Cum lucrăm cu frica (5) - nutriţie şi uleiuri esenţiale - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (5) – nutriţie şi uleiuri esenţiale

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre nutriţie, Soare şi uleiurile esenţiale. Uleiurile esenţiale sunt unul din cele mai rapide moduri de a ieşi din stări negative şi a ne întoarce atenţia către ce-i bun.

Nutriţie şi importanţa Soarelui

Magneziul este unul din mineralele esenţiale care combate stresul şi care lipseşte deseori din alimentaţia omului grăbit. Fiecare poate să cerceteze dacă este indicat sau nu să ia doar magneziu ca supliment, dar când vorbesc despre carenţa de magneziu mă bazez atât pe recomandările unor terapeuţi cu care am lucrat, cât şi pe un medic cu multă experienţă care mi-a recomandat la un moment dat să iau magneziu ca supliment, fără să cunoască starea mea de sănătate sau să vadă analizele de sânge). De aceea, pot să vă spun măcar atât: printre sursele cele mai bogate în magneziu care se găsesc uşor pe la noi sunt: susanul, migdalele, caju, frunzele verde-închis, linte, qiunoa, avocado, banane, smochine, stafide şi desigur, cacao crudă (sau procesată), care însă nu este recomandat să fie consumată regulat nici măcar de nutriţioniştii specializaţi în mâncare crudă, însă poate fi un puernic adjuvant şi energizant în zilele în care ne simţim mai slăbiţi şi vrem totuşi să facem antrenament, de exemplu. Un supliment care are însă mult magneziu este pudra de coral Coral Mine pe care eu şi mulţi oameni care fac sport, Qigong sau Yoga în folosim. Aceste pliculeţe de praf de coral se spune că îmbogăţesc apa cu 88 de minerale, dar în special calciu şi magneziu într-un raport optim pentru organism.

Sursele naturale sau suplimentele cu Omega 3 de asemenea ajută în combaterea stresului.

Un alt supliment (care se găseşte şi în stare naturală în unele izvoare din munţii noştri) care ne ajută să ne ridicăm vibraţia şi să ne simţim mai veseli, având mintea mai clară, este ORMUS sau aurul monoatomic. Mai multe găsiţi pe site-ul meu la pagina despre vitalitate.

Totuşi, să nu uităm şi de un ajutor preţios care este complet gratuit – Soarele. Privitul în soare imediat după răsărit (când este încă roşu) sau imediat înaitne de apus (câteva minute înainte să dispară după linia orizontului) este unul din cele mai puternice exerciţii din lume şi poate valora cât o oră de practică a oricăror exerciţii energetice. Soarele ne ajută la fixarea calciului, de asemenea esenţial pentru o bună dispoziţie) şi ne ajută să ne ajustăm cu schimbările de vibraţie care au loc.

Uleiurile esenţiale şi ridicarea vibraţiei

Întrucât emoţiile negative (inclusiv frica) au o vibraţie joasă, iar emoţiile precum recunoştinţa şi iubirea au o vibraţie mult mai înaltă, ridicarea constantă a vibraţiei ne poate ajuta mult în acest sens. Muzica terapeutică sau cea clasică poate să ne ajute în eliminarea fricii prin inducerea unei stări de pace şi echilibru în interior (s-au făcut nenumărate studii pe această temă). Dar ea ne ajută şi datorită faptului că ne ridică vibraţia.

Există două câmpuri principale de conştiinţă – câmpul suferinţei şi câmpul fericirii. Câmpul suferinţei conţine frică, îngrijorare, ură, neputinţă, violenţă… Câmpul fericirii conţine speranţă, iubire, încredere, bunătate… Este câmpul susţinut de toţi practicanţii sinceri ai oricărei discipline autentice, de toţi oamenii care în mod natural manifestă bunătate şi compasiune, de toţi iluminaţii care trăiesc şi mulţi care au trăit înainte. În momentul în care ne ridicăm vibraţia, suntem susţinuţi de acest câmp. De aceea e bine să ne deschidem cât mai des şi către stări frumoase, să nu ne apărăm suferinţa chiar dacă ea este reală, să mai acceptăm şi altceva. Să observăm lucrurile bune care totuşi există în viaţa noastră. Poate cineva este sărac, dar măcar este sănătos. Poate este bolnav, dar totuşi nu îl doare nimic. Poate îl doare ceva, dar totuşi poate să se mişte şi să-i ajute pe ceilalţi. Poate putem aprecia faptul că există bunătate în jur şi că există locuri unde putem învăţa despre fericire.

Uleiurile esenţiale sunt o modalitate excelentă de ridicare a vibraţiei. Aproape orice ulei esenţial are o vibraţie mai mare decât orice mâncare simplă (părere personală), iar cele care sunt produse corect şi au un grad înalt de puritate, pot avea o vibraţie de 5-6 ori mai mare decât vibraţia la care nicio boală nu poate pătrunde în corp, de exemplu. Lavanda este unul din uleiurile cu cea mai mare vibraţie (potrivit fondatorului uneia din companiile cele mai de calitate), dar sunt şi altele mai înalte, cum ar fi Trandafirul de Maroc.

Remediile florale Bach

Remediile florale sunt remedii homeopate create să ajute în special în echilibrarea emoţiilor. Ele sunt diferite de remediile date de un homeopat, care pot trata o gamă variată de afecţiuni inclusiv fizice şi care pot conţine componente inclusiv de oricine animală. Remediile florale Bach sunt oferite de către consultanţi specializaţi în recomandarea acestui tip de remedii, produse de către o singură firmă în Marea Britanie şi care sunt preparate numai din flori. Există un remediu universal pentru stări de urgenţă, numit Rescue Remedy, care se poate lua chiar şi fără o consultaţie prealabilă, şi o serie de remedii foarte specifice care acţionează mai profund asupra cauzelor emoţiilor distructie. Cu cât se alege mai bine remediul potrivit, cu atât efectul este mai puternic şi mai rapid.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail