Cum lucrăm cu frica (3) – Mişcarea

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (3) – Mişcarea

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre mişcare şi de ce unii autori consideră antrenamentul fizic ca fiind 80% din efort în depăşirea anxietăţii.

Sportul şi antrenamentul fizic

În depăşirea anxietăţii, antrenamentul fizic este de mare ajutor pentru că ne reconectează cu corpul nostru şi duce la producţia mai mare de endorfine. De asemenea, exerciţiile care dau stabilitate trunchiului dau şi o stabilitate emoţională, de aceea recomand antrenamentele de tip “core workout” cum ar fi acesta. Antrenamentul fizic ajută la echilibrarea chakrei 1 (chakra rădăcină) care ţine de vitalitatea fizică, supravieţuire şi ne ajută să simţim că ne putem descurca. De aceea, sportul ne ajută să ne simţim mai siguri pe noi şi să putem să ne descurcăm financiar (finanţele ţinând şi de chakra a 2-a, dar supravieţuirea ţine de chakra 1).

De asemenea, dacă vă place să alergaţi sau vă doriţi să vă placă, am o recomandare. Învăţaţi un pic despre tehnica de alergare corectă: există mai multe metode însă toate au câteva principii comune. Mie personal, acest lucru mi-a dat o poftă teribilă de alergat şi a început să îmi placă foarte mult. De asemenea, alergând corect, am început să am o mult mai bună rezistenţă fără să fie nevoie să mă antrenez.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail