canti la flaut, sa urmezi un hobby ca fotografia sau sa inveti Geng Shui, de exemplu.

Ce poti sa faci ca sa te asiguri ca faci progrese?

Iti recomand cu tarie sa tii un jurnal, dar iata care e trucul:

Trebuie sa urmaresti UN SUBIECT pentru o anumita perioada de timp. Pot sa mai fi si altele pe langa, dar in fiecare zi, ACELASI SUBIECT sa fie principalul lucru pe care il urmaresti. Si in timp o sa incepi sa iti dai seama de ce nu faci progrese si cum poti sa rezolvi problema, chiar daca pana acum ai mai incercat si nu ai reusit.