Despre importanța și avantajele alegerii unei date favorabile - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Despre importanța și avantajele alegerii unei date favorabile

Crezi ca poti sa faci acelasi lucru ca pana acum, dar sa obtii rezultate diferite? Multi ar zice ca nu se poate, dar tu aici vei descoperi cum. In functie de luna, ziua si ora in care initiem o actiune, modul de functionare al creirului nostru si al meridianelor noastre este influentat in mod diferit. Acest lucru ne poate face mai eficienti sau mai dezordonati in actiuni. Si indiferent cat de eficienti am fi noi, ceilalti oameni cu care avem de lucru pot sa fie la randul lor neatenti, sa fie nervosi, sa nu vrea sa ne ajute, sa nu vina la intalnire si nici macar sa nu ne anunte ca nu vin. In acest articol vei afla cum poti mari sansele ca tu sa actionezi cat mai eficient posibil si cum poti evita ca ceilalti sa iti creeze probleme sau sa fie prost dispusi in relatia cu tine.

Un om puternic sau un inițiat nu este determinat de astre, dar poate să țină cont de influența lor dacă dorește și atunci când consideră că este cazul.

Treaba mea ca profesor de meditație și tehnici energetice este să arat cum putem să ne simțim tot mai bine indiferent de circumstantele exterioare și să reușim să fim împliniți, atât in viața interioară, cât și în acțiunile exterioare. În meditație cultivam puterea de a avea o atitudine calmă și încrezătoare indiferent de ce se întâmplă în exterior. Cand efectuăm o tehnică, trebuie să avem certitudinea că vom reuși, chiar dacă este gălăgie în jur sau este foarte frig sau cald în cameră. Totuși, faptul că ții cont și de condițiile exterioare și de ritmul naturii (în mod detașat) îți permite:

Cum e posibil ca ora la care facem o acțiune să ne influențeze?

Păi ritmurile lunii nu influențează mareea și inflamațiile din corp? Nu există inflamație și la nivelul creierului? Exploziile solare pot provoca agitație sau insomnie, etc. Atunci când mergi cu mașina pe ploaie, frânezi altfel decât atunci când este uscat, iar iarna îți iei cauciucuri de iarnă la munte. În mod similar, eu consider că este important să ținem cont de influențele și de ritmurile naturii atunci când vrem să fim mai sănătoși sau să avem mai mult succes, cel puțin în acțiunile deosebit de importante cum ar fi lansarea unui business.

Arta selectării datelor

Există mai multe arte care se ocupă cu selectarea datelor, așa cum noi avem mai multe ramuri ale matematicii, fizicii, etc. Ele fac parte din domeniul vast al metafizicii chineze, care se bazată pe aceleași principii ca și acupunctura și medicina chineză. Una dintre artele selectării datelor se numește ZeRi. Aceasta se poate aplica împreună cu sistemul de astrologie BaZi pentru a alege zile care să nu intre în conflict cu harta natală a persoanei care acționează sau cu energia anului.

În ce situații se folosește alegerea unor date favorabile?

O acțiunie punctuală: Cea mai evidentă situație este atunci când facem o acțiune punctuală, care durează doar câteva ore, cum ar fi o conferință, un concert, când mergem la un interviu (dacă avem de ales), când dăm un telefon sau când trimitem o propunere de afaceri cuiva, etc.

Începerea unui proiect important de durată: Situația la care multă lume nu s-ar gândi în mod intuitiv este cea în care începem un proiect care va dura o perioadă foarte mare de timp. Este vorba, practic, de momentul în care punem prima cărămidă. Inclusiv când tu începi să studiezi pentru un examen sau să înveți o limbă străină, dacă începi într-un moment favorabil poți să ai mai multă eficiență și disciplină pe parcurs. Vreau să clarific mai multe lucruri legate de momentul începerii unei activități.

Ce reprezintă de fapt un început?

Chiar dacă un proiect va dura luni de zile sau chiar ani, din ce am studiat eu până acum, momentul începerii lui poate influența întreaga lui desfășurare. Un site, de exemplu, este posibil să existe pe toată durata vieții proprietarului, dar momentul lansării oficiale a site-ului este mai important decât momentul în care se publică apoi fiecare articol pe parcursul timpului. Iată câteva exemple pentru a înțelege mai bine ce anume poate fi considerat un început:

 • momentul în care te întâlnești cu cineva pentru o discuție sau negociere importantă
 • momentul în care pleci într-o călătorie
 • momentul în care cumperi o casă
 • momentul semnării unui contract
 • momentul primei lecții de condus
 • momentul în care începi să înveți ceva (chineza, să cânți la un instrument, programare, etc.)
 • momentul în care anunți un eveniment prin e-mail sau la tine pe site. În același timp, momentul în care începi să scrii anunțul nu este considerat începutul (deși este posibil să conteze și el într-o anumită măsură)
 • momentul în care faci o modificare majoră la site, de exemplu, când schimbi header-ul sau când îl muți la altă companie de hosting, când îi schimbi numele, etc.
 • momentul în care publici un articol pe blog. Din nou, din ceea ce știu eu, nu se pune o importanță foarte mare pe momentul în care îl scrii sau în care îl salvezi, cu toate că, fiind web designer și programator, eu știu că în momentul în care în WordPress salvezi un articol ca “Draft”, dacă cineva ar ști adresa sau ar avea link-ul către articol, ar putea să intre și să îl vadă ca și cum ar fi deja publicat. Totuși, atâta timp cât nimeni nu știe despre el, nu am primit nicio informație care să susțină că acela ar fi momentul important. Contează când îl faci vizibil.
 • momentul începerii unei cure de slăbire sau detoxifiere
 • momentul în care renunți la un obicei nedorit (sunt anumite zile în care este mai ușor să te lași de un obicei, pentru că energia zilei te susține)
 • momentul când începi prima dată să lucrezi cu un client (chiar dacă ați mai vorbit înainte la telefon). Ca freelancer, unul din cele mai importante lucruri care te poate ajuta să ai succes este să te întâlnești cu clienții noi în zile și ore favorabile (dacă pot și ei, desigur) și să îți anunți și organizezi evenientele în zile favorabile.
 • momentul în care ții efectiv un curs.
 • Când organizezi un astfel de eveniment, mai este un skepsis. Chiar dacă anunți cursul într-o zi bună, eu am învățat că este important și momentul în care are loc cursul, chiar dacă te interesează mai ales să se înscrie mulți oameni (nu neapărat să iasă bine – să spunem că ești suficient de bun încât nu are cum să iasă prost). Dar dacă ziua în care are loc cursul e o zi mai proastă, în perioada dinaintea cursului se pot înscrie mai puțini oameni. Poate că te incomodează pe tine, destul de mult, să ții cursul într-un anumit weekend și ai prefera să-l ții într-o zi mai puțin bună fiind sigur că oricum va ieși bine, dar e util de știu, poate, că deși tu ar urma să ții un curs extraordinar, faptul că ziua nu e bună poate să însemne că n-o să ai cu cine să-l ții, sau că nu vor fi suficienți participanți pentru a se asigura o dinamică optimă (poate e un curs de dezbatere, de NLP sau de dans, etc)

  Cum altfel te ajută o dată favorabilă, pe lângă mărirea șanselor de succes?

  O dată favorabilă poate să te ajute:

 • să meargă treaba bine, rapid, eficient și plăcut
 • să se întrunească mai ușor condițiile necesare (cum era, în exemplul unui curs, să vină suficienți participanți)
 • după ce realizezi un proiect, să nu apară probleme ulterior
 • ca acea activitate să dureze mai mult timp (de exemplu, dacă începi să înveți ceva într-o dată bună, îți va fi mai ușor să perseverezi un timp îndelungat sau până obții măiestria)
 • ca oamenii ceilalți cu care interacționezi să nu fie nervoși, agitați sau puși pe ceartă
 • să nu se întâmple ca oamenii să anuleze sau să se răzgândească
 • să scadă șansele ca ei să aibă o problemă care, în mod obiectiv, să-i oprească să ajungă
 • să te concentrezi mai bine și să ai idei mai bune
 • ceilalți să se concentreze mai bine și să aibă răbdare să te asculte.
 • Din nou, aici sunt aspecte care ne pot păcăli dacă o luăm logic: există situații în care o acțiune nu are cum să eșueze, de exemplu când vrei să ajuți un prieten bun cu o traducere sau cu un site și vă întâlniți pentru asta. Îți este prieten, nu o să se certe cu tine și oricum îl ajuți gratis, deci nu pare posibil ca ceva să meargă prost. Dar dacă este o zi proastă, s-ar putea să îți fie mai greu să te concentrezi și să faci o prostie și să strici acel lucru pe care încercai să-l repari, sau s-ar putea ca treaba să dureze mai mult decât aveți la dispoziție și să rămână “în pom”. Astfel, trebuie să te mai duci o dată și pierzi timp pe drum, la fel și el. Dacă îți este indiferent când vă întâlniți și nu-i grabă, poate merită, așa într-o joacă, să zici “hai mă să ne vedem totuși vineri, nu joi, și să nu ne vedem la 10, ci la 12:30, ca să terminăm mai repede și să ne mai și distrăm după”.

  Oamenii care au multă experiență cu situații de genul ăsta nu prea mai au chef să se chinuie când este atât de ușor să alegi o dată bună. Iar în zilele mai proaste stai și tu și studiezi, te antrenezi sau lucrezi doar la lucruri care sunt deja începute.

  Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

  Articol publicat în categoria: Acţiune şi strategii, Metafizica Chineză
  Subscribe
  Notify of

  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  CADOU: 5 exerciții speciale

  Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

  Da, vreau să le încerc!

  Subiecte abordate

  Curs online de Wuji Gong

  Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

  Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

  > Mergi la contact

  Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

  Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail

  1
  0
  Ai intrebari sau curiozitati? Scrie in comentarii!x
  ()
  x