Introducere: de ce seria despre frică? - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Introducere: de ce seria despre frică?

În experienţa mea am observat că şi oamenii care par cel mai echilibraţi pot trece prin perioade de anxietate şi chiar frică intensă. Oameni de mare succes internaţional, specialişti care o duc foarte bine financiar şi care au mulţi prieteni şi împliniri, oameni care aparent n-aveau niciun motiv să intre în panică.

Profesorii cei mai direcţi cu care am lucrat în practica Qigong mi-au spus că frica face parte din viaţa celui care o trăieşte autentic şi că a te lupta cu frica este sinucidere. Ce poți face însă este să o simţi și să faci ceea ce ai de făcut în pofida fricii. Cei mai abili specialişti în lucrul cu emoţiile, energia şi corpul pe care i-am urmărit nu recomandă niciodată metode de a nu mai trăi frica, ci întotdeauna recomandă metode de a face pace cu ea, folosind nu fuga sau lupta, ci iubirea care vine din centrul inimii, pentru a o depăşi.

Acestea fiind zise, sunt câteva metode care ne ajută să lucrăm cu fricile, atunci când aparent scapă de sub control. Ideea este să învăţăm din greşelile pe care le facem atunci când intrăm în rezonanţă cu frica, dar şi să înţelegem care sunt lucrurile de un real ajutor pe care nu le facem, din lene sau pentru că nu credem că ele ne pot ajuta.

Bazele lucrului cu frica: 8 soluţii la îndemâna oricui

În această serie am inclus 8 soluţii simple, cele mai eficiente şi în acelaşi timp, cele mai urgent de aplicat dacă te confrunţi cu frica. Deşi principiile le-am învăţat de la terapeuţi buni sau oameni de succes din toate domeniile, 100% din ceea ce scriu se bazează pe ceea ce simt eu că este mai important, din experienţa mea în aplicarea acestor soluţii în viaţa mea concretă.

6 dintre soluţii sunt absolut banale dar neglijate de majoritatea:
Relaxarea – ne ajută să permitem energiei fricii să părăsească corpul.
Respiraţia – e cel mai rapid mod de a ne echilibra, existând tehnici specifice
Mişcarea – unii spun că este 80% din drum în depăşirea anxietăţii; ea întăreşte chakra 1
Acţiunea – mobilizează energia stagnantă, în timp ce inacţiunea crează anxietate
Nutriţia – poate da stabilitate, corectând dezechilibrele chimie care crează problema
Împământarea – pentru că fără ea ne simţim aerieni şi vulnerabili

2 dintre soluţii sunt mai deosebite:
Lucrul cu energia: Qigong, Yoga, Sungazing
Întărirea corpului, eliminarea cauzelor fricii şi ale dezechilibrelor energetice.
Lucrul cu elementele naturii
Apa, Focul, Vântul şi Pământul sunt unele din cele mai bune ajutoare în lucrul cu emoţiile

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Emoţii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail