Cum lucrăm cu frica (8) – ajutorul elementelor naturii

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (8) – ajutorul elementelor naturii

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre lucrul cu elementele naturii, un ajutor preţios în lucrul cu emoţiile.

Lucrul cu vântul

Vă recomand să mergeţi să învăţaţi acest lucru de la Remer Ra, al cărui site îl pun la sfârşitul articolului. Într-o singură zi de curs primiţi tot ce aveţi nevoie ca să lucraţi apoi, timp de 3 luni de zile, iar una din teme va include lucrul cu elementele naturii pentru vindecarea emoţiilor. Pentru cei care vin la cursurile mele ţinute în aer liber, eu le spun întotdeauna cursanţilor despre puterea vântului de a elimina anxietatea şi, dacă este vânt, profităm de acest lucru pentru a-l lăsa să ne cureţe de frică. În practica Qigong, nu este bine să laşi vântul să intre în tine. Totuşi, atunci când îl laşi să te cureţe de frică este cu totul altceva. Contează foarte mult atitudinea cu care se face acest lucru, de aceea e bine să înveţi direct de la cineva care a mai făcut-o.

Lucrul cu copacii

Unul din cel mai frumoase moduri de a scăpa de energia emoțiilor negative este să lucrăm cu copacii. Astfel putem nu doar să eliminăm frica, furia sau tristețea, ci chiar să ne încărcăm cu energie și esență vitală, care ne reface corpul și ne redă tinerețea. Acest mod de lucru este benefic atât pentru practicant, cât și pentru copac, întrucât energia emoțiilor umane, fie ele și negative, este ceva de un ordin superior pentru forme de viață precum copacii. Ei le pot transforma și se pot folosi de ele, chiar dacă pentru noi sunt negative în sensul că ne distrug sănătatea. Frica noastră este, pentru un copac, ce ar fi pentru noi o trăire pe care o are o formă evoluată de conștiință cum ar fi planeta Pământ sau Soarele. Nici nu ne putem imagina așa ceva. Modul concret de lucru cu copacii este foarte simplu, dar necesită inițiere. Dacă vreți să lucrați fără a ști cum, doar stați în preajma copacului și cereți-i să vă ajute, dar nu țineți palmele la 2 centimetri de el și nu atingeți copacul ca să inițiați voi direct un schimb energetic, atâta timp cât nu sunteți 100% siguri că ați fost acceptați.

Ritualul Focului

În multe tradiții șamanice, focul (fizic) se folosește pentru a scăpa de frică. Există un ritual în care se aprinde un foc sau o candelă mai puternică și oamenii stau în cerc în jurul flăcării. Poate să fie și o butelie folosită în drumețiile montane. La workshopurile la care am fost eu, în peșteră, am folosit o astfel de sursă de foc. Astfel, intrând într-o stare profundă de liniște, fiecare se conectează cu frica sa amintindu-și diferite lucruri din viața sa care-i produc frică și are intenția de a arunca în foc fricile respective, pe tot parcursul acestui ritual uitându-se mereu fix către flacără. În general, este mai bine dacă o astfel de sesiune de lucru este condusă de cineva care are un pic mai multă energia astfel încât să poată să transforme o parte din frică și să ajute participanții să intre într-o stare profundă și detașată, ca să poată să observe fricile și să le arunce în foc, fără să înceapă să gândească și să le amplifice și mai mult prin gânduri.

Soarele: Legat de elementele naturii, merită menţionat şi faptul că expunerea la lumina directă a Soarelui ajută enorm în menţinerea echilibrului emoţional. Expunerea la soare ajută la producerea vitaminei D şi la fixarea calciului şi a altor minerale necesare sistemului nervos. Chiar dacă este iarnă, e bine să profităm de zilele cu soare şi să ieşim la geam (cu geamul deschis), să-l lăsăm să ne vadă măcar faţa şi braţele, întrucât nu este de glumă cu lipsa vitaminei D.

Alte ajutoare:
Pentru un plus de speranţă şi pentru a vă reaminti cine sunteţi cu adevărat, nu rataţi transmisiunile gratuite cu Braco, un om simplu prin care se întâmplă minuni. În lume sunt câţiva oameni ca el prin care curge lumina şi iubirea cu atâta putere.
Căutaţi Braco România şi intraţi pe site-ul internaţional pentru transmisiunile live.
De asemenea, Inelia Benz propune pe site un exerciţiu de procesare a fricii, spunând că este una din uneltele esenţiale în procesul de ascensiune.
Site-ul lui Remer Ra, pe care îl găsiţi aici, ne învaţă să lucrăm cu elementele naturii.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte

Recomandări:

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail