Dan Mihăescu - profesor de Qigong, meditație și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Despre mine

Sunt Dan Mihăescu, autorul acestui site, profesor de Qigong, meditație și Yoga și consultant de astrologie chineză BaZi.

Specialitatea mea este să ajut practicanții să obțină cele mai bune rezultate în modul cel mai ușor și plăcut, să practice constant chiar dacă nu au deja disciplină și să obțină rezultate chiar și atunci când nu practică, prin hidratare, nutriție și alte principii practice.

null

Predau de peste 11 ani practicile orientale de cultivare a energiei si echilibrului. Deşi am studiat practici care provin din tradiţii diferite (Yoga, Qigong, Reiki), totul este foarte structurat şi clar, tehnicile îmbinându-se armonios între ele. Învăţăturile autentice ale tuturor lineajelor se bazează pe ceea ce este universal, nu pe invenţia unor anumiţi oameni, maeştri sau nu. De aceea, ele sunt perfect compatibile între ele.

Sunt instructor certificat Wuji Gong, aceasta fiind principala tehnică de Qigong pe care o predau, întrucât este eficentă şi îi ajută cel mai mult pe elevii începători. Ea datează până la fondatorul Tai Chi-ului, Chan San Feng, dar deşi Tai Chi-ul este foarte cunoscut în toată lumea pentru beneficiile sale pentru sănătate, Wuji Gong a fost practicat în secret şi a fost dezvăluit lumii abia în anii ’50.

Sunt consultant de astrologie chineză și Feng Shui. Prin aceste metode pot oferi soluţii şi celor care nu practică nicio tehnică energetică sau care practică mai puţin. Prin cursurile de astrologie chineză pe care le organizez ofer cursanților posibilitatea să elimine o serie întreagă de probleme, să îmbunătățească lucrurile în business-ul lor sau la serviciu și, dacă doresc, să-i ajute pe cei dragi.

Sunt profesor Reiki Usui şi Karuna Reiki, sisteme pe care le folosesc în terapie.

Principala mea practică este Laya Yoga prin care, împreună cu tehnici speciale de concentrare şi respiraţie care vin din India, reuşesc să ajut cel mai mult elevii care sunt realmente deschişi către cunoaşterea străveche. Îndrumarea pe care o primesc acum de la maestra mea îmi permite să le ofer cele mai puternice tehnici, cu care însă nu toată lumea rezonează, întrucât trebuie să parcurgi uneori bazele ca să fii deschis către lucrurile avansate.

Am primit iniţieri în terapia energetică şi mentală Hermetică, precum şi iniţierile Reiki Usui, Karuna Reiki® şi All-Love. Îndrumarea primită de la mai mulţi maeştri cu care am studiat, înainte să o întâlnesc pe maestra cu care studiez acum, pe parcursul a sute de seminarii şi cursuri, m-a ajutat să le ofer elevilor mei cele mai accesibile unelte de dezvoltare personală şi energetică, datorită domeniului vast de cunoaştere pe care am avut ocazia să-l parcurg.

Am luat de asemenea cunoştinţă cu învăţăturile de bază ale unei linii şamanice autentice învăţând despre vindecarea corpului fizic, hidratare, uleiurile esenţiale, energia naturii şi meditaţie. Am învăţat că nu poti opri mintea cu mintea, ci numai prin starea de observator. Am învăţat de asemenea multe despre lucrul cu elementele naturii, cu Pământul şi cu Soarele, precum şi despre alchimia interioară (Nei Gong). De aceea, acum pot să ajut pe oricine, dacă am 20-30 de minute la dispoziţie, să-şi oprească mintea şi dialogul interior şi să perceapă energia în tot corpul, chiar dacă acea persoană consideră că are o minte agitată şi că nu se poate linişti.

În urma cursurilor de Qigong cu mai mulţi profesori deosebiţi cărora le sunt recunoscător, am învăţat cel mai mult despre organele interne şi cum ne influenţează comportamentul şi acţiunile şi am învăţat că dacă îi ajuţi pe alţii, practica ta merge mult mai bine şi eşti susţinut de către Cer.

Am studiat o perioadă forma veche de luptă Taijiquan, stilul Yang, aproape pierdută în 99% din şcolile din lume.
Sunt Consilier pentru dezvoltare personală în urma cursurilor cu Mugur Bădărău (Brainevo.ro) şi
NLP-Master IANLP în urma cursurilor susţinute de Cristian Mihai. M-au ajutat de asemenea participările la cursuri de respiraţie constientă Rebirth si meditatiile dinamice create si inspirate de OSHO, iar în ultima vreme combin practicile energetice cu antrenamentul fizic şi alergarea.

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail