Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Exersare săptămânală – Miscare, energie si claritate

În luna Octombrie, TU alegi ziua și ora!

Am intenția să organizez de două ori pe săptămână exersări în care antrenăm corpul, energia și mintea. Dacă vrei să faci mișcare, dar nu vrei să mergi neapărat la sală, și vrei să îți crești în același timp energia și vitalitatea, aceste grupuri sunt pentru tine.

Luna asta, poți veni la practică în orice zi vrei

Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să practice, dar nu se pot hotărî când să vină și se întreabă dacă se vor putea ține de un program stabil, am găsit o soluție.

Ca să fie mai ușor să ne organizăm, am decis să dau posibilitatea fiecăruia să își aleagă ziua de practică. Tot ce ai de făcut este să programezi o sesiune de practică la maximum 2 sătpămâni de azi (PÂNĂ în 15 octombrie) și, dacă eu îți confirm, să păstrezi programarea pe care ai făcut-o (să nu te răzgândești). Să zicem că tu vrei să vii “luni la ora 8 dimineața” și vrei să vii prima dată pe 14. Dacă eu îți confirm, atunci rămâne stabilit și mă voi întâlni cu tine în acea zi chiar dacă nu mai sunt și alți elevi care doresc să vină. Dacă vrei să vii în continuare, putem continua practica în ziua aleasă de tine încă 3 sătpămâni, marți de la ora 8, chiar dacă ești numai tu. Evident, dacă sunt și alți elevi care preferă acea zi, vor veni și ei și vom face o exersare de grup.

Voi pune doar O SINGURĂ astfel de practică pe zi. Dacă cineva se înscrie de exemplu pentru joi dimineața, nu se mai poate înscrie altcineva pentru joi la 18:30 seara. Va trebui fie să vină dimineața împreună cu prima persoană înscrisă, sau să aleagă o altă zi.

În timpul săptămânii se poate doar dimineața (să încheiem cel târziu la 10) sau seara (să încheiem cel târziu la 20). În weekend se poate după ora 10 și să încheiem cel târziu la 18. Chiar dacă inițial vine doar o singură persoană, vreau să fie intervale orare care să fie accesibile majorității oamenilor.

După terminarea unei luni de practică cu fiecare persoană (sau grup, dacă s-au înscris mai mulți pentu aceeași zi), voi vedea care au fost persoanele cele mai serioase și care vor să vină în continuare și vom stabili una sau două zile bătute în cuie pe săptămână, de comun acord.

Apoi un timp vom continua cu exersările doar în acele zile, și vor fi numai anumite zile pe lună în care pot veni elevi noi, ca să pot să explic exercițiile prima dată, și apoi să vă ofer mereu sfaturi noi despre cum să aveți rezutlate, să nu trebuiască să repet mereu aceleași lucruri pentru că vine mereu cineva nou.

Prețul acestor întâlniri de practică, ce vor fi (în unele cazuri) SESIUNI INDIVIDUALE DE CURS și coaching în lucrul cu energia va fi același ca și cum ar fi vorba de o exersare de GRUP: 30 de lei, dacă vii de 4 ori în total. Când iei legătura cu mine o să îți spun și cum procedăm în cazul în care nu ajungi de fiecare dată.

Practica poate avea loc la clinica de Osteopatie (din zona Bd. Ion Mihalache), în parcul Herăstrău sau în parcul Kiseleff.

În ce constau exerările

Acest mod de lucru a apărut la cererea mai multor elevi de-ai mei. Ei înțelegeau foarte bine avantajele practicilor care provin din China, India și Tibet, dar simțeau mereu nevoia de mișcare și nu aveau răbdare să asulte explicațiile detaliate despre practică. Dorind să îi ajut să se apropie de practică, am decis să facem timp de o oră aproape numai practică, iar explicațiile să se rezume la ce ai nevoie să știi ca să practici eficient.

Practicând în aer liber ne conectăm cu pământul și cu Soarele, atât energetic cât și fizic. Beneficiile acestei conexiuni sunt foarte mari. După aceea, vom avea un antrenament distractiv și foarte eficient cu 6 etape diferite, câte 10 minute pentru fiecare:

1. O încălzire pentru corpul fizic care include și stretching
2. Exerciții pentru întărirea corpului fizic și a vitalității. Aici fiecare poate să aleagă între un antrenament scurt de fitness pentru accelerarea metabolismului sau o practică meditativă pentru energizarea centrului care guvernează vitalitatea (chakra 1)
3. Exercitii de deschidere a centrilor energetici si meridianelor cu dublu efect – vindecarea anumitor organe si glande
4. Acumularea energiei si vindecarea organelor interne – practia unor pozitii statice din Qigong, unde va voi ghida eu ca sa aveti concentrarea unui maestru si eficienta unui practicant avansat
5. Antrenamentul mintii prin miscare – echilibru, blocaje din Tai Chi
6. Antrenamentul mintii prin oprirea mintii – meditatie, contemparea peisajului, concentrarea pe un singur obiect

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail