Despre consiliere şi coaching - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Despre consiliere şi coaching

Coaching-ul şi consilierea pentru dezvoltare personală sunt două unelte minunate pentru a găsi răspunsuri şi soluţii la situaţiile şi problemele pe care le întâmpinăm în viaţa personală sau la serviciu. Abordarea modernă în ambele cazuri este cea non-directivă, adică nu se dau sfaturi şi nici măcar nu se oferă soluţii sau opţiuni. Înainte de a vă gândi că acest lucru nu are cum să ajute, gândiţi-vă că oamenii rareori îşi iau timp să se gândească în linişte la un subiect care-i preocupă fără a fi perturbaţi de nimic, influenţaţi şi manipulaţi de cei cu care discută acea problemă sau fără să le treacă prin cap 1000 de alte gânduri în acelaşi timp. Consilierul sau coach-ul nu te influenţează, dar te ajută să rămâi focusat pe obiectivul tău (pe ceea ce vrei să obţii). El nu îţi interzice să deviezi de la subiect, dar îţi atrage atenţia de fiecare dată când o faci. El nu îţi spune care este acel lucru care îţi scapă, dar îţi pune o oglindă în faţă şi îţi recapitulează ceea ce i-ai spus în aşa manieră încât nu ai cum să nu îţi dai seama.

Principalul motiv pentru care consilierea şi coaching-ul e bine să fie non-directive (fără sfaturi) este faptul că există şi profesori sau consultanţi care pot să dea acele sfaturi. Dacă persoana care a ales să se ducă la un consilier ar fi dorit sfaturi, s-ar fi dus la un consultant sau la un profesor. Dacă vreţi să vă întăriţi sănătatea şi sunteţi dispuşi să învăţaţi despre energie, probabil că nu o să vă duceţi la un consilier ci la cineva ca mine sau ca profesorii mei, care să vă înveţe cum să faceţi. Dar dacă ştiţi deja ce aveţi de făcut dar nu vă găsiţi motivaţia, aţi putea merge fie la un profesor, fie la un consilier.

Profesorul vă va spune probabil că pentru a avea motivaţie, e necesar să vă ridicaţi vibraţia şi să practicaţi anumite exerciţii măcar 10-20 de minute pe zi. Sau vă va spune de care centri energetici ţine motivaţia şi impulsul de a face un lucru bun pentru sine. Dacă veţi merge la un consilier, el vă va ajuta să găsiţi propriul vostru mod în care să vă motivaţi. S-ar putea să ajungeţi chiar la concluzia că nu doriţi să mai faceţi acel lucru sau că nu este momentul acum. În general, consilierea funcţionează în cazul clienţilor motivaţi. În probleme de luare a deciziilor, de asemenea, dacă vă lipsesc informaţii s-ar putea să nu vă rezolvaţi problema, dar măcar vă veţi hotărî să cereţi sau să obţineţi informaţiile de care aveţi nevoie. Veţi realiza că problema este faptul că încercaţi să luaţi o decizie fără să aveţi informaţiile necesare.

În experienţa mea, motivaţia şi luarea unor decizii în lipsa informaţiilor sunt două probleme în care consilierea şi coaching-ul sunt mai puţin eficiente decât consultanţa. În multe alte situaţii, un consilier sau un coach vă poate ajuta enorm să găsiţi singuri soluţii şi să treceţi la acţiune. Aşa cum am explicat în articolul despre acţiune, de multe ori lipsa acţiunii e singurul lucru care ţine un om pe loc.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Focus

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail