Exerari zilnice (L-V) pentru cei care urmeaza cursul online de Wuji Gong - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Exerari zilnice (L-V) pentru cei care urmeaza cursul online de Wuji Gong

Prima persoana care se inscrie poate alege locul si ora (citeste mai jos)

Organizez săptămânal exersări în care antrenăm corpul, energia și mintea. Dacă vrei să faci mișcare, dar nu vrei să mergi neapărat la sală, și vrei să îți crești în același timp energia și vitalitatea, aceste grupuri sunt pentru tine.

Practicam mai multe tehnici, unele care pot fi invatate din mers, pentru ca sunt usoare. Poti invata poate chiar mai mult decat la unele cursuri participand la o exersare.

Dar una din practicile principale este si seria de miscari Wuji Gong (vezi detalii). Este una din practicile prin care te poti incarca cel mai mult cu energie si, pentru cei care o stiu deja, e foarte benefic sa o facem, chiar daca sunt si persoane care nu o stiu inca.

De aceea in septembrie tin o serie de exersari zilnice in diferite parcuri:

Si prima persoana care se inscrie la cursul online poate alege locul exersarilor, iar ora o stabilim impreuna ca sa fie accesibila si pentru altii.

– exersam zilnic 40 de minute
– elevii invata dinainte (macar o parte din miscari) din cursul online
– practicam si doua forme de respiratie care aduc calm si echilibru
– uneori aduc si bolul tibetan pentru partea de respiratie

Daca nu ai mai practicat Wuji Gong, vezi si pagina aceasta, unde afli mai multe despre aceasta practica – una din cele mai puternice forme de Qigong, numita si Qigong-ul Vidului Primordial. Este o serie de miscari care-ti aduce echilibru si energie in acelasi timp, fara sa te agite si fara sa-ti ceara o concentrare desavarsia ca sa functioneze. Acolo poti vedea cum poti sa primesti gratuit prima parte din cursul meu online.

Daca te inscrii la cursul online de Wuji pana luni, sau cel tarziu pana luni seara, poti participa la exersari in fiecare zi, astfel incat nu doar sa fixezi miscarile, dar sa iti creezi si obiceiul de a practica zilnic.

Ca sa poti veni in fiecare zi, ar trebui ca parcul sa fie aproape de tine. Voi alege 2 parcuri si 2 ore diferite. De aceea:

Cand ma suni, vorbim si la ce ora ar fi convenabil pentru tine si voi tine cont de parerea majoritatii cand stabilesc orele de incepere.

BONUS!

Daca stai langa un parc indepartat (de centru), cum ar fi Pantelimon sau Teilor, poti alege in schimb sa facem de 2 ori acolo seara. Iar dupa aceea, mai poti veni la inca 2 exersari in urmatoarele 2 sapamani, cand voi face intr-un parc mai departe de tine.

Uneori e posibil sa am drum prin ambele locuri si pot sa leg asta de intalnirea noastra si sa facem o exersare numai noi doi, deci iti recomand sa profiti de ocazie. Iarna nu stiu daca va mai fi posibil.

Pe langa asta, vor mai fi periodic exersari si in alte parcuri sau voi alge o singura zi pe saptamana care sa ramana stabila.

Acolo facem mai multe tehnici si stam mai mult, pentru ca nu sunt in fiecare zi.

În ce constau exerările obisnuite (cand nu facem Wuji Gong in fiecare zi)

Cand ne vedem o data pe saptamana, de exemplu lunea viitoare de la 19 in parcul Titan, practicam mai multe tehnici de deschidere a centrilor, crestere a energiei si echilibrare.

Acest mod de lucru a apărut la cererea mai multor elevi de-ai mei. Ei înțelegeau foarte bine avantajele practicilor care provin din China, India și Tibet, dar simțeau mereu nevoia de mișcare și nu aveau răbdare să asulte explicațiile detaliate despre practică. Dorind să îi ajut să se apropie de practică, am decis să facem timp de o oră aproape numai practică, iar explicațiile să se rezume la ce ai nevoie să știi ca să practici eficient.

Practicând în aer liber ne conectăm cu pământul și cu Soarele, atât energetic cât și fizic. Beneficiile acestei conexiuni sunt foarte mari. După aceea, vom avea un antrenament usor de parcurs pentru ca schimbam tehnicile – vor fi 6 etape diferite, câte 10 minute pentru fiecare, si va arata in genul acesta:

1. Exercițiile de deschiderea centrilor din Yoga și 6 exerciții din Qigong pentru sănătatea organelor interne, limfei, echilibru și nu numai
2. Poziții statice din Qigong pentru creșterea energiei și întărirea sănătății unor organe interne
3. Wuji Gong – seria de mișcări creată de fondatorul Tai Chi-ului
4. Silabele sacre ale chakrelor, care deschid, energizează și echilibrează chakrele. Ele se numesc Bija mantras și eu vă voi ghida în practica lor, voi făcându-le în gând. Vom lucra mai mult cu unul dintre ele, cum ar fi mantra AUM.
5. O tehnică specială de respirație care ne vindecă, elimină inflamațiile și nu are nicio contraindicație
6. Meditația care va dura cam jumătate de oră și uneori o vom face stând întinși

Ai intrebari?

Suna-ma la 0745151227 sau scrie-mi la dan@neiqignog.ro

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail