Cum lucrăm cu frica (4) – Acţiunea

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cum lucrăm cu frica (4) – Acţiunea

Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

În acest articol: despre acţiune şi puterea ei miraculoasă de a disipa frica.

Inacţiunea crează anxietate

Fie că vorbim despre psihoterapie, coaching sau terapii energetice care pot să ne ajute în depăşirea fricii, cred că acţiunea este una din cele mai puternice şi rapide soluţii pentru a ieşi din blocaj. Deseori oamenii aşteaptă să le treacă frica pentru a merge înainte. Ei aşteaptă ca anxietatea să dispară înainte de a se ocupa de rezolvarea unor probleme care ar putea fi rezolvate destul de uşor. Problema este că acumularea prea multor lucruri nerezolvate produce la rândul ei şi mai mult stres. Pe de altă parte, rezolvarea oricărei probleme, oricât de mici, poate să ajute acea persoană să capete mai multă încredere în ea şi de asemenea, o ajută să-şi mai ia gândul de la frică pentru un interval de timp, în care poate să apară o soluţie.

“Inaction creates anxiety” era o sintagmă folosită deseori de Cheryl Richardson, preşedinta Institutului Internaţional de Coaching. Am constatat pe propria piele şi din experienţă că aşa este. În momentele grele în care mi-a fost frică pentru ce va urma, acţiuni mici m-au ajutat să merg mai departe, construind uşor-uşor fundaţia unei stări de spirit mai bune.

Acţiunea fără ezitare încurajează modul sănătos de circulaţie a energiei

Din punct de vedere al structurii energetice, conform Medicinei Chineze, există un circuit natural al energiei de la un organ la altul (Rinichi > Ficat > Inimă > Splină > Plămâni). Atunci când energia circulă în această ordine, la nivelul fiecărui organ apar emoţiile pozitive caracteristice: liniştea, bunătatea, împlinirea, etc. Pentru ca energia să circule în acest mod, care este cel corect, este nevoie printre altele ca noi să acţionăm spontan şi să fim atenţi la ceea ce simţim când dăm drumul la o acţiune. Acest lucru are legătură cu ficatul. Dacă aveţi acţiuni pe care doriţi să le faceţi dar vă opriţi sau ezitaţi foarte mult, din perspectiva Medicinei Tradiţionale Chineze şi a Qigong-ului, se spune că mergeţi împotriva circuitului natural al energiei. Pentru a proceda conform cu natura noastră, este benefică o anumită ordine în desfăşurarea acţiunilor cotidiene: 1) dintr-o stare de linişte apare o acţiune; 2) ne deschidem şi acţionăm spontan, urmărind ceea ce simţim; 3) împlinim acţiunea respectivă; 4) lăsăm ca rezultatul acelei acţiuni să meargă spre interior; 5) medităm asupra a ceea ce am făcut.

Deschiderea către o acţiune spontană are legătură cu ficatul. Deci energia merge de la rinichi (starea de linişte) către ficat (spontaneitatea). Dacă noi ne închidem în loc să ne deschidem, energia se blochează în ficat şi merge înapoi către organul dinainte, către rinichi.

A acţiona contrar modului nostru natural de a funcţiona duce automat la apariţia emoţiilor negative asociate fiecărui organ: la nivelul rinichilor este frica, dar şi anxietatea.

A-i ajuta pe alţii ne conectează la câmpul bunătăţii şi-al liniştii

Folosind modul natural de a acţiona, mai ales dacă acţiunile noastre sunt acţiuni care să-i ajute pe ceilalţi, ne putem transforma în mod miraculos viaţa. Unul din maeştrii mei spunea că, dacă nu te poţi linişti în niciun fel, atunci ai noroc, pentru că nu ai altă soluţie decât ca, de dimineaţa până seara, să-i ajuţi pe ceilalţi.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail