Aici ai totul despre cum creezi harta BaZi. Continuarea este pe pagina neiqigong.ro/baze
Bine-ai venit! Ca sa inveti usor te invit sa parcurgi lectiile si sa incerci mereu sa aplici de la inceput ceea ce inveti pe harta ta! Poti aplica in paralel si pe harta unei alte persoane pe care o cunosti bine.
Atenție – Lecțiile video sunt semnalizate prin simbolul de “Play” (triunghiul încercuit).
Dacă ai citit e-Book-ul meu, poți sări introducerea!
Introducere – ce este BaZi si cum te ajuta (10:38)
Aici poti sa descarci arhiva cu materialele relevante pentru acest curs introductiv, organizate pe foldere intr-un mod eficient clar. Cand o dezarhivezi, o sa apara un folder numit “1. BaZi” in interiorul caruia sunt mai multe foldere.
Cum generezi hărțile BaZi
Softurile recomandate:
Eu iti recomand sa il folosesti acum doar pe acesta: bazi-calculator.com
Este util pentru ca toate caracterele sunt colorate ca să știi de care element țin (Foc = roșu etc.).
În acest generator, harta natală este cea din stânga. În dreapta la “Date to compare” ai posibilitatea să introduci datele unei zile și ore când tu îți planifici o activitate. Dacă nu introduci nimic, oricum se va genera încă o hartă în dreapta: harta orei în care tu generezi harta.
Nu îți recomand să debifezi “Date to compare” ci să IGNORI ce este în dreapta. Dacă debifezi, o să apară acolo alte informații care pot să te încurce: generatorul o să facă diverse calcule și o să îți spună puterea elementelor. Tu nu trebuie să te uiți la ce îți dă el pentru că nu este mereu corect. Ce poți face la “Date to compare” este să bifezi “Unknown hour” și “unknown day”, ca să vezi doar energia lunii și a anului. În plus, dacă debifezi “Date to compare” nu îți mai arată nici ciclul de 10 ani în care este persoana, care e foarte important.
Cum folosim ora reală solară
Ora reală este cea care reflectă poziția soarelui pe cer.
Când este în vigoare ora de vară, noi dăm ceasul înainte pentru că așa au decis autoritățile, din motive economice. De aceea, trebuie să scădem o oră, după care e bine să ținem cont și de orașul nașterii persoanei ca să fim și mai preciși.
Atenție, dacă nu vrei să înveți acum partea asta cu ora de vară, poți să îmi scrii și să-mi spui data nașterii, ora și locul și îți spun eu ce să introduci în bazi-calculator.
Datele de contact sunt aici. Și poți merge la lecțiile următoare – neiqigong.ro/baze
Dacă urmărești clipul de mai jos, aplică pas cu pas ce înveți din prima, altfel o să pară mai greu. Când faci multe hărți, te obișnuiești, dar dacă o faci doar pentru harta ta, nu are rost să te uiți la toată lecția fără să aplici, pentru că la final o să ai senzația că nu ai reținut nimic. Aplicând direct, la final o să ai harta ta BaZi.
Cum folosim ora reală solară (5:18)
Pasul 1: Uita-te in textul de mai jos (după exemplele puse de mine), ca să vezi dacă era in vigoare ora de vară in ziua in care s-a nascut persoana (daca este nascută in Romania).
Pasul 2: Pune “GMT +2” si scade MENTAL o oră dacă este cazul. Alternativ, poți să bifezi Daylight Saving Time (dacă ora de vară era în vigoare) și să lași ora neschimbată.
Pasul 3: Cauta orasul nasterii persoanei pe Google si da click pe articolul de pe Wikipedia, apoi gaseste longitudinea. Longitudinea o sa aiba dupa ea litera E sau V (Est sau Vest). Introdu longitudinea in generator si da “Calculate”.
CLARIFICĂRI: Câteva cazuri concrete
1. Persoană născută în ianuarie: putem fi siguri că ora de vară NU era în vigoare, pentru că este iarnă. Ora de vară începe de obicei în martie și se termină în septembrie, dar datele de început și sfârșit s-au schimbat de-a lungul timpului.
2. Persoană născută în anul 1970: indiferent de luna nașterii, putem fi siguri că NU era în vigoare ora de vară pentru că ea a fost suspendată din 1943 până în 1979 (ai mai jos informațiile acestea de pe Wikipedia).
3. Persoană născută pe 13 martie 1987: în anul 1987 era în vigoare ora de vară. Au fost perioade în care trecerea la ora de vară se făcea în martie. Nu trebuie să ții minte pe dinafară exact când – te uiți mai jos și vezi exact. În 1987 trecerea se făcea în ultima duminică din martie, deci e imposibil ca data de 13 să fi fost ultima duminică, pentru că e înaintea jumătății lunii. Deci NU era în vigoare ora de vară.
Ora de vară în România (perioada recentă)
Potrivit Wikipedia, ora de vară a fost suspendată în 1943 și reintrodusă în 1979 astfel:
> 1979 – 1983: prima duminică din aprilie – ultima duminică din septembrie (excepție – 1979, când începea pe 27 mai);
> 1984 – 1996: ultima duminică din martie – ultima duminică din septembrie
Prezenta regulă este în vigoare din 1997: ultima duminică din martie – ultima duminică din octombrie.
Atentie! Daca ora nasterii persoanei, DUPA ce ai corectat pentru ora solara, este intre 23 si 24, trebuie verificat ceva, dar discutăm dar dacă e cazul.
Continuăm cu partea despre elementele și structura hărții
Continuarea este pe pagina neiqigong.ro/baze