5 Exerciții Qigong pe care le poți învăța fără a merge la un curs

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Exerciții de Qigong le poți învăța în siguranță și fără profesor

Cauți câteva exerciții de Qigong eficiente, dar simplu de învățat? Există într-adevăr câteva exerciții pe care le poți învăța chiar și de pe internet, fără să le primești direct de la un profesor. Chiar poți practica aceste exerciții și să vezi niște rezultate destul de palpabile. Nu numai eu, ci mulți alți instructori și maeștri au descris astfel de exerciții în cărți și articole, folosindu-se de avantajele tehnologiei pentru a lăsa învățătura să ajungă la cât mai mulți oameni.

Dar nu orice exercițiu poate fi practicat fără periocole, fără să riști să practici greșit. Aceste 5 exerciții de qigong sunt printre cele mai ușor de învățat dintr-un material scris, după părerea mea. După ce le prezint, voi recapitula pentru fiecare aspectele de care recomand să ții cont, dacă vrei să fii sigur că le practici corect.

Primul exercițiu: Încărcarea cu energie vitală prin mers

De ce să-l încerci? Pentru că e ușor și pentru că economisești timp. Exercițiul îți permite să te încarci cu energie în timp ce faci altceva. E sănătos să mergi în fiecare zi pe jos și, prin acest exercițiu, poți să te încarci în același timp și cu energie. Sau poate ai drumuri lungi de făcut prin oraș, drumuri care întâmplător trec și prin câte un parc. Ar fi recomandat să practici acest tip de mers într-un parc, dar mulți oameni au un parc pe care trebuie să-l traverseze în drumul lor spre stația de autobuz sau spre serviciu, sau locuiesc într-o zonă care este atât de verde, încât la ora 7 dimineața este practic un parc.

Ce ai de făcut?

În timp ce mergi corelează pașii cu respirația astfel: timp de 6 pași inspiri, iar apoi timp de 6 pași expiri. Nu trebuie să faci pauză între inspirație și expriație. Asta este tot. Dacă vrei, poți avea intenția să aduci energie vitală din univers în interiorul corpului cu fiecare inspirație. Dar exercițiul nu se bazează pe puterea intenției. El se bazează pe puterea corelării respirației cu mersul. Știu că pare prea simplu. Simplitatea exercițiului este un mare avantaj al lui. El te poate ajuta să aduci în interiorul corpului atât energie, cât și esență sau jing (adică energie mai condensată) din natură, energie care regenerează corpul fizic.

Cât timp e nevoie să continui? Chiar și 4-5 minute de mers în felul acesta te pot face să te simți mai în formă. Cel puțin, te vor ajuta să nu consumi energie prin faptul că te gândești într-una la problemele tale. Având mai multă energie, s-ar putea chiar să găsești o soluție mai repede.

Vrei să le încerci și pe celelalte? Abonează-te la newsletter ca să le primești prin e-mail.

Vei primi un singur e-mail cu toate 5 exercițiile și, în curând, voi face și un PDF cu ele, ca să le poți avea la îndemână pe calculatorul tău. Când vor fi gata, le vei primi și pe acelea.

Tocmai de aceea aș vrea să te abonezi la newsletter – ca să îți pot trimite tot mai multe lucruri utile și care să te ajute să cultivi sănătatea și echilibrul, fie că vei veni vreodată la un curs al meu sau nu.

DA, VREAU SĂ PRIMESC EXERCIȚIILE!

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Practica
Vezi și alte articole care ating subiectul: ,

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail