Cheile Disciplinei - Practic zilnic cu ușurință și cu plăcere - Program online de 3 saptamani - Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Cheile Disciplinei – Practic zilnic cu ușurință și cu plăcere – Program online de 3 saptamani

Te poti inscrie acum pe lista de asteptare pentru urmuatorul grup discutând cu mine la telefon despre ce îți propui și ce vrei să obții dacă vei participa.

Gândeșe-te, te rog, de cat timp iti spui “o sa practic de maine” meditatia, Qigong, Yoga sau tehnicile de respiratie pe care le-ai invatat?

Ei bine, am creat un program online de 3 saptamani care sa rezolve exact aceasta problema!

Tocmai am ajuns în saptamana a 2-a cu a 3-a grupa de oameni care și-au propus să practice zilnic un ‘ritual’ personal format din câteva exerciții energetice la alegerea lor și să descopere cum pot avea disciplină și să depășească obstacolele.

Prima editie a fost gratuită pentru că am dorit să văd dacă ceea ce am învățat în peste 12 ani despre cum să practici cu ușurință și plăcere, depășind amânarea și lenea, funcționează și pentru alții, nu numai pentru mine.

În schimb, i-am rugat pe participanți să lase un feedback, pe care îl găsești pe profilul meu personal, postat direct de fiecare din ei.

Le găsești ușor în grupul meu, unde o să mai dau share zilele aste, sau căutând pe profilul meu urmatoarele fraze:

Cu totii stim cate ceva despre disciplina
Deci… eu am inceput intr o doara asta cu disciplina !!!
1. Ce obstacol te-ar fi putut impiedica sa te inscrii
Am găsit utilă provocarea de a practica acelasi lucru in fiecare zi
Dan este un instructor foarte atent și dornic să ajute oamenii
Am găsit utilă provocarea de a practica acelasi lucru in fiecare zi
Dan este un instructor foarte atent și dornic să ajute oamenii

Rezultatele au fost foarte bune la toate 3 grupele!

Și nu a existat niciun participant care să se țină de program și să nu își atingă obiectul!

Interesant este însă că toți care au fost perseverenți, și-au atins obiectivul aproape fără niciun ajutor din partea mea.

Doar felul în care am structurat întregul proces și felul în care fiecare și-a ales ce să practice, după o discuție inițială cu mine – posibil și datorită unui mic ajutor din partea mea în care îi susțin zilnic practicând pentru ei – în orice caz, am impresia câteodată că am găsit o baghetă magică…

… parcă am creat un program în care, dacă te înscrii, obții rezultatul fără să trebuiască să lucrezi!

Ca să clarific: ideea asta cu crearea unei rutine scurte de practică, de 7 – 10 – 12 minute, este doar ÎNCEPUTUL!

Ce zici, te atrage si pe tine ideea de a putea sa practici in fiecare zi, cu usurinta si placere, ceea ce iti propui? Fie ca e vorba de tehnici energetice sau si de exercitii fizice?

Poate ai vazut din cand in cand cate un film cu arte martiale sau serial care te-a inspirat, si ti-ai spus “Gata, o sa ma organizez si eu si o sa practic in fiecare zi!”.

Poate ai vazut o scena ca cea de mai jos din seria Dune si ai inceput sa-ti faci fantezii cu toate lucrurile pe care le vei putea face daca iti dezvolti dsiciplina. Poate ti-ai imaginat chiar ca o sa ai puteri cum aveau surorile Bene Geserit (macar la o scara mai mica ).

Poate te-a inspirat un comandant de Navy SEALs care vorbea si el de beneficiile respiratiei patrate.

Si ai zis “las ca ma pun eu pe treaba!”.

Si, te-ai pus?

Cat timp crezi ca este ideal sa mai astepti gandindu-te ca in viitor, o sa reusesti sa faci ceea ce nu ai reusit sa faci niciodata pana acum, mai mult de 3-4 zile la rand?

Eu m-am chinuit muuuuuuult sa imi dezvolt disciplina de a practica, desi eram profesor de Qigong si evident, aveam eficienta in tehnicile pe care le faceam si aveam abilitatea de a face tehnicile pe care le predam, de a-mi opri mintea, etc. Dar nu practicam mult si nu practicam acelasi lucru in fiecare zi – uneori faceam Tai Chi, uneori faceam Reiki, si aveam si zile in care nu faceam nimic.

Disciplina de a practica in fiecare zi, constant, cu placere a aparut dupa ce mi-am propus sa incep cu ceva mic si sa practic constant, in fiecare zi, ACELASI LUCRU, in aceeasi ordine.

Asta iti propun si tie, daca simti ca ti s-ar potrivi. Creez un grup de Facebook cu 9 persoane care isi doresc sa-si creeze obiceiul sa practice in fiecare zi 7 minute, o serie de tehnici pe care si le alege fiecare sau cele pe care le recomand eu.

De exemplu, ai putea sa practici 5 minute respiratia patrata, stand in acelasi timp si intr-o asana (care deschide meridianele) si apoi inca 2 minute alte 2 tehnici la alegerea ta, sau una care dureaza 2 minute. Si gata. Evident, asta e doar inceputul, dar dupa ce te obisnuiesti sa practici in fiecare zi, cu placere, devine usor sa lungesti ritualul si sa faci si mai mult.

CUM SE VA DESFASURA?

Totul va fi intr-un grup privat pe Facebook.

Avem inițial o discuție de 30 de minute la telefon ca să vezi dacă e pentru tine (decizia o poți lua la final). Te voi ajuta să-ți alegi exercițiile și să înțelegi ce te-ar putea ajuta să obții ce vrei tu. Pot să te și învăț ceva în acest apel și să vorbim despre cum să ai eficiență cât mai mare în ceea ce faci, chiar dacă alegi să continui singur(ă).

Apoi te înscrii în grup și, până începem, primești 5 tehnici deosebite care te ajută fizic, emoțional și mental pe care le poți include dacă vrei în ritualul tău.

Apoi vom lucra în 3 etape:
– Saptamana 1: discutam despre depasirea OBSTACOLELOR care apar in practica
– Saptamana 2: cine vrea poate sa isi lungeasca ‘ritualul’ de practica la 12 minute sau poate chiar la 20-30 si vedem cum putem face asta sa se intample. Mai primești încă o ședință de coaching 1 la 1 dacă ai lucrat respecctând anumiți pași simplu în prima săptămână
– Saptamana 3: vorbim despre discicplina si cum putem face ca efortul sa para placut, astfel incat sa poti face si lucruri importante pentru tine care sunt chiar GRELE, care nu pot fi transformate intr-un joc placut, cum facem cu practica de 7 minute din sapamana 1. Vom discuta cum aplicam PRACTIC sfaturi de la psihiatri, neurobiologi si alti experti.

VOR EXISTA MAI MULTE AJUTOARE:

Te rog sa citesti cu atentie pentru ca in asta consta programul! (nu este un curs)

In afara de feedback-ul constant de la mine personal si de la ceilalti, e posibil sa discut si individual cu fiecare persoana la telefon despre cum sa depaseasca obstacolele, dupa ce discutam initial pe grup. Insa vor exista cateva reguli pentru a primi unele dintre aceste beneficii, care vor face experienta mult mai utila pentru toti si vor adauga un element care face procesul asemanator unui joc.

1. Procesul pe care il vom urma in sine – ceea ce am facut eu si iata ca ii ajuta si pe altii in practica, este in acord cu principiile explicate de neurologi si oameni de stiinta care se ocupa de vindecarea dependentelor si de studiul dopaminei si efectului diferitilor neutrotransmitatori – desi nici eu nu am stiut de la bun inceput! Dar asta voi explica abia cand incepem, celor inscrisi.

2. Sustinerea din partea grupului (ne putem inspira unii pe altii, putem sa ne sustinem si energetic, daca mai multi se vor pune de acord, dar in orice caz va fi sustinere din partea mea – vezi mai jos)

3. Responsabilitate sau “accountability” – fiecare o sa posteze in fiecare zi in grup daca a practicat sau ce l-a oprit sa practice si ce crede ca l-ar putea ajuta a doua zi sa ii fie mai usor.

4. Jurnalul facut intr-un anumit fel – daca cineva nu reuseste sa se tina de practica sau face doar 2-3 minute din ce si-a propus, acest “jurnal” tinut zilnic il va ajuta sa depaseasca provocarile (impreuna cu alte recomandari primite de la mine si de la ceilalti) – acest tip de jurnal este o unealta magica de tranformare dintr-un motiv foarte important, despre care vom discuta in grup.

5. Piese speciale care insotesc practica, facute de mine, care sa se potriveasca perfect unui anumit ‘ritual’, care te ajuta sa mentii ritmul respiratiei timp de 5 minute dupa care te ajuta sa stii cand au trecut minutele, sau iti dau o stare buna atunci cand faci o vizualizare. Este posibil sa creez pentru fiecare o piesa personalizata, care sa acompanieze practica aleasa de el sau ea.

6. Sustinere energetica si spirituala din partea mea – voi practica ceva deosebit de puternic pentru indepartarea obstacolelor pentru participantii care pana la finalul primei saptamani si-au stabilit ‘ritualul’ de 7 minute de pratica.

7. Nu in ultimul rand, se vor invata o serie de practici importante in prima saptamana cand fiecare isi alege ce sa practice.

Daca te atrage te invit sa imi scrii sau sa ma suni la numarul de la Contact. Daca nu pot vorbi atunci 30 de minute, vom stabili cand sa avem discutia mai lunga.

Pretul va fi 330 de lei si sunt doar 9 locuri.

La grupul initial unde au fost 7 locuri s-au ocupat destul de repede.

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail