Cum lucrăm cu frica (7) - Qigong şi alte practici enegetice - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (7) – Qigong şi alte practici enegetice

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre soluţiile oferite de Medicina Chineză şi practici precum Qigong, sungazing şi altele.

Întărirea rinichilor şi a suprarenalelor

În medicina tradiţională chineză, se consideră că rinichii sunt organul care, când are prea puţină energie, cauzează frica şi anxietatea. Întrucât acesta este domeniul meu de activitate, am să scriu un articol special despre întărirea rinichilor. Atât pentru cei care practică discipline energetice şi sunt începători, cât şi pentru cei care nu practică nimic, somnul rămâne aliatul cel mai puternic în întărirea rinichilor. Şi este important să ne culcăm devreme dacă vrem să ne refacem rinichii. Între orele 11 şi 1 se produce o încărcare generală a organismului cu energie. La această oră, energia pur şi simplu “apare” în interiorul corpului în două situaţii: când omul doarme sau când omul meditează. Iar energia unde credeţi că apare prima dată? La nivelul rinichilor, ei fiind depozitul de energie şi esenţă. Există oameni care şi-au vindecat anxietatea culcându-se regulat la aceeaşi oră şi pregătindu-se pentru culcare cu o oră înainte, astfel încât să poată adormi uşor.

Deseori când suntem agitaţi, dacă facem diferite activităţi înainte de culcare, avem senzaţia că nu suntem încă obosiţi şi tindem să stăm treji mai mult. Putem să ne uităm la seriale sau să navigăm pe internet, ceea ce stimulează creierul şi ne menţine în alertă, astfel încât nu ne dăm seama că deja corpul este foarte obosit şi are nevoie de odihnă. Dacă însă încercăm să medităm în intervalul în care în mod normal ne-am uita la un film, am observa probabil că nu rezistăm mai mult de 10 minute şi adormim, după care ne trezim pentru că ne pierdem echilibrul. Asta se întâmplă pentru că, relaxându-ne, ne dăm seama cât de obosiţi suntem de fapt.

Curăţarea semnalelor negative care produc nelinişte

Un alt aspect important al lucrului cu energia (indiferent de sistem) este curţarea. Atunci când vine vorba de frici, ne interesează mai ales curăţarea acelor semnale negative care se află în câmpul nostru energetic şi care produc frică şi nelinişte.

Alte ajutoare:
Pentru un plus de speranţă şi pentru a vă reaminti cine sunteţi cu adevărat, nu rataţi transmisiunile gratuite cu Braco, un om simplu prin care se întâmplă minuni. În lume sunt câţiva oameni ca el prin care curge lumina şi iubirea cu atâta putere.
Căutaţi Braco România şi intraţi pe site-ul internaţional pentru transmisiunile live.
De asemenea, Inelia Benz propune pe site un exerciţiu de procesare a fricii, spunând că este una din uneltele esenţiale în procesul de ascensiune.
Site-ul lui Remer Ra, pe care îl găsiţi aici, ne învaţă să lucrăm cu elementele naturii.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail