Curs online de Wuji Gong - cultiva energia, echilibrul si pofta de viata prin una din cele mai puternice forme de lucru cu energia din lume - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Curs online de Wuji Gong – cultiva energia, echilibrul si pofta de viata prin una din cele mai puternice forme de lucru cu energia din lume

Wuji Gong in Bucuresti

Seria de miscari Wuji Gong este una din cele mai puternice forme de Qigong (lucru cu energia) existente in lume, prin care poti sa te incarci cu energie si sa te echilibrezi in acelasi timp.

Avantajul unui curs online

Miscarile sunt foarte simple DAR prezinta o provocare speciala, si anume: ele au o anumita ordine, ca intr-un ritual. iar ordinea este ceva abstract. De aceea, ele se pot memora usor doar daca incerci sa ti le aduci aminte tu insuti, nu doar practicand impreuna cu profesorul. De aceea, consider ca un curs online este cea mai buna varianta de invatare, chiar si daca ai putea veni la cursuri in Bucuresti, pentru ca iti permite sa incerci miscarile in fiecare zi si apoi sa verifici daca ai facut corect. Din experienta mea, desi au fost si persoane care au invatat foarte repede, majoritatea elevilor nu pot invata toate miscarile in 2 sedinte individuale daca nu practica in fiecare zi si acasa. Iar fara un curs online, de multe ori ei se tem ca vor gresi si nu practica. Asadar, cursul online consider ca este cea mai avantajoasa varianta pentru tine daca vrei sa inveti rapid, poate chiar in 3-4 zile, aceasta serie de miscari extrem de puternica.

Beneficiile acestei serii de miscari:
– cresterea energiei
– marirea poftei de viata si a bucuriei de a trai
– diminuarea insomniei
– un somn mai odihnitor
– echilibrarea emotiilor
– mai multa rezistenta la stres
– unii oameni il folosesc si ca pe un ritual de manifestare a abundentei si altor daruri in viata lor.

Unul din marile avantaje ale lui este ca nu e nevoie sa ai o concentrare foarte buna ca sa il FACI sa functioneze – este suficient sa tii minte miscarile si, cand incepi sa le faci, magia se intampla – te relaxezi, te incarci cu energie si iti da o stare de bine.

Mai multe detalii despre practică în sine găsesti mai jos.

Poti viziona gratuit prima parte ca sa te convingi ca se poate invata online o forma de miscare energetica de acest tip.

Pretul este 330 de lei (pentru curs si exersarile mentionate). Din experienta de peste 11 ani de cand predau, realizez ca acest curs ajuta mai mult decat 2 sedinte individuale de o ora si jumatate, dupa care omul poate sa uite miscarile daca nu exerseaza.

In viitor, intentionez sa creez chiar o experienta de invarate interactiva, ca in serialul “You vs. Wild” cu Bear Grylls de pe Netflix. Sa te intreb “ai inteles pana aici, sau mai facem o data?” si tu sa dai click, si sa alegi cum continuam. Sau sa poti da click pe anumite intrebari si sa iti raspund doar la cele care te intereseaza. Evident, daca te inscrii acum, vei avea acces si la noile modificari.

Aici poti vedea cum arata forma:

Mai multe detalii despre Wuji Gong

Dacă vrei să cultivi în acelaşi timp energia şi echilibrul, combinând mişcarea cu meditaţia, atunci Wuji Gong este una din cele mai eficiente practici pe care le vei întâlni.

Wuji Gong este de asemenea practica pe care îţi va fi cel mai uşor să o faci atunci când eşti obosit(ă), când ai avut o zi stresantă sau când simţi că nu ai chef de nimic şi că nicio altă practică nu ar funcţiona.

Căutăm deseori o soluţie ca să ne relaxăm şi să ne conectăm cu liniştea din noi şi din jurul nostru. În acelaşi timp, am vrea să avem mai multă energie şi vitalitate ca să putem să muncim şi să facem sport. Meditaţia merge mult mai bine când ai energie, iar Osho spunea de exemplu că meditaţia fără energie nu este vie, este lipsită de bucurie. Iar atunci când încerci să îţi creşti energia, ai nevoie de meditaţie ca să nu devii şi mai agitat decât înainte. Încercând să cultivăm aceste două lucruri (energie şi linişte), uneori vrem în acelaşi timp să ne vindecăm. Poate avem o afecţiune mai complicată sau cauzată de stres. Majoritatea bolilor au ca şi cauză excesul de energie (stagnantă) şi nu se pot vindeca pur şi simplu crescându-ne energia. Care este soluţia la toate aceste lucruri?
Despre Wuji Gong

Wuji Gong este una din cele mai eficiente tehincă pentru creşterea energiei fizice şi în acelaşi timp a echilibrului. Wuji Gong este o serie de mişcări creată de unul din cei mai puternici luptători şi practicanţi ai alchimiei interne, şi anume fondatorul Tai Chi-ului, Chan San Feng. Practicată în secret timp de 800 de ani de maeştri şi nemuritori taoişti, ea a fost predată pentru prima dată în public în 1950. Foarte multă lume a auzit despre arta marţială pe care a creat-o fondatorul, şi anume Tai Chi, însă faptul că el a creat şi o formă pentru sănătate şi iluminare, care este Wuji Gong, este mai puţin cunoscut. Totuşi, această formă este mult mai eficientă în cultivarea sănătăţii şi are o serie de avantaje care fac ca un începător să aibă rezultate pe care doar un practicant foarte perseverent le poate obţine prin alte tehnici.

Când practici te conectezi cu cei care au transmis-o de-a lungul generaţiilor.
Energia pe care o primeşti prin conectarea cu acest lineaj este foarte mare.
Energia pe care o aduce este echilibrată şi vindecătoare, neputând crea dezechilibre.
Poate fi practicat şi dimineaţa, dar şi seara înainte de culcare.
Nu are contraindicaţii, putând fi practicat de oricine, în orice afecţiune, chiar şi de femei însărcinate în ultima lună.
Deşi era o tehnică secretă, nu presupune o “iniţiere” propriu-zisă, putând fi învăţat de la orice practicant care o stăpâneşte la rândul lui.
Fiind foarte simplă, poţi să progresezi pe cont propriu, existând materiale video.
Cum arată Wuji Gong?

Este o serie de mişcări care se fac lent, stând în picioare, în ritmul respiraţiei sau chiar fără a ţine cont de respiraţie. În acest timp, te întorci către fiecare punct cardinal şi acumulezi în corp energia din cele patru direcţii. De asemenea, există mişcări prin care te contectezi cu Luna, Soarele şi stelele din Calea Lactee şi cu centrul Pământului. Mişcările mai conduc energia pe anumite trasee energetice, unul din acestea fiind Micul Circuit Ceresc, unul din cele mai importante trasee despre care este bine să ştii indiferent ce sistem practici. Cele două meridiane care formează acest mic circuit urcă din perineu de-a lungul coloanei vertebrale şi coboară prin faţa corpului şi funcţionează ca două lacuri de acumulare. Atunci când eşti obosit, energia stocată de tine în centri vine prin aceste meridiane şi hrăneşte corpul, iar când ai prea multă energie, ca să nu fii agitat, surplusul de energie este condus de aceste meridiane acolo unde poate fi păstrat în abdomen. Există o “secvenţă” a Pământului şi una a Cerului, amândouă durând cam 3-4 minute. Toată forma Wuji Gong presupune repetarea de 4 ori a secvenţei Pământului şi Cerului, începând înspre Este şi terminând tot în Est.
Ce îţi aduce practica Wuji Gong?

Pe lângă beneficiile menţionate anterior (energie, linişte, echilibru), Wuji Gong te ajută de asemenea să adormi mai uşor şi să te odihneşti mai bine. El linişteşte mintea şi te pregăteşte pentru meditaţie, fiind chiar recomandat ca după ce practici să stai în linişte şi să îţi observi corpul în picioare, aşezat sau întins. Se consideră că această practică are chiar puterea să vindece multe afecţiuni. Unul din maeştrii din lineajul nostru (cu câteva generaţii înaintea profesorului meu) se spune că s-a vindecat de cancerul la ficat prin această practică în timpul Revoluţiei chineze. Beneficiile sunt mult mai mari decât simpla încărcare cu energie a corpului fizic. În Wuji Gong, lucrăm cu toate cele 7 corpuri subtile şi cu cele 7 chakre sau centri energetici principali. Prin simplul fapt că activăm aceşti centri, practica ne aduce transformări benefice în ceea ce priveşte toate aceste 7 nivele. Aşadar, ne poate ajuta atât în cultivarea vituţilor (creativitate, deschidere, iubire, bucurie), precum şi în gestionarea emoţiilor şi conectarea cu spiritul nostru. Este bine să ştiţi de asemenea că Wuji Gong este ca un ritual care “deshide o poartă” către ceea ce chinezii numesc “Qi-ul originar” sau “Yuan Chi”, iar particularitatea acestei energii este că ne oferă pofta de viaţă, dar poate de asemenea să hrănească şi să regenereze corpul fizic.

Puteţi învăţa Wuji Gong participând la o sesiune individuală sau la cursuri şi apoi să veniţi la exersări.
Este Wuji Gong acelaşi lucru cu Tai Chi?

Multă lume a auzit mai degrabă de Tai Chi. Am să fac o paralelă între cele două practici pentru că este probabil ca foarte mulţi cititori să fie familiari cu Tai Chi-ul (măcar de pe internet), în timp ce este posibil ca numai 1% dintre ei să fi auzit şi de Wuji Gong. Wuji Gong este de 2 ori mai scurt decât cea mai scurtă formă de Tai Chi care cred că merită învăţată (Tai Chi 13 forme). Ambele au fost create de acelaşi fondator, maestrul Chan San-Feng, care se spune că era nu numai un luptător extraordinar, ci că ar fi fost şi unul din cei mai avansaţi practicanţi ai lucrului cu energia. Potrivit lucrării Magul din Java, el ar fi fost poate cel mai puternic practicant al alchimiei interne din toate timpurile. El a creat forma Wuji Gong pentru sănătate şi iluminare, în timp ce a creat Tai Chi-ul pentru luptă. Tai Chi-ul a fost preluat apoi de alte două familii, Yang şi Chen, care au creat propriile lor stiluri. Problema este că, de-a lungul generaţiilor, esenţa s-a cam pierdut şi 99% din formele de Tai Chi practicate astăzi, deşi eficiente pentru sănătate, nu mai au nicio legătură cu formele autentice. Ele sunt benefice pentru sănătate prin faptul că mişcă energia prin corp. Dar dacă tot doriţi să învăţaţi o formă de lucru cu energia, de ce să practicaţi o variantă modificată a unui stil de luptă, când puteţi să învăţaţi ceea ce fondatorul Tai Chi a considerat că este bine să practicăm ca să fim sănătoşi? Ambele variante sunt bune, dar Tai Chi-ul este mult mai greu de învăţat şi multă lume nu are răbdare şi se enervează, renunţând. Totuşi, dacă vrei cu adevărat să înveţi Tai Chi, eu îţi pot arăta forma terapeutică Tai Chi Chi Kung 13 Forme din şcoala maestrului Mantak Chia. Pot de asemenea să-ţi arăt câteva elemente ale stilului tradiţional, vechi, care are aplicaţii reale în luptă şi vei înţelege exact diferenţa dintre cele două. Mai multe despre Tai Chi gasesti in aceasta pagina care iti va explica foarte bine aceasta arta. Daca vrei poti invata de la mine forma cea mai usor de invatat, Tai Chi 13 forme. Dar eu iti recomand sa incepi tot cu Wuji Gong.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail