De ce ai nevoie și de echilibru ca să obții ce vrei tu - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

De ce ai nevoie și de echilibru ca să obții ce vrei tu

De ce este important să ai echilibru ca să obții ce vrei tu

Spuneam ca prin Qigong si meditatie poti obtine doua beneficii majore – vitalitate si echilibru.

Am vorbit despre felul în care cresterea energiei te ajuta:

Acum sa vorbim un pic si despre echilibru.

Vezi tu, sunt o serie de probleme care nu se pot rezolva doar prin cresterea energiei:

De aceea e important să cultivi si echilibrul.

Stai linistit, aproape toate tehnicile pe care le faci cu mine iti aduc automat si echilibru, si energie.

Nu trebuie sa te preocupe ce ai de facut – o sa fie foarte clar.

Dar e important sa stii si DE CE te ajuta aceste tehnici, ce iti aduc ele.

Altfel, s-ar putea sa nu-ti vina sa le faci.

In plus, tot ce vom vorbi aici legat de sanatate, te ajuta si in plan emotional si mental.

De exemplu, ficatul sanatos te ajuta si sa fii spontan, sa simti mai intens iubirea si sa iei decizii mai rapid la serviciu.

Legat de exemple:

Atat în newsletter, cât și la orice curs de Qigong, recomandarea mea este sa urmaresti exemplele pe care le alege celălalt, pentru că nu este ușor de înțeles influența organelor interne asupra noastră – cel puțin mie nu mi-a fost – de aceea eu aleg mereu exemplele cele mai ușoare, care te ajută să ai o imagine clară. Pe baza lor vei putea înțelege mai ușor și alte situații total diferite și relevante pentru tine.

Sanatatea si circulatia energiei

Se spune in Medicina Chineza ca sanatatea are doua cauze:

 1. linistea
 2. sa ai suficienta energie in organele interne

Linistea permite energiei să crească în mod natural, dar mai ales sa circule natural si face ca toate organele interne sa fie in armonie.

Dar pentru ca tu nu esti un iluminat si nu ai mereu o stare de liniste, ai nevoie si de exercitii care sa puna in miscare energia.

Ce se întâmplă cu corpul când energia stagnează

Cel mai usor de inteles este exemplul cu sanatatea. Cum spuneam, numai o parte din boli sunt cauzate de LIPSA energiei. Exista si multe boli cauzate de STAGNAREA energiei care se acumuleaza in exces intr-un anumit loc, DIN CAUZA CA nu curge natural. Problemele de ficat sunt cauzate de obicei de faptul ca energia nu circula cum trebuie prin corp. In mod normal, ficatul (cand e sanatos) este responsabil cu circulatia energiei. In Medicina Chineza se stie ca ficatul sustine energetic ochii. Cand el are prea multa energie, apare inflamatie si la nivelul ochilor (glaucomul). De asemenea, flexibilitatea ligamentelor tine tot de ficat.

Normal ca toate acestea tin si de nutritie, dar e foarte important sa rezolvi si problema circulatiei energiei si sa o faci sa curga din nou natural.

Iti dai seama ca si chisturile, tumorile (benigne sau nu) si alte astfel de afectiuni tin tot de stagnarea energiei (cauzata fie de faptul ca ficatul nu functioneaza bine din punct de vedere energetic, fie de un alt blocaj care tine de zona in care apare problema).

Ca sa evitam stagnarea, este foarte important sa punem accentul SI pe echilibru, nu doar pe acumularea energiei. De fapt, acesta e unul din avantajele tehnicilor pe care poti sa le inveti de la mine – aproape toate iti aduc IN ACELASI TIMP si energie si echilibru.

Și miscarea fizică (mers, alergare, antrenament) ajuta ficatul sa puna energia in miscare. Și e foarte important să mișcăm corpul pentru circulatia limfei. De aceea trebuie sa facem si miscare. Qigong-ul, prin punerea in miscare a enegiei, pune in miscare si sangele. Sangele urmeaza Qi-ul. Dar ca sa misti LIMFA, este important sa misti si corpul fizic.

Să clarificăm ce înseamnă echilibrul

Echilibrul nu înseamnă doar punerea în miscare a energiei.

De exemplu, dacă furia apare din cauza ca energia ficatului stagneaza… ei bine, daca dai drumul energiei si ii dai celuilalt un pumn în față, energia se pune in miscare. Dar pe urma, si celalalt iti va da un pumn în față, sau te va da in judecata, si apoi vei incepe sa te ingrijorezi. Si se va bloca energia splinei. Sau vei atrage circumstantele potrivite ca sa iti faca o alta personala ceva rau tie, si iar te vei enerva. Asadar, desi ai pus in miscare energia, nu ai rezolvat blocajul.

Echilibrul necesita 3 lucruri:

1. Punerea in miscare a energiei, dar nu oricum, ci PRIN declansarea modului natural în care ea ar trebui să circule de la un organ la altul

Circuitul natural al energiei este asa:

 1. Orice actiune ar trebui sa apara dintr-o stare de liniste. Asta tine de RINICHI.
  Dar pentru asta e nevoie să mai și meditezi. Dacă n-ai meditat inainte, e cam greu sa ai această liniște.
 2. Actiunea naturala apare SPONTAN. Asta tine de FICAT.
  Daca actiunea apare din liniste, va fi si o actiune INTELEAPTA, daca ai experienta necesara. Acum, ce facți dacă nu ai experiență în situația aceea? E cam greu sa apara actiunea potrivita. Dar totusi, Qigong-ul spune că tot trebuie să acționezi spontan – altfel nu ai cum să înveți.
 3. Actiunea este dusa la INDEPLINIRE. Asta tine de INIMA.
  De exemplu, daca ti-ai propus sa fac un anumit exercitiu de 5 ori, e bine sa il faci de 5 ori, sa termini ce ai inceput.
  A nu termina actiunile incepute este comportamentul care duce la dezecilibrul inimii.
 4. Omul isi indreapta atentia si catre INTERIOR, incepand sa analizeze ce a facut. Asta tine de SPLINA. Deci splina nu înseamnă neapărat meditație, înseamnă începutul îndreptării atenției dinspre exterior spre interior – este ca un macaz.
 5. Omul mediteaza daca a fost bine sau rau ce a facut (potrivit sau neptorivit). Asta tine de PLAMANI.

Apoi energia merge mai departe catre RINICHI, unde se ACUMULEAZA intelepciunea. Data viitoare, actiunea va fi si mai inteleapta.

Pare greu?

Se poate discuta despre acest circuit timp de minim 30 de ore si tot sa nu intelegi. Dar ceea ce poti face, este sa incepi sa practici. Sa meditezi 5 minute pe zi.

E greu sa faci cate ceva special pentru fiecare organ. De aceea eu iti recomand sa faci Wuji Gong, care rezolva toate aceste probleme de-odata si ate ajuta sa te echilibrezi. De asemenea, sunetele chakrelor te ajuta.

2. Eliminarea INFORMATIEI negative

Uneori, oricat ai incerca sa vindeci o problema prin energie:

De ce? Pentru ca exista acolo un program, o INFORMATIE care face ca energia sa se COMPORTE intr-un mod bolnav, oricat ai incerca tu sa o reglezi.

De exemplu, daca intr-o firma exista un angajat care nu-si face treaba bine, degeaba ii dai mai multi bani, sa il ameninti ca nu-l mai platesti – el tot nu va putea face o treaba ideala. Important e cum gandeste, ce are in cap, ce atitudine are.

La fel si organele interne, sau tesuturile dintr-o anumita zona a corpului. Daca acolo exista o informatie a bolii, trebuie sa cureti informatia. Iar acest lucru nu se poate face prin orice gen de tehnica. Dar se poate face prin remediile personalizate ale unui doctor naturopat, sau prin sunetele chakrelor, sau prin alte tehnici de natura spirituala. Inclusiv prin Wuji Gong, care este una din putinele forme de Qigong care aduce mereu rezultate pozitive, indiferent de afeciunea pe care o ai.

 1. Culvitarea tuturor virtutilor (nu doar a unora din ele)

Lucrand cu organele interne, automat ajungi sa manifesti un comportament natural, si se spune ca omul natural este asa:

O sa vezi in timp ca sunt moduri si mai usoare si mai rapide de a cultiva virtutile, de exemplu lucrul cu elementele, prin tehnicile care provin din Yoga.

In mailul urmator, o sa iti scriu despre cum poti sa ai spor in practica.

Mult succes!

Dan

“Sky above, Qi within”

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail