Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (6) – Împământarea

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre împământare şi conectarea cu Pământul (Gaia sau Geea).

Întărirea chakrei 1 prin sport şi antrenament fizic

Conexiunea cu Pământul presupune şi o bună funcţionare a chakrei 1. Ea poate fi echilibrată şi prin metode energetice, dar dacă nu implicăm şi aspectul fizic (mişcarea), efectul va fi doar temporar, potrivit maestrului de la care am învăţat cel mai mult despre chakre şi vindecare.

De aceea, în depăşirea sentimentului de nesiguranţă, antrenamentul fizic este de mare ajutor. În plus, întărirea chakrei 1 ne ajută să câştigăm mai mulţi bani pentru a ne simţi în siguranţă din punct de vedere al supravieţuirii fizice şi ne reconectează cu corpul nostru, ducând la o producţie mai mare de endorfine. De asemenea, exerciţiile care dau stabilitate trunchiului dau şi o stabilitate emoţională, de aceea recomand antrenamentele de tip “core workout” cum ar fi acesta. Antrenamentul fizic ajută la echilibrarea chakrei 1 (chakra rădăcină) care ţine de vitalitatea fizică, supravieţuire şi ne ajută să simţim că ne putem descurca. De aceea, sportul ne ajută să ne simţim mai siguri pe noi şi să putem să ne descurcăm financiar (finanţele ţinând şi de chakra a 2-a, dar supravieţuirea ţine de chakra 1).

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

Află noutățile

Poți primi articolele noi prin e-mail - afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Subiecte

Recomandări:

Primește noutățile prin e-mail