Exersări MARTIE 2023 în diferite parcuri și la clinica de osteopatie - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Exersări MARTIE 2023 în diferite parcuri și la clinica de osteopatie

Sambata 4 martie, ora 12:30 și duminică, ora 14, Herăstrău

Sâmbăta aceasta te invit la un nou curs despre creșterea energiei și echilibrarea ei prin mișcare, respirație, poziție și intenție – vom face din nou multă mișcare, astfel încât să stimulăm în același timp și circulația sângelui și a limfei, nu doar a Chi-ului. Găsești mai jos descrierea.

Acest curs va trebui confirmat în ziua respectivă, de dimineața, pentru că e posibil să plouă. Dacă nu, îl mutăm duminică.

În mod normal, duminică de la 14 avem exersare, unde facem cam aceleași lucruri ca la curs, dar cu mai puține explicații.

Ca să te înscrii e nevoie să mă suni sau să-mi scrii și să-mi lași numărul de telefon. Când știu că te pot anunța în caz că intervine ceva, îți voi comunica și locul de întâlnire.

Cursul este 100 de lei.

Exersările sunt 30 de lei, pentru oricine a mai participat până acum la orice curs sau exersare de a mea.

Exersari pot fi in oricare saptamana mai multe decat cele anuntate, in functie de ce stabilesc cu elevii interesati. In principiu facem sambata viitoare de la 14, dar e posibil sa mai fie exersari si seara, in timpul saptamanii.

La exersări practicăm majoritatea tehnicilor descrise mai jos și exersarea va fi ghidată. Vei experimenta lucrul cu energia prin 5 modalități diferite: mișcare, nemișcare, poziție, respirație și intenție.

Poți participa la exersare și fără să vii la curs, doar că nu vei primi recapitulări scrise și va fi 50 de lei prima dată în loc de 30 și primești suportul de curs doar după participarea la 3 exersări. Practi, exersările mele sunt practic ca un curs, doar că practicăm mai mult.

La curs voi explica mai pe larg tehnicile.

Cele 5 moduri în care vom lucra cu energia:

Miscare

Pe langa cele 6 exercitii de deschidere a centrilor din Yoga si inca 6 exercitii de incalzire din Qigong, vom face diferite miscari care stimuleaza organele sau anumite meridiane si puncte. Exercitiile de Qigong pot creste energia organelor interne, le pot ajuta sa elimine mai usor toxinele si le pot ajuta sa se regenereze si sa functioneze mai bine. Unele dintre exercitii elimina si cauzele aparitiei bolilor si creeaza cauzele aparitiei sanatatii.

Si vom exersa miscari usoare in care, coordonand respiratia cu miscarea, ne relaxam, ne deschidem meridianele si aspiram energie vitala.

Pozitie

Vom face pozitii statice din Qigong, numite Zhuang (pronuntat “giuang”), care intaresc energia si sanatatea unuia dintre organe sau ajuta in cresterea energiei vitale. Deseori facem Zhaung-ul pentru Plamani (organul care produce energie), cel pentru Rinichi (care stocheaza energia si sustin toate celelalte organe) si cel special pentru timus care lucreaza si pe meridianul inimii.

Nemiscare

Vei invata cum poti sa iti opresti mintea pur si simplu relaxandu-te si observand. Poti observa 2 lucruri diferite: senzatiile fizice din corp sau peisajul, cu ochii deschisi. Pentru ca facem in aer liber si este mai frig, nu ne vom intinde pe jos cum iti recomand sa faci acasa, ca sa iti observi senzatiile din corp, ci vom sta in picioare sau asezati (la alegere) si vom privi intr-un mod special in asa fel incat mintea sa se opreasca si sa vezi cum se modifica vizual culorile si perceptiile.

Intentie

Nu este nevoie sa faci anumite miscari ca sa poti lucra cu energia. Miscarile te ajuta, dar nu sunt obligatorii. Vom invata cum sa inspiram energia si fara o pozitie anume sau o miscare anume din Qigong, pur si simplu prin intentie. Si vom face tehnica Surasului interior, in care echilibram cele 5 organe interne care corespund celor 5 elemente, precum si emotiile.

Respiratie

Vom face tehnici speciale de respiratie si va voi descrie pe scurt 4 respiratii care te pot ajuta in diferite contexte, printre care “respiratia patrata” si “respiratia tactică sau parasimpatică”.

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail