Indicii de calitate a aerului - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Indicii de calitate a aerului

Te-ai intrebat vreodata cum se masoara calitatea aerului? Vreau sa scriu o serie de articole despre purificarea aerului si, apropo de asta, am creat un grup gratuit de Telegram unde o sa pun foarte multe informatii despre vitalitate si tehnologii care ne pot ajuta, pentru un timp limitat, dupa care o sa sterg grupul sau o sa il transform in altceva, astfel incat membrii sa nu fie tentati sa AMANE explorarea informatiilor cum au oamenii obiceiul. Te poti alatura si tu aici.

Toate informatiile pe care vi le dau provin in mare parte de la un autor foarte destept care a creat canalul de Youtube si Substack-ul numit “Ionizer Ions” (Nidal), informatii care se verifica din cate am observat si pe alte site-uri si surse oficiale (el insusi citand multe astfel de surse, dar aducand mai ales o interpretare mai corecta si care le scapa majoritatii).

Eu studiez de asemenea cum se construiesc aparate de masurare a calitatii aerului.

Asadar, aerul poate fi “poluat” in mai multe moduri diferite. In aerul din casa ta pot exista:

Particulele in suspensie sunt clasificate de obicei in functie de dimensiuni – PM10, PM 2.5, PM1 și PM0. Acestea au un diametru mai mic de 10, 2,5, 1 si respectiv 0,1 µm (micrometri, numiti neoficial “microni”).

Un fir de par se spune ca are grosimea intre 17 μm to 181 μm.

Asadar, particulele PM10 includ si praful vizibil de pe santiere, polen, etc. Particulele PM2.5 provin printre altele de la emisiile cauzate de diferite arderi. Particulele PM1 provin din cate stiu eu de la gazele de esapament. Partea aceasta cu provenienta lor nu am studiat-o asa aprofundat.

In functie de diametrul lor, ele pot patrunde in diferite zone ale corpului (in medie):

Particulele PM2.5 care sunt deseori masurate (purificatorul meu de exemplu are senzor pentru ele) se masoara in µg (micrograme) pe metru cub (µg/m3). Adica se masoara efectiv masa acestor particule care se gaseste intr-un metru cub de aer.

Standardele variaza, dar din ce am gasit eu:

0-4 – Excelent
4-12 – asa si asa
>12 – foarte rau

Purificatorul meu (care nu e cel mai rasarit) detecteaza in general peste 11 µg / m3 atunci cand ii dau drumul (dupa ce am aerisit) si, dupa functionarea lui un anumit timp (20-30 de minute sau mai mult), se ajunge la 5-7 sau uneori mai mult.

Compusii volatili organici, cand se masoara, sunt notati tVOCs (total Volatile Organic Compounds) si se grupeaza de obicei, masurandu-se numarul lor total. Standardele ar fi:

0-220 – Excelent
221-659 – asa si asa
660+ – periculos

Ozonul, dioxidul de carbon (CO2), monoxidul de carbon (CO) se masoara in “parts per bilion” sau ppb si ideal ar fi sa fie:

Ozonul – sub 40
CO2 – sub 800
CO – sub 5

Pentru mai multe informatii si un tabel colorat, va recomand pagina de pe site-ul Ionizer Ions.

In Romania, puteti sa vedeti calitatea aerului de afara pe site-ul celor de la uRad Monitor.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Fizic
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

0
Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
()
x