Curs online - pozițiile statice pentru creșterea energiei - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Curs online – pozițiile statice pentru creșterea energiei

Introducerea o gasiti in pagina de prezentare a cursului (despre aceste pozitii, care e rolul lor, etc.), ca sa nu incarc prea mult aceasta pagina. Aici intram direct in partea practica.

Principiile pe care se bazeaza aceste pozitii

Deschiderea meridianelor

Poziția coloanei

Tălpile trebuie să fie la o lățime de umeri și paralele, eventual poți ține vârfurile ușor spre exterior, dar nu în diagonală. Ai grijă să nu tragi de genunchi în exterior prea mult, dar nici să nu îi lași să vină spre interior.

Atenție! Este posibil să te doară puțin genunchii după ce stai mai mult în poziție, chiar dacă ai stat corect. Asta se poate întâmpla când nu ești obișnuit(ă) sau nu ai mai practicat de mult. După ce te obișnuiești nu ar mai trebui să se întâmple dacă stai corect și nu ai probleme cu genunchii.

Zuang-ul pentru plamani (Imbratisarea copacului)

Zuang-ul pentru rinichi

“Vulturașul” – Zhuang-ul extra-ordinar pentru Timus

Cultivarea energiei

Alte Zhuang-uri

Practicam 2 minute primele 2 Zhuang-uri si putin Vulturașul

O să mai pun un clip unde poți vedea cum mă pun în poziție și îți atrag atenția când au trecut 2 minute și aducem energia în abdomenul inferior. Poâi folosi și piesele mele cu bol cântător și clopoței de aici.

Ce să faci dacă ești prea obosit(ă) și nu funcționează?

Ai întrebări?

Mai jos sunt 5 clipuri cu răspunsuri la întrebări, dar clipul acesta e făcut ca să poți să “pui” întrebarea dând click pe una dintre opțiuni și să îți răspund în aceași fereastră, fără să mai deschizi manual un alt video.

Pentru asta, e nevoie sa dai click pe sigla Youtube din coltul din dreapt jos. La sfarsitul acestui clip numit “Intrebari” o sa iti apara un End-Screen cu cele 4 opțiuni de întrebări. Daca il vizionezi aici pe site, cand dai click pe intrebari o sa iti deschida un tab separat.

Cele 5 clipuri cu întrebări sunt:

O asană ușoară dar foarte puternică pentru vitalitate

Poți sta în ea chiar dacă nu ai mobilitate, pentru că este ok să te ajuți de perne și să te rezemi de un perete sau ceva vertical. Când meditezi într-o asană sau faci o tehnică de genul, nu trebuie să te încordezi ca să stai în ea (chiar dacă poți), ci e important să stai relaxat(ă).

Aspirarea energiei vitale prin intenție și imaginație

Atenție – în această tehnică nu aspirăm energia prin respirație, deși coordonăm respirația cu intenția de aspirare a energiei. Noi aspirăm energia prin imaginație! De aceea, poți face această tenică și într-o intersecție aglomerată, pentru că te poziționezi ca și cum tu ești în centrul universului.

Despre alegerea locului și momentului

Un clip mai lung, de 17 minute și ceva în care te plimb printr-un peisaj spectaculos din Sarti, Grecia și îți vorbesc despre alegerea locului și momentului pentru practicile de acumulare a energiei, precum și despre ionii negativi și ionizatoare. Tine minte – una este sa STII aceste informatii, alta este SA ITI VINA sa le aplici!

Sper ca nu vi se pare nepotrivit stilul de prezentare si ca prezentarea lor intr-un clip mai lung poate fi un avantaj, pentru ca iti “intra in cap” mai bine cat de important este un anumit lucru, mai ales daca il asociezi si cu un peisaj interesant si mai inedit.

Lucruri care te ajută să îți crești energia

O sferă de Shungit pe care poți să o ții în mână și să meditezi cu ea. Te ajută pentru că îți mărește conductivitatea electrică a pielii – un profesor de-al meu a măsurat acest lucru cu un voltmetru. Când o să am unul, o să reproduc și eu experimentul. Shungit-ul protejează de asemenea față de radiații și față de radiația solară excesivă și te ajută să te împământezi. De asemenea, prin forma ei, o sferă de Shungit poate ajuta și Dantien-ul să se repare, dacă nu este intact.

Să bei apă – apa te ajută să aduni mai ușor energie dar și să o păstrezi. Apa are o putere magnetică de a înmagazina energia – de aceea nu e bine să bei apă imediat după ce ai practicat tehnicile de acumulare, dar e bine să o bei înainte și mai ales dimineața.

Să te conectezi cu Soarele și cu Pământul prin intenție.

Unele suplimente precum Maca, Alga Klamath (de la EOS Natura din Italia) sau H-500 de la Coral Club (sau apa ionizată preparată prin alte metode) pot să îți crească energia și să te ajute să fii mai în formă.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail