Curs joi, 11 mai, ora 19: lucrul cu energia prin 5 modalități diferite: mișcare, nemișcare, poziție, respirație și intenție - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Curs joi, 11 mai, ora 19: lucrul cu energia prin 5 modalități diferite: mișcare, nemișcare, poziție, respirație și intenție

Participarea numai cu înscriere prealabilă

Acesta este un curs unde vom face mai multe tehnici esențiale din Qigong si nu numai. Voi avea si multe exersari unde poti relua multe din aceste practici ca sa te obisnuiesti cu ele si sa le poti integra in programul tau de practic pe cele cu care rezonezi.

Vom lucra cu energia în 5 moduri:

Miscare

Pe langa cele 6 exercitii de deschidere a centrilor din Yoga si inca 6 exercitii de incalzire din Qigong, vom face diferite miscari care stimuleaza organele sau anumite meridiane si puncte. Exercitiile de Qigong pot creste energia organelor interne, le pot ajuta sa elimine mai usor toxinele si le pot ajuta sa se regenereze si sa functioneze mai bine. Unele dintre exercitii elimina si cauzele aparitiei bolilor si creeaza cauzele aparitiei sanatatii.

Si vom exersa miscari usoare in care, coordonand respiratia cu miscarea, ne relaxam, ne deschidem meridianele si aspiram energie vitala.

Pozitie

Vom face pozitii statice din Qigong, numite Zhuang (pronuntat “giuang”), care intaresc energia si sanatatea unuia dintre organe sau ajuta in cresterea energiei vitale. Deseori facem Zhaung-ul pentru Plamani (organul care produce energie), cel pentru Rinichi (care stocheaza energia si sustin toate celelalte organe) si cel special pentru timus care lucreaza si pe meridianul inimii.

Nemiscare

Vei invata cum poti sa iti opresti mintea pur si simplu relaxandu-te si observand. Poti observa 2 lucruri diferite: senzatiile fizice din corp sau peisajul, cu ochii deschisi. Pentru ca facem in aer liber si este mai frig, nu ne vom intinde pe jos cum iti recomand sa faci acasa, ca sa iti observi senzatiile din corp, ci vom sta in picioare sau asezati (la alegere) si vom privi intr-un mod special in asa fel incat mintea sa se opreasca si sa vezi cum se modifica vizual culorile si perceptiile.

Intentie

Nu este nevoie sa faci anumite miscari ca sa poti lucra cu energia. Miscarile te ajuta, dar nu sunt obligatorii. Vom invata cum sa inspiram energia si fara o pozitie anume sau o miscare anume din Qigong, pur si simplu prin intentie. Si vom face tehnica Surasului interior, in care echilibram cele 5 organe interne care corespund celor 5 elemente, precum si emotiile.

Respiratie

Vom face tehnici speciale de respiratie si va voi descrie pe scurt 4 respiratii care te pot ajuta in diferite contexte, printre care “respiratia patrata” si “respiratia tactică sau parasimpatică”.

Vom face si una sau doua respiratii speciale tibetane.

Pretul o sa fie 150 de lei.

Atentie! Vom face foarte multe tehnici pentru un singur curs.

Nu este nevoie sa le tii minte pe toate. Chiar si un singur exercitiu iti poate mari semnificativ energia daca il practici constant si daca iti ajuti si corpul fizic hidratandu-te adecvat. De exemplu, dacă ai face timp de 20 de minute una din pozițiile statice. Doar că e mai greu să faci un exercițiu 20 de minute, de aceea noi facem multe tehnici diferite, ca să poți să le alternezi și să-ți fie mai ușor.

E ok daca nu tii minte tot si daca ai nevoie sa mai vii si la exersari.

Doar pentru unele din exercitii vei primi si o recapitulare scrisa. Oricum, chiar daca ai tine minte toate exercitiile, nu e nevoie si nici recomandat sa incerci sa le practici pe toate de la inceput. Consider ca este important sa participi la mai multe exersari sau cursuri ca sa reusesti sa integrezi toate aceste tehnici si sa practici in mod disciplinat si acasa – ca sa iti vina sa practici. Iti voi trimite insa:

– Un clip video cu mine, in care descriu respiratia patrata si explic pe scurt inca 3 tehnici de respiratie.
– O scurta explicatie (in scris) a exercitiilor de la incalzire, cat si beneficiile lor.
– Tehnica inspirarii energiei vitale si Surasul interior le voi pune mai tarziu pe site.

Pozitiile statice si miscarile de aspirare a energiei le gasesti explicate de nenumarati proesori de Qigong si chair maestri, si nu exista doar un singur mod de executie corect – exista mici variatii ale acestor exercitii si, daca nu vei dori sa mai vii la exersari sau la cursuri, poti invata oricand, unul din aceste exercitii din alta parte. Daca vei reveni, insa, vei invata cum sa aplici ceea ce inveti si sa ai continuitate in practica.

Ceea ce iti aduc eu special este modalitatea prin care sa iti vina sa practici si sa reusesti sa te tii de practica si sa obtii rezultate prin practica ta.

Tot legat de asta:
In curand o sa organizez un nou grup dedicat cultivarii discicplinei. Am lucrat deja cu 3 grupe de oameni si multi dintre ei au avut rezulate bune si au reusit sa se tina de practica pe care si-au propus-o.

Ca sa te inscrii la curs poti sa imi scrii la dan@neiqigong.ro sau, daca mai este doar o zi pana la curs, sa ma suni la nr. 0745151227. Atunci iti voi da si locul de intalnire, pentru ca trebuie sa inteleg daca vii sigur sau cand urmeaza sa imi confirmi, etc. De aceea nu comunic locul de intalnire din start, pentru ca e nevoie sa stiu cine vine si sa am numarul de telefon al participantilor, ca sa-i pot anunta daca intervine ceva.

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail