This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Despre importanța și avantajele alegerii unei date favorabile
Crezi ca poti sa faci acelasi lucru ca pana acum, dar sa obtii rezultate diferite? Multi ar zice ca nu se poate, dar tu aici vei descoperi cum. In functie de luna, ziua si ora in care initiem o actiune, modul de functionare al creirului nostru si al meridianelor noastre este influentat in mod diferit. Acest lucru ne poate face mai eficienti sau mai dezordonati in actiuni. Si indiferent cat de eficienti am fi noi, ceilalti oameni cu care avem de lucru pot sa fie la randul lor neatenti, sa fie nervosi, sa nu vrea sa ne ajute, sa nu vina la intalnire si nici macar sa nu ne anunte ca nu vin. In acest articol vei afla cum poti mari sansele ca tu sa actionezi cat mai eficient posibil si cum poti evita ca ceilalti sa iti creeze probleme sau sa fie prost dispusi in relatia cu tine.
Un om puternic sau un inițiat nu este determinat de astre, dar poate să țină cont de influența lor dacă dorește și atunci când consideră că este cazul.
Treaba mea ca profesor de meditație și tehnici energetice este să arat cum putem să ne simțim tot mai bine indiferent de circumstantele exterioare și să reușim să fim împliniți, atât in viața interioară, cât și în acțiunile exterioare. În meditație cultivam puterea de a avea o atitudine calmă și încrezătoare indiferent de ce se întâmplă în exterior. Cand efectuăm o tehnică, trebuie să avem certitudinea că vom reuși, chiar dacă este gălăgie în jur sau este foarte frig sau cald în cameră. Totuși, faptul că ții cont și de condițiile exterioare și de ritmul naturii (în mod detașat) îți permite:
- nu doar să fii mai eficient și mai puțin vulnerabil la influențele exterioare
- ci și să înțelegi mai bine ritmurile de funcționare ale naturii
- și să profiți uneori de aceste influențe exterioare în avantajul tău.
Cum e posibil ca ora la care facem o acțiune să ne influențeze?
Păi ritmurile lunii nu influențează mareea și inflamațiile din corp? Nu există inflamație și la nivelul creierului? Exploziile solare pot provoca agitație sau insomnie, etc. Atunci când mergi cu mașina pe ploaie, frânezi altfel decât atunci când este uscat, iar iarna îți iei cauciucuri de iarnă la munte. În mod similar, eu consider că este important să ținem cont de influențele și de ritmurile naturii atunci când vrem să fim mai sănătoși sau să avem mai mult succes, cel puțin în acțiunile deosebit de importante cum ar fi lansarea unui business.
Arta selectării datelor
Există mai multe arte care se ocupă cu selectarea datelor, așa cum noi avem mai multe ramuri ale matematicii, fizicii, etc. Ele fac parte din domeniul vast al metafizicii chineze, care se bazată pe aceleași principii ca și acupunctura și medicina chineză. Una dintre artele selectării datelor se numește ZeRi. Aceasta se poate aplica împreună cu sistemul de astrologie BaZi pentru a alege zile care să nu intre în conflict cu harta natală a persoanei care acționează sau cu energia anului.
În ce situații se folosește alegerea unor date favorabile?
O acțiunie punctuală: Cea mai evidentă situație este atunci când facem o acțiune punctuală, care durează doar câteva ore, cum ar fi o conferință, un concert, când mergem la un interviu (dacă avem de ales), când dăm un telefon sau când trimitem o propunere de afaceri cuiva, etc.
Începerea unui proiect important de durată: Situația la care multă lume nu s-ar gândi în mod intuitiv este cea în care începem un proiect care va dura o perioadă foarte mare de timp. Este vorba, practic, de momentul în care punem prima cărămidă. Inclusiv când tu începi să studiezi pentru un examen sau să înveți o limbă străină, dacă începi într-un moment favorabil poți să ai mai multă eficiență și disciplină pe parcurs. Vreau să clarific mai multe lucruri legate de momentul începerii unei activități.
Ce reprezintă de fapt un început?
Chiar dacă un proiect va dura luni de zile sau chiar ani, din ce am studiat eu până acum, momentul începerii lui poate influența întreaga lui desfășurare. Un site, de exemplu, este posibil să existe pe toată durata vieții proprietarului, dar momentul lansării oficiale a site-ului este mai important decât momentul în care se publică apoi fiecare articol pe parcursul timpului. Iată câteva exemple pentru a înțelege mai bine ce anume poate fi considerat un început:
Când organizezi un astfel de eveniment, mai este un skepsis. Chiar dacă anunți cursul într-o zi bună, eu am învățat că este important și momentul în care are loc cursul, chiar dacă te interesează mai ales să se înscrie mulți oameni (nu neapărat să iasă bine – să spunem că ești suficient de bun încât nu are cum să iasă prost). Dar dacă ziua în care are loc cursul e o zi mai proastă, în perioada dinaintea cursului se pot înscrie mai puțini oameni. Poate că te incomodează pe tine, destul de mult, să ții cursul într-un anumit weekend și ai prefera să-l ții într-o zi mai puțin bună fiind sigur că oricum va ieși bine, dar e util de știu, poate, că deși tu ar urma să ții un curs extraordinar, faptul că ziua nu e bună poate să însemne că n-o să ai cu cine să-l ții, sau că nu vor fi suficienți participanți pentru a se asigura o dinamică optimă (poate e un curs de dezbatere, de NLP sau de dans, etc)
Cum altfel te ajută o dată favorabilă, pe lângă mărirea șanselor de succes?
O dată favorabilă poate să te ajute:
Din nou, aici sunt aspecte care ne pot păcăli dacă o luăm logic: există situații în care o acțiune nu are cum să eșueze, de exemplu când vrei să ajuți un prieten bun cu o traducere sau cu un site și vă întâlniți pentru asta. Îți este prieten, nu o să se certe cu tine și oricum îl ajuți gratis, deci nu pare posibil ca ceva să meargă prost. Dar dacă este o zi proastă, s-ar putea să îți fie mai greu să te concentrezi și să faci o prostie și să strici acel lucru pe care încercai să-l repari, sau s-ar putea ca treaba să dureze mai mult decât aveți la dispoziție și să rămână “în pom”. Astfel, trebuie să te mai duci o dată și pierzi timp pe drum, la fel și el. Dacă îți este indiferent când vă întâlniți și nu-i grabă, poate merită, așa într-o joacă, să zici “hai mă să ne vedem totuși vineri, nu joi, și să nu ne vedem la 10, ci la 12:30, ca să terminăm mai repede și să ne mai și distrăm după”.
Oamenii care au multă experiență cu situații de genul ăsta nu prea mai au chef să se chinuie când este atât de ușor să alegi o dată bună. Iar în zilele mai proaste stai și tu și studiezi, te antrenezi sau lucrezi doar la lucruri care sunt deja începute.
Test